tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Almeria - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
Seat Mii
Seat Mii
gevonden op 12 okt. 2016 09:30 uur
Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Opel Astra
Opel Astra
gevonden op 22 okt. 2016 15:45 uur
Vanaf € 25 per dag
bij een huurperiode van 15 dagen
Renault Gran Scenic
Renault Gran Scenic
gevonden op 24 okt. 2016 14:30 uur

Autohuur Almeria

Almeria is de hoofdstad van de gelijknamige regio Almeria en heeft ongeveer 191.000 inwoners. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee, in het Noordwesten van Spanje. De stad werd gesticht door Calipha Abd-ar-Rahman III van Cordoba in 955 n. Chr. Het was toen de tijd één van de belangrijkste havens en werd gebruikt om het mediterrane domein te versterken. De regio Almeria staat vooral bekend om haar prachtige stranden langs de lange kust, die ruim 219 km lang is. Veel mensen komen in de winter naar Almeria om hier te overwinteren, dit komt omdat de gemiddelde temperatuur in december en januari 13 °C is. In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen en met een huurauto ontdekt u Almeria op een leuke en makkelijke manier.

Bezienswaardigheden in Almeria
Almeria is een prachtige stad waar u bijzondere bezienswaardigheden kunt bekijken. Naast de mooie stranden staat Almeria ook bekend om haar Arabische fort, de oude muren van Jayrán en het monument San Cristóbal. Met een huurauto in Almeria kunt u makkelijk  de stad verkennen. Zo kunt u bijvoorbeeld naar het Alcazaba, een Arabisch fort in de stad Almeria. De eerste muren zijn van het eerste militaire moslim kamp, deze werd gebruikt als schuilplaats voor de bevolking in het geval van een belegering. Om deze taak zo goed mogelijk uit te voeren werd het fort voorzien van grote reservoirs. De eerste behuizing is gescheiden door de tweede muur, de zogenoemde Muro de la Vela. De muur draagt de naam van de bel die de bevolking waarschuwt bij gebeurtenissen. Na een bezoek aan het Alcazaba kunt u naar de schuilkelders van Almeria. De stad is in de Spaanse burgeroorlog regelmatig gebombardeerd en daarom werd er een 4,5 km lange schuilkelder gebouwd. De schuilkelder is ontworpen door de lokale architect Guillermo Langle Rubio en was van grote waarde tijdens het belangrijkste bombardement in de geschiedenis van Almeria, het bombardement van Almeria door de nazi’s in 1937. Naast de prachtige monumenten die Almeria rijk is kunt u met uw huurauto in Almeria naar Mini-Hollywood. Mini-Hollywood is gelegen in de woestijn van Tabernas, de enige woestijn van Europa en een van de meest bijzondere landschappen van Spanje. De woestijn van Tabernas is een van de onbekendste woestijnen van de wereld maar u heeft hem waarschijnlijk meerdere malen gezien in een van de films die in de woestijn van Tabernas gefilmd zijn. Enkele films die zijn opgenomen in deze woestijn; Indiana Jones, A fistful of Dollars, For a Few Dollars more en The Good, the Bad and the Ugly.  Na de vele bezienswaardigheden kunt u in de stad met de meeste zonuren per jaar heerlijk genieten van een drankje en een hapje op een van de terrasjes. Zo kunt u in de meeste restaurants heerlijke tapas eten of genieten van overheerlijke calamares.

Met de huurauto door Almeria
Het is natuurlijk goed mogelijk dat u naast de stad Almeria iets meer van de omgeving wilt verkennen. Het station op de luchthaven van Malaga biedt  een eenvoudige manier om uw reis te beginnen met een huurauto. Met een huurauto in Almeria rijdt u binnen anderhalf uur naar het Parque Nacional de Sierra Nevada of binnen twee uur naar Cartagena, een prachtige stad aan de Middellandse Zee. In Cartagena kunt u prachtig duiken tussen de Koraalriffen en gekleurde vissen. Cartagena biedt u prachtige bezienswaardigheden en u kunt een kijkje nemen in het burgeroorlog museum, waar u zeer veel te weten kunt komen over de Spaanse burgeroorlog die van 1936 tot 1939 plaatsvond. Zelfs een reis naar Granada is absoluut de moeite waard.

Zoals u ziet is Almeria een prachtige stad, waar u bijzondere bezienswaardigheden kunt bekijken zoals het fort en de schuilkelder. Wanneer u lekker van de Spaanse zon wilt genieten is dit mogelijk op een van de stranden aan de lange kust lijn die de regio Almeria rijk is. Het landschap nodigt u uit voor een reis naar het dichtsbijzijnde Jaén. Autohuur in Almeria geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.