Vind de juiste auto in Oporto Luchthaven

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Oporto Luchthaven - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 5 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 1 jul. 2017 10:28 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 8 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 1 jul. 2017 10:28 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 13 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 1 jul. 2017 10:28 uur.

Speciaal

Speciaal

Vanaf € 17 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen

Dit aanbod is gevonden op 1 jul. 2017 10:28 uur.

Beoordeling autoverhuur in Oporto Luchthaven

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Oporto Luchthaven:

4.6 tot 5 (51 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Compleet nieuwe auto. Aardige dames bij Europcar in Lyon Route de Vienne
Huurauto beoordeling van Stijn B. - 21 jul. 2017 22:34
(5 tot 5 )
Snel en accuraat geholpen aan een ruime en confortabele auto.
Huurauto beoordeling van john e. - 21 jul. 2017 07:25
(5 tot 5 )
It all worked well and the price was very good, thanks!
Huurauto beoordeling van Joana M. - 20 jul. 2017 12:02

Autohuur Oporto Luchthaven

Porto, de stad waar wijn veredelt wordt tot een internationaal drankje. Deze speciale wijn komt uit het Douro gebied in het noorden van Portugal. Het is natuurlijk niet zomaar een gebied, de rivier die door het dal stroomt en de bergen die deze vallei afschermen van de koude wind van boven de oceaan, zorgen voor een mini klimaat, ideaal voor de druiventeelt. Om een product op de markt te brengen zijn twee eigenschappen nodig; ten eerste moet je een uniek product hebben dat nog nergens anders bestaat. Ten tweede mag het product ook niet te makkelijk te maken zijn. Gewone wijn wordt natuurlijk al eeuwen gemaakt, dat is niet zo bijzonder. Door de wijn uit de streek te vermengen met een uit druiven gemaakte sterke drank werd een bijzonder en uniek drankje geproduceerd. Port is dus sterker dan gewone wijn maar behoudt wel veel van de karakteristieken van de wijn.

 

Waarom zijn port en Porto zo populair in het buitenland?

De moeilijke relatie die Engeland en Frankrijk over het algemeen had als gevolg onder andere dat de Fransen nogal eens een blokkade gebruikten als pressiemiddel. Het importeren van wijn en andere producten waar vooral Frankrijk om bekend stond en nog staat was dus niet altijd even makkelijk. En de Engelsen houden wel van een glaasje wijn bij het eten. De Portugezen en ook de Spanjaarden vulden al gauw dat gat in de markt met hun producten. Port wijn werd massaal geëxporteerd naar de andere kant van het Kanaal.

De Portugezen ontdekten ondertussen dat het hout van whiskeyvaten hun port een nog aparter smaakje gaven en ze gebruikten dus whiskeyvaten om hun versterkte wijn te laten rijpen. De wijn wordt wat sterker gemaakt om wat beter aan de smaak van de Engelsen te voldoen en een gezonde handelsrelatie is geboren.

Deze handel heeft Porto op de wereldkaart gezet. De Engelsen reizen nog steeds naar Porto om te zien waar dat lekkere glaasje port vandaan komt. Bovendien trekt het mini klimaat aan de Douro rivier ook andere toeristen. Die komen niet alleen per boot aan, maar ook en vooral met het vliegtuig.

 

Autohuur Porto Airport

Wanneer u op de luchthaven staat en u wilt de omgeving gaan verkennen, zonder dat u hoeft te wachten op bussen en treinen dan kunt dit misschien wel gaan doen met een huurauto. U kunt na aankomst op de luchthaven ter plekke een auto reserveren, maar dit is niet de voordeligste optie. Er wordt aangeraden om van te voren een auto te boeken via het internet, zo bent u er zeker van dat er een auto voor u beschikbaar is. Via HAPPYCAR vindt u de beste deals van bekende autoverhuurmaatschappijen op een rijtje, zoals Hertz, Europcar en Enterprise. U kunt er zelf voor kiezen welke auto bij u past en deze zal klaar staan wanneer u aankomt op de luchthaven van Porto. Hierdoor kunt u uw reis eenvoudig vervolgen.

Maar dan, wat kunt u in Porto en in de vallei van de rivier de Douro zoal beleven?

De stad is gelegen aan de monding van de rivier en het historische centrum is uitgeroepen tot een World Heritage Site door UNESCO in 1996. Andere toeristische en culturele bezienswaardigheden zijn de Torre de los Clerigos, gebouwd door Nicolau Nasoni, het Casa de la Música en het gebouw van de Serralves Foundation gewijd aan hedendaagse kunst. Dit museum is het meest bezochte museum in Portugal. Op de zuidelijke oever van de rivier de Douro zijn de beroemde wijnproducenten gevestigd, maar deze kant van de rivier is niet Oporto maar Vilanova de Gaia. De Spaanse grens (Galicië) ligt op een afstand van ongeveer 140 kilometer, die kunnen worden afgelegd via de snelweg. Een dagje naar Spanje in uw huurauto is ook mogelijk. U kunt er voor kiezen om een dag in Santiago de Compostela door te brengen. Dat is een bedevaartsoord waar mensen uit heel Europa te voet naar toe trekken, vaak om boete te doen.