Vind de juiste auto in Aalborg

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Aalborg

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Aalborg:

4.7 tot 5 (13750 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10
(5 tot 5 )
Snel geregeld!!
Huurauto beoordeling van Maria J. - 24 apr. 2017 14:20
(4.5 tot 5 )
I'm happy
Huurauto beoordeling van Heino L. - 23 apr. 2017 11:56

Autohuur Aalborg

 

De havenstad Aalborg is een van de oudste steden van Denemarken, dat gesticht is door de Vikingen. De stad is prachtig gelegen in het noordelijke part van het schiereiland Jutland. Aalborg is in grootte de vierde stad van Denemarken, tevens de hoofdstad van de regio Noord-Jutland. De zee en het strand zijn dichtbij. De stad ligt aan de zuidzijde van de baai Limfjord, nabij de verbinding van het Kattegat met de Noordzee. Goede en voordelige autohuur in Aalborg vindt u het beste bij HAPPYCAR, het onafhankelijke online platform waar meer dan 150 autoverhuurbedrijven wereldwijd worden vergeleken. U bent altijd verzekerd van een uitstekende rental car in Aalborg van aanbieders als Europcar, Hertz, Alamo, Thrifty of AutoEurope tegen een lage prijs.

Ontdek Aalborg

Aalborg heeft een geschiedenis die meer dan duizend jaar teruggaat. De Noord-Deense stad was ooit vanwege zijn strategische ligging een belangrijke handelspost voor de Vikingen. De originele stadsnaam luidt Alabu, dat vermeld staat op een gevonden muntstuk uit het jaar 1040. Aalborg heeft sinds 1342 stadsrechten. De stad kende tijdens de middeleeuwen een bloeiperiode. De welvaart kreeg in 1516 een boost toen Aalborg een monopolie op zoute haring kreeg. Aalborg is vandaag de dag een belangrijk commercieel en industrieel centrum, met vis en graan als voorname handelsproducten.

Autoverhuur in Aalborg komt goed van pas om door Aalborg en directe omgeving in Noord-Jutland te toeren. Het natuurschoon nodigt uit tot bekijken. Zo verbreed de baai Limfjord zich ten westen van de stad en wordt het een echt meer met vele eilandjes en lage, moerasachtige kuststroken.

Met een huurauto Aalborg ontdekken

Aalborg heeft vele historische attracties die u dankzij autoverhuur in Aalborg kunt bekijken. Plan een bezoek aan het Aalborghus Slot, een kasteel dat gebouwd is in opdracht van koning Christian de Derde en in de zestiende eeuw dienst deed als woning van de lokale gouverneur. Het omliggende park is van ’s morgens vroeg tot halverwege de avond vrij toegankelijk. Interessant is ook het Nordjyllands Kunstmuseum, waar u moderne kunst kunt bewonderen van zowel Deense als buitenlandse kunstenaars vanaf 1900. Voor winkelen en uitgaan komt u aan uw trekken in de centrumstraten Bispensgade en Algade, terwijl kinderen van 1 tot 12 jaar hun hart kunnen ophalen in Jumboland met zijn achtbanen, trampolines en nog veel meer. Aalborg heeft ook een casino.

In en om Aalborg zijn vele activiteiten te doen. U kunt vanaf de kade in de haven vissen op vooral haring, paling en zeeforel. De stad heeft zowel een overdekt als openlucht zwembad, inclusief kinderbad, warmwaterbad en fitnesscentrum. Er zijn tal van sportmogelijkheden. Er is een golfbaan en een frisbeegolfbaan, maar ook een ijsbaan, skatebaan, bowlingcentrum en duikcentrum. U kunt met uw huurauto in Aalborg tevens naar het op 4 kilometer buiten de stad gelegen strandpark Nørresundby rijden.

Aalborg heeft een zeeklimaat dat wordt beïnvloed door de nabije Noordzee en in iets mindere mate door het Kattegat. De zomers zijn relatief fris, met maximale temperaturen in juni en augustus van net 20 graden. De winters in Aalborg zijn koud. Het kwik ligt gemiddeld tussen de -3 en +2 graden. Het klimaat heeft weinig uitschieters. U dient tijdens uw verblijf in Noord-Denemarken rekening te houden met een vrijwel altijd aanwezige wind. De meeste neerslag valt in de laatste maanden van het jaar, al kan er in juli ook regelmatig een bui vallen. Met autohuur in Aalborg zit u echter altijd droog.
Rondreis door de regio Aalborg

In de buurt van Aalborg bevindt zich het beschermde natuurgebied Kongerslev Hede, dat eenvoudig met een rental car in Aalborg te bereiken is. U treft hier een lichtglooiend landschap, met aan de westkant vooral open heidevlakten en aan de oostkant vooral bos. Aalborg zelf heeft geen strand, maar op ongeveer 36 kilometer op noordelijke afstand ligt een mooi strand in Blokhus. Als u wilt zwemmen in het Limfjord, zijn er goede mogelijkheden bij het op circa 23 kilometer afstand van Aalborg gelegen plaatsje Gjøl.

Aalborg ligt vlak bij de snelweg E45. Een geschikte huurauto in Aalborg vindt u bij HAPPYCAR, dat de beste prijsgarantie biedt. U krijgt desgewenst advies via onze gratis servicelijn (0800-020 27 57) en u mag kosteloos annuleren tot een dag voor aanvang van de autohuurperiode. Met een rental car in Aalborg ligt Noord-Denemarken aan uw voeten.