tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Fez Luchthaven - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 11 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
Peugeot 206
Peugeot 206
gevonden op 2 okt. 2016 12:43 uur
Vanaf € 13 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Peugeot 308
Peugeot 308
gevonden op 31 jul. 2016 23:02 uur
Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Hyundai Tucson
Hyundai Tucson
gevonden op 31 jul. 2016 23:02 uur
Vanaf € 28 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Renault Kangoo
Renault Kangoo
gevonden op 16 okt. 2016 12:31 uur

Autohuur Fez Luchthaven

Fez is misschien wel de meest betoverende stad van Marokko. Door de oude paleizen, rijk versierde moskeeën en gezellige bazaars lijkt het alsof u zo in het sprookje van duizend-en-één-nacht bent beland. En dat al na een paar uur vliegen. De meeste reizigers komen aan op de luchthaven van Fez. Als u de stad en de omgeving eens rustig wil ontdekken, kunt u het beste een auto huren bij Fez Airport. Maar hiervoor wilt u natuurlijk niet meer betalen dan nodig is. Gelukkig vindt u via HAPPYCAR altijd de beste deal. Op onze vergelijkingssite ziet u namelijk in één oogopslag of Argus Car Hire, Holiday Autos of RentalCars de goedkoopste is. Dat is wel zo handig!

Ontdek Fez
Met ongeveer 1 miljoen inwoners is Fez een van de grootste steden van Marokko. Alleen in Casablanca en Marrakesh wonen meer mensen. Casablanca is de hoofdstad van het land dat vanuit Europees perspectief de entreehal van Afrika genoemd kan worden. Als u met uw rental car van Fez Airport rondrijdt, merkt u meteen dat Fez een erg oude stad is. In het jaar 789 stichtte Idris I een nederzetting op de rechteroever van de Jawhar-rivier. Twintig jaar later bouwde Idris' zoon een tweede stad op de linkeroever. Deze steden hadden al snel een grote aantrekkingskracht op Andalusische Moslims en Joden die op de vlucht waren voor de Reconquista. Ook grote groepen Arabieren uit Kairouan (Tunesië) probeerden een nieuw leven op te bouwen in Fez. De invloed van deze verschillende volkeren is nog steeds zichtbaar in de cultuur, religie en de vele architecturale rijkdommen in de stad. Uw vakantie in Fez is meteen een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Marokkaanse keuken. De typisch Marokkaanse gerechten worden vaak al eeuwenlang door de bevolking gegeten. Misschien proeft u wel een traditionele couscous of een tajineschotel met lamsvlees. Natuurlijk mag u daarbij de muntthee niet vergeten. De inwoners van Fez drinken deze thee het liefst de hele dag door. Zelfs als u op de bazaar een handgemaakt tapijt of een tajine koopt, krijgt u van de verkoper vaak een heerlijk kopje muntthee aangeboden.

Met een huurauto Fez ontdekken
Fez Airport ligt ongeveer 15 kilometer buiten de stad. Met een wagen van de autohuur bij Fez Airport staat u al binnen 20 minuten midden in het centrum. De stad Fez bestaat uit een oud en een nieuwer gedeelte. De historische binnenstad (medina) is autovrij maar u kunt uw huurauto gemakkelijk aan de rand van het centrum parkeren om zo te voet verder te gaan. Het centrum bestaat uit een wirwar van oude steegjes en kleine winkels waar ambachtslieden hun handgemaakte spullen verkopen. Overal waar u komt, lopen ezels rond die de zware spullen van de kooplieden vervoeren. Door het unieke karakter heeft deze wijk zelfs een plaats op de UNESCO Werelderfgoedlijst gekregen. Het nieuwe deel van Fez (Fez el-Jdid) is ook verrassend mooi. Ga bijvoorbeeld eens naar het koninklijke paleis Dar el-Makhzen. Het gebouw is niet voor het publiek toegankelijk, maar van de buitenkant is het toch al behoorlijk indrukwekkend. Voor een ontspannen middag kunt u met uw huurauto naar de tuinen van Jnan Sbil rijden. Dit tuinencomplex is een echte oase waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Wilt u even bijkomen van alle indrukken die u in Fez heeft opgedaan? Breng dan eens een bezoek aan de plaatselijke hammam. Na een heerlijke massage voelt u zich weer helemaal herboren.

Rondreis door de regio Fez
Samen met Marrakesh, Meknes en Rabat maakt Fez deel uit van de vier koningssteden in Marokko. Bent u benieuwd naar deze andere steden? Dankzij de autoverhuur bij Fez Airport rijdt u al in ongeveer 50 minuten van Fez naar Meknes. Deze ommuurde stad is vooral bekend geworden door de vele paleizen en de bijzondere Bab Al-Mansour poort. U kunt ook doorrijden naar de hoofdstad Rabat, dat op ongeveer 200 kilometer afstand van Fez ligt. Met een huurauto bent u al na ongeveer 2,5 uur rijden op de plaats van bestemming. Rabat is een moderne badplaats. Hier hangt een compleet andere sfeer dan in het traditionele Fez. Wilt u liever wat meer van de natuur van Marokko zien? Dan is het Nationaal Park Tazekka een echte aanrader. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet zodat u het park op eigen houtje kunt verkennen. Een andere mogelijkheid is om met uw huurauto Marokkaans grondgebied te verlaten en Spanje te bezoeken.