tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Athene - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 5 per dag
bij een huurperiode van 18 dagen
Fiat Grande Punto
Fiat Grande Punto
gevonden op 1 okt. 2016 14:38 uur
Vanaf € 9 per dag
bij een huurperiode van 22 dagen
NISSAN TIDA 1.6
NISSAN TIDA 1.6
gevonden op 15 okt. 2016 19:28 uur
Vanaf € 22 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Skoda Oktavia 4T AC
Skoda Oktavia 4T AC
gevonden op 4 okt. 2016 18:00 uur
Vanaf € 29 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen
BMW 5er
BMW 5er
gevonden op 12 sep. 2016 16:48 uur

Autohuur Athene

Athene is de hoofdstad en tevens veruit de grootste stad van Griekenland. De stad kunt u makkelijk bereiken door de centraal gelegen luchthaven. De bruisende vijf miljoen inwoners tellende metropool kent een zeer lange geschiedenis. Athene is één van de oudste steden van Europa en wordt gezien als de basis van de Westerse beschaving. In het oude centrum vindt u overblijfselen van zuilengalerijen, antieke theaters en vele andere monumenten. In deze stad hoeft u zich geen seconde te vervelen en met een huurauto ontdekt u Athene op een leuke en makkelijke manier. Deze kunt u dan weer gemakkelijk en snel ophalen bij de luchthaven van Athene.

Bezienswaardigheden in Athene
De bekendste bezienswaardigheid van heel Griekenland staat in Athene en is de Akropolis. De Akropolis is een 156 meter hoge talfeberg en was de religieuze kern van Athene in de Griekse oudheid. De klim naar deze heilige rots is zeker de moeite waard. Naast het prachtige uitzicht over Athene vindt u hier het Parthenon. Het Parthenon was de tempel voor Athena Parthenos (de Maagd), die de beschermgodin was van de stad Athene. De tempel vormt het hoogtepunt van de Atheense bouwkunst in de klassieke periode van de vijfde eeuw voor Christus. De tempel stond ook symbool voor de heerschappij van Athene, nadat het zich had hersteld van de verliezen tijdens de Perzische Oorlogen. Andere bijzondere gebouwen op de Akropolis zijn de Nikè-tempel, de Propylaeën en het Erechtheion. De Tempel van de Olympische Zeus of het Olympieion in Athene was de grootste tempel in Griekenland, gewijd aan Zeus. De tempel staat ten zuiden van de Akropolis.

In Athene vindt u ook het oudste theater van Europa, het Dionysus Theater. Dit theater ligt aan de voet van de heuvel Akropolis. De eerste voorstellingen vonden er 2600 jaar geleden al plaats. Na de laatste uitbreiding van het theater in 300 voor Christus konden er maar liefst 17.000 mensen zitten. Tegenwoordig worden er geen voorstellingen meer gegeven, maar een bezoekje aan dit theater is zeker de moeite waard. Dit in tegenstelling tot het Odeion van Herodus Atticus. In dit theater worden op zomeravonden nog regelmatig opera’s of dansvoorstellingen opgevoerd.

Het Nationaal Archeologisch Museum van Athene herbergt een van de voornaamste collecties van de Oud-Griekse kunst, afkomstig van archeologische vondsten in heel Griekenland. Het meest bijzondere stuk is het bronzen beeld Poseidon van Artemision. De wijk Plaka is de oudste en gezelligste wijk van Athene.  Het is een pittoreske buurt vol met restaurants en winkeltjes welke zich bevinden in smalle en steile straatjes. De ambiance met veelal de Akropolis op de achtergrond geeft u het gevoel van het oude Atheense leven.

Achter het grote Griekse regeringsgebouw ligt het groene hart van Athene, Ethnikós Kípos. Dit stadspark is een rustpunt in het drukke Athene. U kunt een mooie wandeling maken in dit park. Het park heeft ook talloze rustplaatsen en herbergt enkele kleine bezienswaardigheden. Dit zijn enkele zuilen, ruïnes en wat borstbeelden van beroemdheden als Dionysios Solomos, Aristoteles Valaoritis en Capodistrias. De prachtige vijvers en fonteinen in dit park geven u een rustgevend gevoel, zodat u even heerlijk tot rust kunt komen van alle stadse drukte. Ten zuiden van dit park vindt u de poort van Hadrianus. Het is een monumentale poort, die in 132 na Christus werd opgericht. Deze prachtige poort scheidt het nieuwe en oude Athene.

Met een huurauto door en rondom Athene
Met een huurauto in Athene rijdt u zo naar alle bezienswaardigheden toe. Een huurauto geeft u de vrijheid om te doen wat uzelf wil. Naast alle bezienswaardigheden in het centrum van Athene is er ook genoeg te beleven rondom Athene. Net buiten Athene vindt u prachtige stranden waar u eenvoudig naar toe rijdt. Verder kunt u ervoor kiezen om een van de prachtige natuurgebieden in de omgeving van Athene te bezoeken. U kunt er ook voor kiezen om naar de veerboot te rijden om een van de vele eilanden te verkennen. Of gaat u nog een stuk verder en maakt u een roadtrip naar Thessaloniki. Autohuur in Athene geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.