tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Tenerife Luchthaven Zuid - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 8 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Opel Corsa
Opel Corsa
gevonden op 24 okt. 2016 10:57 uur
Vanaf € 9 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Nissan Juke
Nissan Juke
gevonden op 24 okt. 2016 10:57 uur
Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Dacia Duster
Dacia Duster
gevonden op 24 okt. 2016 10:57 uur
Vanaf € 18 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Mercedes C220 CDI
Mercedes C220 CDI
gevonden op 24 okt. 2016 10:57 uur

Autohuur Tenerife Luchthaven Zuid

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden. Dit Spaanse eiland heeft een vulkanische oorsprong en het hoogste punt, de vulkaan El Teide, is ook gelijk het hoogste punt van heel Spanje. De berg is karakteristiek voor Tenerife. Op vele plekken op het eiland is de berg in het zicht. Vooral in de winter, wanneer er sneeuw op de top ligt is dit een prachtige gezicht.

Mede door het prachtige weer is Tenerife een populaire vakantiebestemming. Het hele jaar door ligt de gemiddelde temperatuur rond de 20 graden. Tenerife is daardoor ook een gewilde vakantiebestemming voor Europese overwinteraars. Het eiland heeft een prachtige natuur en vele bezienswaardigheden. Vooral het zuiden van het eiland is erg populair. Met een huurauto vanaf de Tenerife Luchthaven Zuid kunt u uitstekend vertrekken om de rest van het Canarische eiland te gaan ontdekken. U kunt na aankomst op de luchthaven ter plekke een auto reserveren, maar dit is niet de voordeligste optie. Er wordt aangeraden om van te voren een auto te boeken via het internet, zo bent u er zeker van dat er een auto voor u beschikbaar is. Via HAPPYCAR vindt u de beste deals van bekende autoverhuurmaatschappijen op een rijtje, zoals Hertz, Europcar en Enterprise. U kunt er zelf voor kiezen welke auto bij u past en deze zal klaar staan wanneer u aankomt op de luchthaven van Tenerife Zuid. Hierdoor kunt u uw reis eenvoudig vervolgen.

 

Ontdek Tenerife Zuid

De oorspronkelijke bewoners van dit vulkanisch eiland waren de Guanchen. Zij zijn van alle Canarische eilanden het langst buiten de Spaanse overheersing kunnen blijven. Het Spaanse koningshuis was er echter op gebrand om ook Tenerife onder het gezag van de Spaanse Kroon te plaatsen. Aanvankelijk boden de Guanchen dapper tegenstand en wisten zij de eerste aanval in 1494 te overleven. De Spanjaarden trokken zich terug, om het twee jaar later nog eens te proberen, dit maal met meer succes. De hoofdstad van Tenerife is Santa Cruz de Tenerife, deze belangrijke havenstad was lang de hoofdstad van de gehele Canarische archipel. Echter kreeg Las Palmas in 1927 dezelfde titel. Sindsdien zijn er twee hoofdsteden op de eilanden groep.

 

Met een huurauto Tenerife Zuid ontdekken

Het eiland Tenerife heeft twee verschillende gezichten. Het noorden en het zuiden. Daarvan is het zuiden het populairst onder bezoekers. De luchthaven is gelegen op het meest zuidelijke punt van het eiland en met een huurauto is het daarna gemakkelijk om de rest van Tenerife te ontdekken. In het zuiden vind men onder andere de toeristenoorden Costa Adeje, Los Cristianos en Playa de las Americas. Dit is het gedeelte van Tenerife waar het weer opvallend beter is in verhouding met het noorden. Het is hier droog en zonnig, wat ook verklaard dat hier de hotels en uitgaansgebieden zijn gevestigd. Op het zuiden van Tenerife is het perfect vakantie vieren. Hierbij is een bezoek aan het Siam Park, een waterpark in de badplaats Costa Adeje een plezierige locatie om de nodige verkoeling te vinden. Toch heeft het eiland veel meer te bieden. Tenerife heeft veel cultuur, natuur en gastvrijheid en het is zonde om het bezoek te beperken tot enkel het zuidelijke gedeelte.

 

Rondreis door de regio Tenerife Zuid

Met een huurauto kunt u natuurlijk ook naar het noorden van Tenerife rijden. In tegenstelling tot het droge en levendige zuiden, is het noorden groen, rustig en authentiek. Een absolute aanrader in het noorden is het Loro parque, een dierenpark en plantentuin in Puerto de la Cruz. De bekendste attractie in dit park zijn de zeedieren. Er is een indrukwekkende voorstelling te zien waarbij orka's, dolfijnen en zeeleeuwen de show stelen. Meer naar het oosten liggen de piramides van Güímar, die voor het publiek toegankelijk zijn. Nog altijd hangt er hier een mysterieuze sfeer en weet men niet precies door wie en waarvoor deze piramides zijn gebouwd.

Omdat Tenerife veel te bieden heeft is het huren van een auto zeker de moeite waard. Rondom het hele eiland loopt er een uitstekende snelweg, waardoor de afstanden goed zijn te overbruggen. Een huurauto geeft u dan ook de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt!