Vind de juiste auto in Ankara Int. Luchthaven

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Ankara Int. Luchthaven - Goedkoopste aanbiedingen

Ford Focus

Ford Focus

Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 16 okt. 2016 16:58 uur.

Renault Traffic Minivan

Renault Traffic Minivan

Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 16 okt. 2016 16:58 uur.

Renault Clio

Renault Clio

Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 16 okt. 2016 16:58 uur.

Skoda Superb

Skoda Superb

Vanaf € 31 per dag
bij een huurperiode van 25 dagen

Dit aanbod is gevonden op 9 okt. 2016 15:00 uur.

Beoordeling autoverhuur in Ankara Int. Luchthaven

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Ankara Int. Luchthaven:

4.7 tot 5 (13752 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
klaar en duidelijk aanbod - gemakkelijke zoekmotor - praktische info verhuurder gemakkelijk consulteerbaar - en vlotte reservering
Huurauto beoordeling van Ingrid V. - 27 apr. 2017 13:57
(4.5 tot 5 )
correcte afhandeling
Huurauto beoordeling van Eric d. - 27 apr. 2017 06:22
(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10

Autohuur Ankara Int. Luchthaven

Een huurauto van Ankara Airport maakt uw bezoek aan deze moderne Turkse stad niet alleen nog makkelijker, maar ook flexibeler. In uw eigen tijd en tempo rijdt u eenvoudig door de stad om zo de bezienswaardigheden van uw keuze te bezoeken. U bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of een georganiseerde excursie. Daarbij biedt een eigen rental car van Ankara Airport u de mogelijkheid de drukte van de stad te ontvluchten en een bezoek te brengen aan het natuurschoon van Centraal Anatolië.
HAPPYCAR helpt u bij de keuze voor de juiste huurauto. Dankzij een uitgebreide vergelijking van aanbieders van autoverhuur Ankara Airport, waaronder Enterprise, Holiday Auto's, Hertz en Europcar, krijgt u een aanbod voor de beste auto voor de laagste prijs.

Ontdek Ankara
Ankara is gelegen op de Anatolische hoogvlakte en sinds 1923 de hoofdstad van Turkije. Deze op twee na grootste stad van het land wordt als citytrip-bestemming vaak over het hoofd gezien naast Istanbul. Totaal onterecht, want ook Ankara heeft bezoekers veel te bieden. Ankara heeft niet alleen een prachtig historisch centrum, maar ook moderne architectuur die de moeite van een bezoekje waard is. De Turkse hoofdstad biedt het beste van twee werelden: ga lekker shoppen in de moderne winkelcentra en kom daarna bij met een behandeling in een traditionele hammam.

Met een huurauto Ankara ontdekken
De belangrijkste bezienswaardigheid van Ankara is het mausoleum van Mustafa Kemal Atatürk, die in 1919 de Republiek Turkije stichtte. Het mausoleum, genaamd Anitkabir, is gelegen op de heuvel Anittepe en is een mooie combinatie van traditionele en moderne bouwstijlen. Er is een museum in de buurt, dat geheel gewijd is aan deze 'vader van de Turken'. Hier is een wassenbeeld van hem te zien, maar ook geschriften en persoonlijke spullen.

De oude stad van Ankara ligt rond de citadel, waarvan de oudste delen stammen uit de zevende eeuw. Niet alleen biedt dit fort een prachtig uitzicht over de stad, ook zijn hier nog twee Romeinse monumenten terug te vinden: de Tempel van Augustus en de Zuil van Julianus. Aan de zuidkant van de citadel staat het Museum van Vroeg-Anatolische Culturen en even verderop staan de prachtige veertiende-eeuwse Ahi Elvan Moskee en de dertiende-eeuwse Aslanhane Moskee.

De moderne kant van Ankara laat zich zien in de vele moderne winkelcentra van de stad, zoals Armada. In dit in 2002 geopende centrum zijn winkels, bioscopen en restaurants te vinden.
In 1989, bij het 66-jarig bestaan van Ankara als hoofdstad van Turkije, werd de Atakule-toren geopend. In deze toren kunt u op 125 meter hoogte een drankje bestellen of dineren met een prachtig uitzicht op de stad. Het restaurant draait om zijn eigen as, zodat alle kanten van Ankara te zien zijn. Onderin de toren is een winkelcentrum dat maar liefst vijf verdiepingen telt.

Rondreis door de regio Ankara
Wie langer de tijd heeft en de drukte van de stad wil ontvluchten om ook te kunnen genieten van ander moois dat de regio heeft te bieden, kan met een auto prima Turkije bereizen. Vanaf Ankara is het ongeveer 250 kilometer rijden naar Göreme, een mooie uitvalsbasis om natuurschoon van Cappadocië te bezoeken. Het Göreme National Park, bekend om zijn prachtige rotsformaties in de meest absurde vormen, staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hoeft geen ervaren wandelaar te zijn om van dit moois te kunnen genieten, al na korte tochtjes staat u midden tussen de rotsen. Breng zeker een bezoek aan één van de vele ondergrondse kerken. In het Göremedal is een openluchtmuseum, waarin verschillende kerken te zien zijn. Er is een groot kloostercomplex, dat tussen de negende en elfde eeuw is uitgehouwen in de rotsen. Er is veel Byzantijnse bouwkunst terug te vinden in de fresco's, zuilengalerijen en koepels.
Zo'n 200 kilometer ten oosten van Ankra is Hattusha gelegen, een vergane stad die al voor het tweede millennium voor Christus werd bewoond. Sinds 1906 worden hier opgravingen gedaan. Ook de overblijfselen van deze stad staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Ankara is zeker een bezoek waard, maar ook de omgeving van de stad, kleinere dorpjes, de natuur en het platteland zijn een prima bestemming voor een vakantie. De afwisseling van cultuur en natuur in combinatie met Turkse gastvrijheid en de typisch Turkse keuken, maakt uw verblijf perfect. Om makkelijk rond te kunnen reizen tussen de verschillende bezienswaardigheden in de hoofdstad en de hoogtepunten daarbuiten, biedt een huurauto uitkomst. HAPPYCAR regelt dat de geschikte auto voor u klaar staat bij autohuur Ankara Airport, zodat u onbezorgd aan een heerlijke vakantie kunt beginnen.