Auto huren Van

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+10 € huurauto korting*

*Nadat de boeking is afgerond, ontvangt u een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking (6 maanden geldig, minimale bestelwaarde 100 €)

Vanaf € 26 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 29 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze servicelijn.

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Van - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 26 per dag
bij een huurperiode van 29 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 nov. 2019 08:46 uur.

Dit aanbod is gevonden op 23 nov. 2019 08:46 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 32 per dag
bij een huurperiode van 29 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 nov. 2019 08:46 uur.

Dit aanbod is gevonden op 23 nov. 2019 08:46 uur.

Beoordeling autoverhuur in Van

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Van:

4.8 tot 5 (764 beoordelingen)

(4.2 tot 5 )
Wat een top vakantie gehad en eindelijk eens zonder problemen met het huren van de auto
Huurauto beoordeling van Piet H.- 21 jul. 2015 03:06
(4.4 tot 5 )
Goed georganiseerd. Uitstekende Auto! That´s how it should be! Ik zal zeker weer via happycar.nl bboeken.
Huurauto beoordeling van Simon E.- 20 jul. 2015 11:03
(4.6 tot 5 )
Auto boeken gegaan goed, veel service goed van HaPpYcAr wij zijn heel tevreden gereden
Huurauto beoordeling van Namses Q.- 20 jul. 2015 17:47
 De beoordelingen worden geplaatst door onze klanten aan het einde van de huurperiode

Autoverhuur in Van

Van is een middelgrote plaats en tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Oost-Turkije. Mooi gelegen aan de oostzijde van het schitterende Vanmeer (Van Gölü) heeft Van zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot een van de grootste en belangrijkste steden in Oost-Turkije. Met circa 400 duizend inwoners (een smeltkroes van voornamelijk Turken, Armeniërs en Koerden) is het ook een levendige stad, die door middel van een eigen luchthaven (Ferit Melen Airport) met de rest van het land is verbonden. Vanuit Istanboel en Ankara wordt dagelijks op de luchthaven van Van gevlogen. De stad is ook per trein vanuit diverse regio's in Turkije goed en relatief snel bereikbaar. De luchthaven, het station of een van de vele hotels in de stad zijn een ideaal startpunt om het prachtige Van en haar woeste en historische omgeving te ontdekken. Autoverhuur is ook in Van ruim aanwezig; Avis, Hertz en EuRopcar zijn er vertegenwoordigd.

Ontdek Van
Van wordt wel de 'parel van het oosten' genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Het is een levendige universiteitsstad met een keur aan hotels, restaurants en andere voorzieningen. Daarnaast mag het met recht een historische stad worden genoemd, die met tal van unieke bezienswaardigheden kenners uit de hele wereld trekt. Niet zo vreemd voor wie bedenkt dat de stad feitelijk meer dan tweeduizend jaar oud is en onder andere heeft behoord tot zowel het Urartiaanse Koninkrijk als het Byzantijnse Keizerrijk. Dankzij de mogelijkheden om een Rental Car in Van te huren, kunt u zelf een historische toer plannen. Eén van de bekendste eye catchers is de rots van Van; een eeuwenoude fortificatie aan het meer van Van, waar men inscripties kan zien uit de tijd van het Koninkrijk van Urartu (circa 1300-700 v.C). Op deze historische locatie is later ook de beroemde citadel van Van gebouwd. Vanaf de citadel heeft men een prachtig uitzicht over de stad en het idyllische, met veel groen omgeven Vanmeer. Vrijwel direct naast de citadel zijn nog sporen terug te vinden van het oude stadscentrum van Van (dat in 1915 werd verwoest door Ottomaanse strijdkrachten) en de nog veel oudere stad Tushpa, dat eveneens dateert uit tijden ver voor de jaartelling.

Met een huurauto Van ontdekken
Oost-Turkije en de regio Van staan bekend om een stabiel landklimaat. Dat betekent; eerlijke, vaak besneeuwde winters en in de lange zomers volop zon. Maar of het nu zomer of winter is; de stad Van biedt het hele jaar volop te doen. Flaneren langs de fraaie boulevards, lekker uit eten in een van de vele sfeervolle restaurants of een kijkje nemen in het beroemde plaatselijke museum, waar de rijke geschiedenis van stad en regio fraai wordt geillustreerd... Op diverse locaties kunt een een huurauto in Van betrekken. Daarmee is de stad prima te verkennen en kunt u gaan en staan waar u wilt. Oh ja, misschien komt u tijdens een van deze verkenningstochten nog wel een Turkse Van-kat tegen. Dit beroemde kattenras staat bekend om de fraaie lichtgekleurde vacht en het opmerkelijke feit dat veel Van-katten twee verschillende kleuren ogen hebben...

Rondreis door de regio Van
Door haar grootte en voorzieningen is Van de ideale uitvalsbasis voor een (historische) ontdekkingstocht in de regio. Per huurauto en per boot kunt u naar het eiland Akdamar; een klein, prachtig eiland in het meer van Van, waar niet alleen de eeuwenoude Kerk van het Heilige Kruis een bezienswaardigheid is, maar waar ook heerlijk gezwommen kan worden. Een huurauto biedt alle mogelijkheden om, wanneer u dat wilt, ook andere highlights in de regio Van te bezoeken. Op 65 kilometer van de stad ligt het Koerdische kasteel Hoşap Kalesi, dat in 1645 werd voltooid. Het kasteel, dat buitengewoon goed bewaard is gebleven, ligt bovenop een rots en biedt een magistraal uitzicht over de wijde omgeving. Dichterbij - aan de weg die Van met de plaats Hakarri verbindt - ligt Çavuştepe. Daar vindt men het historische Urartiaanse fort Sardurihinilli. Dit was het paleis van Koning Sadur II (ca. 765-733 v. C.) en er zijn vele opzienbare resten (waaronder de eerste toiletten, waterreservoirs en diverse inscripties die op verzoek worden vertaald) bewaard gebleven. Naast deze bezienswaardigheden kent de regio diverse plekken waar het heerlijk wandelen is. In Van kunt u alle kanten op!