Vind de juiste auto in Cork Luchthaven

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Cork Luchthaven - Goedkoopste aanbiedingen

Renault Fluence

Renault Fluence

Vanaf € 17 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 16:23 uur.

Ford Ka

Ford Ka

Vanaf € 15 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen

Dit aanbod is gevonden op 10 sep. 2016 13:54 uur.

Hyundai Tucson SUV

Hyundai Tucson SUV

Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 16:23 uur.

Opel Vivaro Cargo Van

Opel Vivaro Cargo Van

Vanaf € 30 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 16:23 uur.

Beoordeling autoverhuur in Cork Luchthaven

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Cork Luchthaven:

4.7 tot 5 (13747 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37
(5 tot 5 )
simpel en vlot, proficiat
Huurauto beoordeling van luc d. - 18 apr. 2017 06:56
(4.5 tot 5 )
Makkelijk met boeken en een prettige prijs.
Huurauto beoordeling van Robert v. - 13 apr. 2017 10:28

Autohuur Cork Luchthaven

De stad Cork (Corcaïgh) is een prachtige stad waarmee je via autohuur Cork Airport kennis kan maken. De naam van de stad betekent 'moerassige staat' en het is één van de grootste steden van Ierland. Een van de bekendste luchthavens in Cork is de Cork Airport. Het vliegveld is goed bereikbaar over de snelweg per bijvoorbeeld een huurauto van Cork Airport. Maak een goede prijsvergelijking van verschillende autoverhuurders zoals Hertz en Rentalcars. Kies bijvoorbeeld voor autoverhuur van Cork Airport via HAPPYCARS. Hiermee bespaar je geld op je Rental Car van Cork Airport zodat je meer geld over hebt voor de trip.

 

Ontdek Cork

Cork is het meest zuidwestelijk gelegen en het grootste graafschap in de provincie Munster op het eiland Ierland. Het is omgeven door verschillende eilanden ook wel de West Cork Islands genoemd, waaronder: Bere Island, Cape Clear Island, Dursey Island, Garnisch Island, Whiddy Island, Herr Island, Long Island en Sherkin Island. Cork staat bekend om een van de rustigste steden in Ierland. Je kan hier genieten van de natuur en de stranden. Hier komt de rust je vanzelf tegemoet.

Via de Autohuur van Cork Airport kan je op een goedkope manier de mooie graafschap Cork en haar omgeving ontdekken. Een Rental Car van Cork Airport geeft je ook de mogelijkheid om te gaan en te staan waar je wilt.

County Cork staat bekend om haar mooie stranden en havenplaatsen. Ook de havenplaats Cobh is een van de bekendste havenplaatsen in Cork. Hier legde de Titanic als laatste aan in 1912. Deze havenplaats is nu een echte bezienswaardigheid geworden. Cork is een oude stad met vele kloosters en ruïnes. De ruïnes zijn ontstaan doordat de stad vele aanvallen heeft doorstaan door de jaren heen. Er kan hier worden gedacht aan de aanvallen die werden gedaan door de Vikingen en Noormannen, maar ook als gevolg van de Ierse oorlog voor onafhankelijkheid en de burgeroorlog. De stad is ook grotendeels verwoest door een brand The Burning of Cork gesticht door het Britse leger op 11 en 12 december 1920. Desondanks deze tegenslagen heeft de stad zich telkens weer opnieuw opgebouwd. De stad kreeg zijn eerste stadsrechten sinds 1185. In de 14e eeuw (in de Middeleeuwen) werd de stad getroffen door de pest waarbij een groot deel van de inwoners het leven lieten. Pas vanaf de 17e eeuw ontwikkelde de stad zich tot een handelsplaats en mede hierdoor groeide de economie weer enigszins. In de negentiende eeuw was de stad vooral afhankelijk van de aardappeloogst. Deze mislukte waardoor de armoede en de nationale hongersnood de stad troffen. Daarnaast werd de stad ook getroffen door ziektes en infecties als gevolg van de slechte hygiëne. De economie werd weer hersteld na de burgeroorlog in 1922. Na 1923 herstelde de algemene economie zich in Ierland waarbij het ook economisch beter ging in Cork.

 

Met een huurauto Cork ontdekke

Als je kiest voor bijvoorbeeld Autoverhuur van Cork Airport kan je Cork gemakkelijk ontdekken. Zo kan je de vele kloosters en ruïnes bezoeken die in de stad zijn gevestigd. Een voorbeeld van een kathedraal die de moeite waard is om te bezoeken is de Saint Fin Barre's Cathedral. Deze grote Neo-gotische kathedraal is geopend in 1879. Als je van mozaïek houdt is dit een gebouw waar je terecht kan aangezien het plafond van de kathedraal is bedekt met mozaïeken van marmer uit de Pyreneeën. Een andere bekende kerk is de St. Anne's Church die gebouwd is in 1722. Hou je meer van modern? Dan is de Cork Opera house ook een bezoekje waard.

Het klimaat van Cork is net als in de rest van Ierland erg aangenaam en mild. In bepaalde seizoenen regent het veel in Cork, maar ondanks de regen is cork ook een van de zonnigste steden van Ierland.

 

Rondreis door de regio Cork

Met bijvoorbeeld een huurauto van Cork Airport naar Cork, kan je de omgeving van Cork ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het interactieve astronomisch centrum in het 16e eeuwse kasteel Blackrock Castle. Hou je meer van boottochtjes maken? Bezoek dan het havenstadje Kinsale. Je kan hier als je geluk hebt ook dolfijnen en walvissen spotten. Vergeet vooral st. Patrick's Day niet!