Vind de juiste auto in Granada Luchthaven

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Granada Luchthaven

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Granada Luchthaven:

4.7 tot 5 (13752 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
klaar en duidelijk aanbod - gemakkelijke zoekmotor - praktische info verhuurder gemakkelijk consulteerbaar - en vlotte reservering
Huurauto beoordeling van Ingrid V. - 27 apr. 2017 13:57
(4.5 tot 5 )
correcte afhandeling
Huurauto beoordeling van Eric d. - 27 apr. 2017 06:22
(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10

Autohuur Granada Luchthaven

In Granada vindt u het Alhambra, misschien wel de indrukwekkendste nalatenschap van de Moren in Spanje. Maar deze mooie stad in het zuiden van Spanje kent nog veel meer interessante bezienswaardigheden. De prachtige omgeving van Andalusië is daarnaast uitstekend geschikt om zelf met een huurauto van Airport Granada te verkennen. Zo kunt u op uw gemak en in uw eigen tempo alle bezienswaardigheden van Andalusië bekijken. Vergelijk heel eenvoudig alle aanbieders van autoverhuur van Airport Granada met elkaar en kies zo de voordeligste rental car bij Airport Granada.

De belangrijke culturele stad Granada
Granada is een Spaanse provinciehoofdstad met bijna 250.000 inwoners. De stad ligt in de provincie Andalusië in het zuiden van Spanje. Dankzij de ligging aan de voet van het Sierra Nevada gebergte heeft u hier altijd een prachtig uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De stad zelf ligt op ruim 700 meter hoogte. Door deze hogere ligging en de relatief grote afstand naar de Middellandse Zee (ruim 100 kilometer) heeft Granada hete zomers en koude winters. In de winter kan het in Granada 's nachts vriezen, maar overdag gemakkelijk twintig graden worden. Veel neerslag valt er niet in de omgeving en de zomers hier zijn zelfs extreem droog.

Granada is al voor het begin van de jaartelling gesticht, maar pas vanaf de elfde eeuw na Christus echt groot geworden door de Moorse Ziriden-dynastie. Van oudsher woonden in het gebied ook veel joden, die over het algemeen in redelijke harmonie hier met de Moorse overheersers konden blijven woonden. In 1492 werd Granada onderdeel van het katholieke Spaanse rijk. De langdurige invloed van verschillende culturen hebben ervoor gezorgd dat Granada één van de belangrijkste culturele centra van Spanje is geworden.

De internationale luchthaven van Granada (Federico García Lorca Granada-Jaén Airport, GRX) ligt vijftien kilometer ten westen van de stad. Met een rental car van Airport Granada kunt u direct doorrijden naar de stad of de wijdere omgeving van Andalusië gaan verkennen. Autoverhuur bij Airport Granada wordt onder meer aangeboden door Avis, EuropCar en Sunny Cars. U kunt eenvoudig de goedkoopste autohuur bij Airport Granada kiezen door de prijzen van alle aanbieders online met elkaar te vergelijken.

Granada heeft veel historische bezienswaardigheden. Het paleis Alhambra en het bijbehorende Generalife zijn de bekendste toeristische trekpleisters van de stad. Hier vindt u zeer verfijnde Moorse bouwkunst uit de dertiende en veertiende eeuw, met op de achtergrond altijd de imposante Sierra Nevada. Overal in de stad komt u nog nalatenschap van de Moorse cultuur tegen. Bijvoorbeeld in de oude Arabische wijk Albacin, waar u eenvoudig kunt verdwalen in de nauwe straatjes. De katholieke veroveraars hebben ook hun stempel op de stad gedrukt, zoals met de enorme kathedraal uit de zestiende eeuw. Met een rental car van Airport Granada kunt u al deze bezienswaardigheden in Granada gemakkelijk bereiken. De stad heeft een aantal grote parkeerplaatsen waar u uw huurauto eenvoudig kwijt kunt.

In uw huurauto Andalusië ontdekken
Ook de prachtige omgeving van Granada is het het waard om met uw huurauto van Airport Granada verder te ontdekken. Wanneer u van natuurschoon houdt, dan kunt u bijvoorbeeld de Sierra Nevada bezoeken. U rijdt vanaf Granada in ongeveer anderhalf uur naar het hart van dit nationale park. In deze bergen die tot bijna 3.500 meter hoog zijn, kunt u prachtige wandelingen maken en in de winter zelfs skiën. Met uw huurauto van Airport Granada kunt u zelf bepalen welke mooie plaatsen in Andalusië u wilt gaan zien. Zoekt u bijvoorbeeld liever de warmte van de kust op, dan kunt u bijvoorbeeld 125 kilometer in zuidelijke richting rijden om de stad Málaga te bezoeken. Of nog wat verder door te rijden naar bekende badplaatsen aan de Costa del Sol zoals Torremolinos, Fuengirola en Marbella. Als u in deze omgeving bent, bezoekt u dan zeker ook de indrukwekkende Nieuwe Brug (Puento Nuevo) over de kloof van de rivier Guadalevin in de plaats Ronda. Wilt u meer zien van de Moorse nalatenschap in Andalusië, dan kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de indrukwekkende Mezquita in Córdoba (200 kilometer ten noordwesten van Granada). Met een gehuurde auto kunt u dus alle kanten op in Andalusië.