Vind de juiste auto in Bastia

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Bastia - Goedkoopste aanbiedingen

Fiat 500

Fiat 500

Vanaf € 18 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 aug. 2016 20:08 uur.

Peugeot 308

Peugeot 308

Vanaf € 22 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 aug. 2016 20:08 uur.

Renault Laguna

Renault Laguna

Vanaf € 28 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 26 aug. 2016 20:08 uur.

Beoordeling autoverhuur in Bastia

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Bastia:

4.8 tot 5 (13834 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Alles staat goed en duidelijk beschreven. En de prijzen zijn uitstekend
Huurauto beoordeling van Houda A. - 23 jun. 2017 13:27
(4.5 tot 5 )
Snelle en nette afhandeling bij de balie en we kregen een upgrade, daar wij waren wij super blij mee.
Huurauto beoordeling van Jolanda d. - 22 jun. 2017 07:33
(5 tot 5 )
Makkelijk te boeken
Huurauto beoordeling van Richard C. - 21 jun. 2017 21:45

Autohuur Bastia

Bastia is de belangrijkste havenstad van het eiland Corsica, het vierde grootste eiland in de Middellandse Zee. De Franse stad ligt bijna 150 kilometer ten zuidwesten van de Corsicaanse hoofdstad Ajaccio. Bastia heeft nog geen 50.000 inwoners en is de hoofdstad van het departement Haute-Corse. De ligging van de stad aan de noordoostelijke kust van Corsica en aan de voet van de Pigno-Massivs is fantastisch. U heeft een spectaculair uitzicht op dit bergmassief, het perfecte terrein voor wandelaars en bergbeklimmers. Het is een eilandbestemming die zich bij uitstek leent voor autohuur in Bastia. Dat regelt u snel, eenvoudig en voordelig op het huurautovergelijkingsplatform van HAPPYCAR, waar vele autoverhuurbedrijven als Avis, Thrifty, CarDelMar, Europcar, Hertz en Argus Car Hire hun aanbiedingen tonen. U komt automatisch tot de beste prijsgarantie voor uw favoriete huurauto in Bastia. Bijzoner handig is de overname direct bij de vlughaven van Bastia Airport.

Ontdek Bastia
De oorsprong van Bastia gaat terug tot de Romeinse tijd. De stad is in de veertiende eeuw gesticht door de Geneuzen, die de kleine, middeleeuwse vissershaven Porto Cardo uitbouwden tot de vestingstad Bastia. De stadsnaam is afgeleid van het woord ꞌbastionꞌ ofwel fort of vesting. Bastia groeide in de zeventiende eeuw naar een stad met 10.000 inwoners, de bevolking leefde van de landbouw en handwerk. Na de vernietiging van de haven in 1730 en het begin van de industriële revolutie ging het belang van Bastia als economisch centrum verloren. Sinds de jaren 50 van de vorige eeuw heeft zich een nieuwe industriële zone ontwikkeld. Vandaag de dag is Bastia met zijn grootstedelijke gebied opnieuw het belangrijkste economische centrum van het eiland.

Aan de noordkant van Bastia begint Kaap Corsica (Cap Corse), een schiereiland dat 40 kilometer naar het noorden doorloopt en ongeveer 10 kilometer breed is. De ligging tussen de zee en de bergen maakt het interessant om een rental car in Bastia vast te leggen. De stad ligt in een decor van steile bergen (met de 960 meter hoge Serra di Pigno) en glooiende heuvels. Bastia heeft ook kleine kiezelstranden in de jachthaven en het strand van Marana, ten zuiden van de stad langs het natuurgebied Etang de Biguglia.

Met een huurauto Bastia ontdekken
Autoverhuur in Bastia biedt u de gelegenheid om alle bezienswaardigheden in de stad en de omgeving te bewonderen. Rijd naar Mole Jetée du Dragon en geniet van het panoramische uitzicht op de oude haven en tegenwoordige jachthaven Port de Plaisance. Vanaf hier kunt u de oude stad Terravecchia bereiken, met zijn smalle straatjes, het prachtige Place du Marché waar zich de barokke, met marmer versierde zeventiende-eeuwse kerk Saint-Jean-Baptiste bevindt en het oude stadhuis. Ook het operagebouw en de citadel met Governor’s Palace en het Etnografisch Museum kunt u met uw rental car in Bastia eenvoudig bekijken. Vanaf de citadel kunt u bovendien Elba zien liggen.

Bastia heeft een gematigd mediterraan klimaat. In de droge hoogzomermaanden juli en augustus ligt de gemiddelde temperatuur rond de 25 graden, met pieken tot 30 graden. In de wintermaanden december tot februari blijft het kwik steken op tussen de 10 en 15 graden, waarbij er regelmatig een bui kan vallen. Het noordoostelijk gelegen Bastia wordt door de bergen beschermd tegen de mistral, die vanaf de Atlantische Oceaan koude en droge lucht aanvoert naar het Middellandse Zeegebied. Het klimaat nodigt uit om in alle seizoenen een huurauto in Bastia te nemen.

Rondreis door de regio Bastia
Met autoverhuur in Bastia kunt u vele leuke excursies maken in de omgeving rond Bastia. Zet koers naar Etang de Biguglia, het grootste meer ten zuiden van Bastia waar u vele trekvogels en zeldzame watervogels kunt waarnemen. Of ga naar Santa Maria Assunta om de Pisan kerk en de opgravingen van de vroegere Romeinse nederzetting La Mariana te zien. Op een eenzame bergpas ten zuiden van de stad ontdekt u de dertiende-eeuwse kerk San Michelle de Murato. U heeft hier een adembenemend uitzicht over het Nebbio-gebied en de Golf van Saint-Florent.

Bastia is het minst beïnvloed door het toerisme op Corsica en juist daardoor een bezoek meer dan waard. Geniet van de mediterrane Franse flair en kies ook voor autohuur in Bastia via HAPPYCAR. Op dit toonaangevende huurautovergelijkingsplatform worden de prijzen van meer dan 150 internationale autoverhuurbedrijven met elkaar vergeleken. Vul uw bestemming, ophaal- en inleverdatum op de website in en u vindt een uitstekende auto tegen de laagste prijs. Het stelt u in staat om extra te genieten van uw verblijf in Bastia.