Vind de juiste auto in Bodrum

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Bodrum

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Bodrum:

4.7 tot 5 (13747 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37
(5 tot 5 )
simpel en vlot, proficiat
Huurauto beoordeling van luc d. - 18 apr. 2017 06:56
(4.5 tot 5 )
Makkelijk met boeken en een prettige prijs.
Huurauto beoordeling van Robert v. - 13 apr. 2017 10:28

Autohuur Bodrum

Met een huurauto Bodrum ontdekken.

Bodrum is een stad in het zuiden van Turkije. De stad heeft buiten het zomer seizoen 50.000 inwoners maar in de zomer stijgt dit tot wel 200.000. Bodrum is erg populair voor vele toeristen een favoriete badplaats. De vele hotels en appartementen zorgen ervoor om al deze toeristen een goed onderkomen aan te bieden. Het stadje is sinds een paar jaar uitgegroeid tot een bruisende vakantiebestemming waar veel te beleven is. Bodrum heeft vroeger bij Griekenland gehoord en dit is goed te merken aan een paar bezienswaardigheden zoals het Grieks theater.

Bezienswaardigheden Bodrum.

De haven van Bodrum is een grote ontmoetingsplaats voor de toeristen die aankomen per jacht en boot. Het voormalige vissersdorpje was vroeger van groot belang in Bodrum. Vele restaurantjes en authentieke winkeltjes zijn hier te vinden. s’Avonds is hier veel drukte te vinden, mede door zijn ligging aan het water. Bezoek een van de 7 klassieke wereldwonderen. Het Mausoleum van Halicarnassus, de graftombe van Mausollos waarin zijn urn met zijn as erin zit , en de graftombe met de overblijfselen van zijn echtgenote en zuster Astemisia. Bezoekers zijn vaak gefascineerd door het bijzonder mooie uiterlijk van het mausoleum.

Het symbool van Bodrum is het kasteel van Sint Petrus. Deze ligt op een schiereiland voor de haven. Vroeger werd dit kasteel gebruikt voor de veiligheid van de stad, namelijk tegen de piraten vanuit de zee. Tegenwoordig is dit kasteel open voor publiek en kunt u deze bezoeken evenals het onderwater-archeologisch museum of een ander museum in het kasteel. Voor een vleugje Griekse cultuur kunt u het Grieks theater bezoeken. Deze ligt op de Göktepe heuvel. Deze is waarschijnlijk gebouwd in 330 voor Christus. Dit theater is nog altijd in gebruik maar alleen voor concerten. Op elke dinsdag en vrijdag is er een gezellige maar vooral drukke Turkse markt in Bodrum. Hier ligt de prijs vaak lager dan in de verschillende winkeltjes. En hier is afdingen natuurlijk een onderdeel van het spel.

Wie graag de drukte van Bodrum wil ontwijken kan heel gemakkelijk naar het dichtbij gelegen Torba rijden. Deze badplaats met haar groene baai ligt aan de noordkust van Bodrum. Dit strand heeft kleine kiezels en een authentiek haventje. Als u nog verder wilt reizen kunt u ervoor kiezen om naar ‘’Pamukkale’’ te gaan. Deze wordt ook wel het ‘’katoenen Kasteel’’ genoemd. Op deze plek komen al eeuwenlang kalkhoudende warmwaterbronnen uit de grond. Dit zorgde ervoor dat er enorme kalkterrassen zijn gevormd. Vele geloven dat deze een helende kracht had.

Een bezoek aan Efeze , een wereldberoemde ruïnestad, is zeker de moeite waard. Wanneer u deze stad bezoekt zult u een stuk historie zien dat typisch is voor het oude Turkije. Hier vindt u tal van opgravingen. Efeze is de belangrijkste antieke stad van Turkije en wordt daarom ook in grote aantallen bezocht. Hierdoor raden wij u aan om de antieke stad zo vroeg mogelijk in de ochtend te bezoeken om de drukte te ontduiken. Veel van de antieke bouwwerken zijn nog in goede staat, helaas resteert van de beroemdste nog slechts een enkele zuil, de tempel van Artemis. Al sinds 130 jaar is men bezig met de opgravingen en elk object dat boven de grond komt geeft weer iets meer informatie over het mysterieuze verleden van deze stad en haar bewoners.

U kunt uw huurauto direct op het vliegveld van Bodrum Airport ophalen. Op het vliegveld zijn verschillende verhuurders aanwezig. Wanneer u voor uw vakantie via het internet boekt, weet u zeker dat bij uw aankomst in Bodrum een auto voor u klaar staat en kunt u gelijk uw reis voortzetten.

En als u dan toch over een huurauto beschikt, is het natuurlijk de ideale situatie om een stuk door Turkije te gaan rijden. Vanaf Bodrum rijdt u snel naar Izmir: een mooie route langs de kust. Gaat u liever het binnenland in? Rij dan richting de prachitge Turkse stad Konya.

 

Zoals u kunt lezen is een huurauto in Bodrum zeker de moeite waard en u zult niet teleurgesteld worden wanneer u deze omgeving gaat verkennen. Reserveer nu uw huurauto voor uw vakantie naar Bodrum via HAPPYCAR.nl.