tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Basel - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 21 per dag
bij een huurperiode van 24 dagen
Volkswagen Polo
Volkswagen Polo
gevonden op 25 okt. 2016 18:40 uur
Vanaf € 24 per dag
bij een huurperiode van 24 dagen
Ford Focus Estate
Ford Focus Estate
gevonden op 25 okt. 2016 18:40 uur
Vanaf € 28 per dag
bij een huurperiode van 24 dagen
Hyundai i40
Hyundai i40
gevonden op 25 okt. 2016 18:40 uur

Autohuur Basel

Een vakantie is het moment om eens te genieten van uw welverdiende vrije tijd. Ga er lekker op uit en geniet van die mooie dagen. Ga bijvoorbeeld naar de gezellige Zwitserse stad Basel, dat zich in de buurt van het drielandenpunt met Frankrijk en Duitsland bevindt. Om het nog gemakkelijker te maken en snel van uw vakantie te genieten zal het vliegtuig de ideale optie zijn. Met nog geen twee uur zit u dan al in deze stad en met een huurauto in Basel heeft u straks de auto waarmee leuke uitstapjes ondernomen kunnen worden.

Goedkoop op vakantie: met een huurauto wordt het nog goedkoper. Want wie kiest voor autohuur in Basel is altijd verzekerd van de allerbeste vervoersmiddelen. Op die manier kunt u  alles bezienswaardigheden in de stad en omgeving eenvoudig bereiken. Daarnaast biedt autoverhuur Basel altijd de scherpste en laagste prijs. Wanneer u kiest voor een huurauto in Basel krijgt u dus het beste auto voor de laagste prijs. Door te beginnen bij HAPPYCAR vindt u alles om de vakantie goed te starten.

 

Ontdek Basel
Voordat de reis begint is een stukje voorkennis het allerleukst. Misschien herkent u wel delen wanneer de vakantie van start gaat. Basel ligt namelijk aan de weerszijden van de beroemde rivier de Rijn. Op de linkeroever ligt Groot Basel en op de rechteroever zal je Klein Basel vinden. Door maar liefst vijf bruggen worden deze twee delen met elkaar verbonden, waarvan één de spoorbrug is. De meest bekende brug van deze vijf is de Rheinbrücke. Vanaf deze brug heeft u een prachtig uitzicht. Als u op zoek gaat naar het historische stadscentrum, dan moet u in Groot Basel zijn. Hier vindt u tevens het meest belangrijke stuk uit de geschiedenis. We hebben het over de 12e-eeuwse Münster van Basel. Daarnaast kent de stad ook nog een aantal belangrijke pleinen zoals het Jugendstilpandel en het gotische stadhuis.

Met de huurauto Basel ontdekken
Een grote stad zorgt altijd voor genoeg activiteiten. Daarom hebben we de leukste activiteiten vast op een rijtje gezet. Zodat u straks zonder moeite de leukste plaatsjes met de auto kunt bezoeken.

De Mittlere Brücke : wanneer we de naam letterlijk vertalen staat hier de middelste brug en dat klopt ook! Want van alle bruggen die de stad met elkaar verbind is dit de middelste die u vindt. In 1225 werd op dezelfde plaats een houten brug gebouwd. Later werd dat natuurlijk vervangen voor de stenen versie. Toch blijft deze plaats een prachtig uitzicht behouden over de Rijn en Basel. Aan de voet van deze brug vindt u ook nog een fort. Dit gebouw werd vroeger als uitkijkpost gebruikt om de brug te verdedigen. Al met al zorgt dit plaatje voor een schitterend uitzicht.

De Spalentor: de drie overgebleven stadspoorten van Basel zijn ook zeker een bezoekje waard. Het is de best bewaarde stadspoort en een uniek stukje geschiedenis. Daarnaast zijn de andere stadspoorten zoals de St. Johannes en St. Alban Tor ook zeker de moeite waard.

De Münster: deze kathedraal heeft een veelzijdige geschiedenis achter de rug en is een van de meest belangrijke bezienswaardigheden van de stad. De Münster is gebouwd op één van de achttien heuvels waarom de stad is geplaatst. Neem ook een kijkje in deze kathedraal, waar u de graftombe van Erasmus zal tegenkomen.

Rondreis door de regio van Basel
Met de auto kunnen veel mooie plaatsen in de buurt bezichtigd worden. Denk bijvoorbeeld aan Augusta Raurica dat nog geen vijftien minuten buiten Basel ligt. De ruïnes van deze oude stad zijn zo'n 1800 jaar geleden de woonplaats geweest voor twintigduizend mensen. Echter in het jaar 260 werd het door de Germanen verwoest. Een van de bijzondere bezienswaardigheden is het theater en het bijbehorende archeologische museum. Daarnaast is Zoo Basel ook een belangrijke bezienswaardigheid. Sinds 1874 is deze dierentuin uitgegroeid tot de grootste dierentuin van Zwitserland. Het is de groene oase van Basel waar mensen en dieren elkaar ontmoeten. Een van de bijzondere bezienswaardigheden is het aquarium met maar liefst 5000 vissen, het apenhuis en het vogelhuis.

Vanuit Basel bent u zo in andere gebieden van Zwitserland, zoals het gebied rond de prachtige stad Zürich of in de hoofdstad Bern. U kunt er ook voor kiezen om de auto bijvoorbeeld weer in te leveren op de luchthaven van Zürich. Met een huurauto in Basel bent u heel flexibel.