tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Arequipa - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 36 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen
Kia Rio Sedan
Kia Rio Sedan
gevonden op 12 okt. 2016 17:18 uur

Autohuur Arequipa

Arequipa ook wel de witte stad genoemd is een stad in het zuiden van Perú en is de derde stad van het land. Samen met Nazca en Puno is de stad deel van de zuidelijke toerisme driehoek van Perú. De naam de witte stad komt doordat veel gebouwen in witte vulkaansteen zijn opgetrokken. Deze witte steen komt veelal van de vulkaan Misti. De vulkaan ligt op een kleine afstand van de stad, en doordat er een breuklijn ondergronds loopt heeft de stad dus wel vaker last gehad van aarbevingen net als vulkaanuitbarstingen. Op het centrale plein van Arequipa ofwel het Plaza de Armas treft u een fontein met 3 bronzen platen er op. Daarnaast kunt u hier ook de prachtige kathedraal te bekijken, de bouw werd begonnen in 1540, maar werd pas gecompleteerd in 1656. In de tussentijd is de kathedraal geteisterd geweest door meerdere aardbevingen en vulkaan uitbarstingen waardoor het werk óf stil kwam te liggen óf de kerk verwoest werd. Daarnaast staat de rest van het centrum van Arequipa ook op de wereld erfgoed lijst en is dus zeker een bezoek waard. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen door het historische centrum want er valt genoeg te zien voor iedereen. Daarnaast kunt u vanuit Arequipa ook zeer makkelijk bij de Nazca lijnen komen, misschien rijdt u hier wel heen over de Pan Amerikaanse snelweg met autoverhuur Arequipa.

Autohuur Arequipa
Verder kunt u in Arequipa ook de kerk La Compania bezoeken, deze kerk werd gesticht door de jezuïeten en is in 1573 ontworpen, helaas is de kerk in 1584 verwoest door een aardbeving zoals deze veel in dit gebied voorkomen en het huidige gebouw stamt dan ook uit 1650. In de kerk hangen zes doeken die gemaakt zijn naar de Cuzco stijl, wederom een attractie die u in Arequipa gezien moet hebben. Daarnaast kunt u het Museo Santuarios Andinos bezoeken waar een zeer goed bewaard gebleven Inca mummie tentoon is gesteld. Deze mummie wordt ook wel Juanita genoemd, een klein kind dat ritueel is geofferd, ze is in zo een uitzonderlijk goede staat dat alle haren en kenmerken bewaard zijn gebleven. Dit doordat het meisje in de basis was ingevroren. Wanneer u het museum graag over slaat, of weer verder gaat vanuit het museum dan kunt u Convento de Santa Catalina bezoeken. Een prachtig paleis dat u even mee terug de tijd in neemt bijna naar de hoogtij dagen van de Spaanse conquistadores, het paleis is prachtig versierd en architektonisch dan ook een pareltje en dus wederom heel erg de moeite waard om bezocht te hebben. Daar naast vallen ongeveer 250 gebouwen in de binnenstad van Arequipa onder de wereld erfgoed lijst van Unesco, aangezien vele van deze gebouwen banken, restaurants en winkels of barretjes zijn geeft dit het gevoel alsof u in een levend museum bent. Verder staat Arequipa ook bekend om haar vele bruggen, deze zijn alleen zeer mooi en er is zelfs een brug ontworpen door Gustav Eifel die heden ten dagen nog steeds in gebruik is. Daarnaast kunt u een stuk buiten Arequipa richting de wereldberoemde Nazca lijnen, deze lijnen zijn door de oorspronkelijke bewoners ongeveer 1400 jaar geleden gemaakt door de rode steen in de woestijnen van zuid Perú te verwijderen en daardoor de grijs-witte onderlaag bloot te geven. Vele van de lijnen zijn simpele lijnen of vormen, maar er zijn er ongeveer 70 gemaakt zijn als dieren. Het knappe aan deze lijnen is dat de mensen die ze gebouwd hebben niet konden zien hoe het figuur er uit kwam te zien aangezien de figuren te groot waren om vanaf de grond goed waar genomen te worden. Vandaar dat deze lijnen ook pas ontdekt zijn in toen een Peruaanse wetenschapper door de heuvels aan het wandelen was en zag dat deze daadwerkelijk figuren vormden. De mensen die ze gemaakt hebben, hebben waarschijnlijk ook gebruik gemaakt van deze heuvels om zo te kunnen zien om aanwijzingen te geven of wijzigingen door te voeren waar nodig een attractie die u dus ook beslist moet zien, mocht u zich in het zuiden van Perú bevinden. Een reis naar Lima is absoluut de moeite waard.

Huurauto Arequipa
Wanneer u met auto huren Arequipa verder reist kunt u ook nog het wereld beroemde Titicaca meer bezoeken dit unieke meer is het grootste van heel zuid Amerika en een van de hoogste meren ter wereld die bevaarbaar zijn voor commerciële schepen. Een deel van de flora en fauna is uniek voor het meer, wanneer u het meer bezoekt vergeet dan ook niet een korte stop te maken op een van de vele eilanden vele van deze zijn bewoond door de nakomelingen van de Inca en hier kunt u hun unieke tradities en cultuur van dicht bij meemaken.