Vind de juiste auto in Izmir Luchthaven

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Izmir Luchthaven - Goedkoopste aanbiedingen

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 2 feb. 2017 09:22 uur.

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 2 feb. 2017 09:22 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 2 feb. 2017 09:22 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 25 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen

Dit aanbod is gevonden op 5 jul. 2017 02:49 uur.

Beoordeling autoverhuur in Izmir Luchthaven

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Izmir Luchthaven:

4.6 tot 5 (60 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Compleet nieuwe auto. Aardige dames bij Europcar in Lyon Route de Vienne
Huurauto beoordeling van Stijn B. - 21 jul. 2017 22:34
(5 tot 5 )
Snel en accuraat geholpen aan een ruime en confortabele auto.
Huurauto beoordeling van john e. - 21 jul. 2017 07:25
(5 tot 5 )
It all worked well and the price was very good, thanks!
Huurauto beoordeling van Joana M. - 20 jul. 2017 12:02

Autohuur Izmir Luchthaven

Izmir is een stad in het westen van Turkije en is na Istanboel en Ankara de derde stad van het land. Met zijn ligging aan de Egeïsche Zee beschikt het ook over een zeer grote haven, de tweede van Turkije. Door de ligging aan deze prachtige zee is de stad ook uitstekend geschikt voor de zonaanbidders. Izmir is met haar prachtige haven en vele bezienswaardigheden een ideale stad om te bezoeken.

Izmir is na de Turkse revolutie voor een groot deel opnieuw opgebouwd. Hierdoor is de stad een interessante mix tussen moderne en historische bouw. De hoge moderne gebouwen en de grote boulevards met bomenrijen worden afgewisseld door traditionele huizen en oude kastelen. Izmir bezit een eigen internationaal vliegveld, welke vlakbij de stad ligt. U kunt na aankomst op de luchthaven ter plekke een auto reserveren, maar dit is niet de voordeligste optie. Er wordt aangeraden om van te voren een auto te boeken via het internet, zo bent u er zeker van dat er een auto voor u beschikbaar is. Via HAPPYCAR vindt u de beste deals van bekende autoverhuurmaatschappijen op een rijtje, zoals Hertz, Europcar en Enterprise. U kunt er zelf voor kiezen welke auto bij u past en deze zal klaar staan wanneer u aankomt op de luchthaven van Izmir. Hierdoor kunt u uw reis eenvoudig vervolgen.

 

Ontdek Izmir

Izmir stond in de oudheid lang bekend onder de naam Smyrna, vernoemd naar de koningin Samornia. Het speelde een grote rol in de geschiedenis ondanks dat het tweemaal werd vernietigd. Eerst door de Lydiers en laten door de Perzen. Het was uiteindelijk Alexander de Grote die de stad weer opnieuw opbouwde rond 330 voor Christus. Pas in 1922, toen het onder gezag van de Turkse regering viel, veranderde zij de naam in Izmir.

Izmir heeft een prachtige haven, maar de stad zelf heeft geen stranden. Deze zijn buiten het centrum wel te vinden. Hier staan ook de grote hotels en resorts. Daar tegenover biedt het centrum van Izmir wel een uitstekend nachtleven en de vele horecagelegenheden zorgen ervoor dat niemand zich zal vervelen in deze moderne Turkse stad.

 

Met een huurauto Izmir ontdekken

Met een huurauto een perfect uitgangspunt om uw reis aan te vangen. Vanaf de autoverhuur van Izmir Airport is het stadcentrum van Izmir goed te bereiken. Izmir wordt geroemd om haar relatief nieuwe en zeer technologisch ontwikkelde infrastructuur. Hierdoor is het zelf rondrijden geen enkel probleem.

Vanwege het prachtige weer heeft Izmir een bruisend buitenleven. Een wandeling door de straten onthult al snel de vele restaurants, bars en winkeltjes. Toch is het bezoek aan de stad niet compleet zonder de markt van Kemer Alti aan te doen. Op deze levendige, typisch Turkse bazaar kan werkelijk alles aangeschaft worden. Het is een avontuur om door de smalle straatjes, verbonden pleintjes en doodlopende steegjes te dwalen. U kijkt er gegarandeerd uw ogen uit. 

In September is de international fair van Izmir, in het culturele park gelegen in de wijk Alsancak, een absolute aanrader. Maar ook in de overige maanden worden hier verschillende markten en tentoonstellingen gehouden. Dit park biedt daarnaast, te midden van alle stadse drukte, een groene oase van rust. Lokale bewoners komen hier samen voor een ontspannend kopje thee, een spelletje Backgammon of een paar trekjes aan de waterpijp.

Ook biedt Izmir prachtige musea. Zo is er het Atatürk museum, gevestigd in het vroegere verblijf van deze grondlegger van Turkije. Maar ook het Archeologische museum en het museum van Etnografie zijn het bezoeken waard. 

 

Rondreis door de regio Izmir

Vanaf de luchthaven ligt de stad Izmir dus binnen handbereik. Toch is het ook een aanrader om de verdere omgeving te verkennen. Zo liggen de prachtige stranden van deze omgeving buiten de stad, zowel ten noorden als ten zuiden. Ook vele historische plekken zoals Efesus, Pregamum en Sardis kunnen vanuit Izmir prima bezocht worden.

Zowel Izmir als de omgeving hebben veel te bieden. Het huren van een huurauto vanaf luchthaven is dus een absolute aanrader tijdens een bezoek aan deze regio. Een huurauto geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.