tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Bologna - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
VW Polo
VW Polo
gevonden op 25 aug. 2016 07:22 uur
Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Citroen DS4
Citroen DS4
gevonden op 25 aug. 2016 07:22 uur
Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 10 dagen
Nissan Qashqai 5 pax
Nissan Qashqai 5 pax
gevonden op 26 sep. 2016 11:17 uur
Vanaf € 38 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Audi A5 Sportback
Audi A5 Sportback
gevonden op 25 aug. 2016 07:22 uur

Autohuur Bologna

Bologna is de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna en is gelegen in Noord-Italië. Bologna ligt tussen Venetië en Florence. De stad heeft ongeveer 380.000 inwoners en haar eerste nederzettingen dateren uit het jaar 1000 v. Chr. Bologna is altijd een belangrijk stedelijk centrum geweest, eerst onder de Etrusken en de Kelten en daarna onder de Romeinen . De stad is de thuisbasis van de oudste universiteit in de wereld, de Universiteit van Bologna die is opgericht in 1088. Bologna herbergt duizenden studenten die het sociale en culturele leven van de stad erg levendig maken. In deze stad hoeft u zich geen moment te vervelen en met een huurauto ontdekt u Bologna op een leuke en makkelijke manier. U kunt de huurauto eenvoudig ophalen op de luchthaven van Bologna, als u met het vliegtuig arriveert.

Bezienswaardigheden in Bologna
Bologna heeft een belangrijk cultureel en artistiek centrum. Dit is terug te zien in de diversiteit van monumenten, parken en culturele activiteiten. Enkele voorbeelden van prachtige architecturale monumenten zijn de middeleeuwse torens, antieke gebouwen, kerken en de lay-out van het historische centrum. Deze architecturale monumenten zijn gemakkelijk met een huurauto in Bologna te bezichtigen, wat er voor zorgt dat u niks van deze prachtige stad mist. De kunstwerken van de stad zijn het gevolg van een eerste klas architectonische en artistieke geschiedenis die de stad rijk is. De Torens van Bologna zijn de meest dominerende middeleeuwse monumenten die de stad rijk is. Tussen de twaalfde en dertiende eeuw kende Bologna zo’n 180 torens die in de loop der tijd vervallen of gesloopt zijn. Vandaag de dag zijn er nog 20 torens te bezichtigen, die u een goed gevoel geven van de oude stad. De hoogste torens van Bologna zijn de Due Torri, Twee Torens, die het stadsbeeld van Bologna vormen. Het is mogelijk om de hoogste toren te beklimmen maar let u er wel op dat deze toren 97,2 meter hoog is. Na deze uitputtende klim kunt u met uw huurauto in Bologna naar het Piazza Maggiore, een prachtig plein waar prachtige bezienswaardigheden te zien zijn. Aan het plein vindt u bijvoorbeeld het oudste paleis van Bologna, het Palazzo del Podestà. Het paleis werd gebruikt door de Podestà, de naam die gegeven werd aan bepaalde hoge ambtenaren in Italiaanse steden in het begin van de late middeleeuwen. Na het prachtige Palazzo del Podestà kunt u naar de Sint-Petroniusbasiliek, de belangrijkste kerk van Bologna, Emilia Romagna. De kerk dateert uit het jaar 1390 en staat vooral bekend om haar 17e eeuwse zonneklok. Wanneer u eens goed de geschiedenis wilt in duiken kunt u naar het Museo Civico Archeologico, een archeologisch museum dat gevestigd is in het Ospedala della Morte. Het museum staat vooral bekend om haar collecties van het oude Egypte, Prehistorische, Griekse en Romeinse tijdperk. Daarbij heeft het museum een prachtig Epigrafische collectie met als hoogte punt het Torso waarvan  men denkt dat het keizer Nero voorstelt.

Met de huurauto door Bologna
Wanneer u even wat anders wilt zien dan de stad Bologna is dat natuurlijk goed mogelijk. In de regio rondom Bologna zijn prachtige natuurparken te vinden, waar u heerlijk kunt wandelen en optimaal tot rust kunt komen. Maar ook is het mogelijk om met een huurauto in Bologna naar een van de typische Italiaanse dorpen te gaan en daar te genieten van het overheerlijke eten. Bologna staat bekend om haar culinaire traditie en de bekende Bolognese saus, een op basis van vlees gemaakte pasta saus, dankt zijn naam aan de regio Bologna. De rijke lokale keuken is sterk afhankelijk van vleeswaren en kazen. Daarbij is de productie van fijne vleeswaren zoals prosciutto, mortadella en salami een belangrijk onderdeel van de lokale voedselindustrie. Zoals u ziet hoeft u zich in Bologna geen moment te vervelen. U kunt hier prachtige bezienswaardigheden bekijken en genieten van het overheerlijke eten. Autohuur in Bologna geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.