tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Buffalo (NY)

U gaat op reis naar de stad Buffalo in de staat New York. Natuurlijk wilt u dan graag wat van de stad en de omgeving zien. Dan wilt u uiteraard ook flexibel zijn in uw mobiliteit. Het is dan heel gemakkelijk om met een huurauto Buffalo te verkennen. Via HAPPYCAR kunt u voor autoverhuur Buffalo en omgeving een auto vinden die qua prijs en wensen het beste bij u past. U kunt zo ook veel geld besparen omdat u de goedkoopste auto kunt uitzoeken. Geld dat u goed kunt gebruiken voor andere dingen. Zoals leuke tripjes maken in de omgeving.

Ontdek Buffalo
Buffalo ligt aan de Oostkust van de staat New York. Het inwonersaantal ligt boven de 300.000 wat deze plaats tot de een na grootste stad van de staat maakt. Er heerst een gematigd zeeklimaat. De gelijknamige regio herbergt ruim 1 miljoen inwoners.

De stad zelf werd aanvankelijk “Nieuw Amsterdam” genoemd omdat Nederlandse investeerders er grote stukken land kochten. De inwoners zelf hebben uiteindelijk zelf voor de naam Buffalo gekozen. De stad heeft als achtergrond gediend voor de film ‘Bruce Almighty’. In deze beroemde film speelt Jim Carrey een week lang voor god.

Met een huurauto Buffalo ontdekken
Wanneer u via autohuur Buffalo wilt verkennen, kunt u een van de vele parken die de stad rijk is bezoeken. Het is er heerlijk vertoeven onder een van de vele bomen die geplant zijn in deze prachtige parken. Niet voor niets wordt de stad ook wel ‘City of trees’ genoemd. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de kunsthuizen en de galeries. Ook voor culinaire en andere uitjes kunt u met een Rental Car Buffalo helemaal verkennen op uw eigen manier. U vindt er genoeg leuke boetiekjes en restaurants. Voor het nachtleven bent u aan het juiste adres op West Chippewa Street, waar u vele discotheken en bars tegenkomt. De Electric Tower is eveneens de moeite van een bezichtiging waard. Deze 89 meter hoge toren is in een achthoekige vorm gebouwd en tot een reusachtige lantaarn gemaakt.

Rondreis door de regio Buffalo
Wanneer u de omgeving wilt verkennen is een bezoek aan de Niagara Waterfalls een belevenis die u zeker niet wilt missen. Met uw huurauto bent u er binnen een half uur. Deze wereldberoemde watervallen zijn opgedeeld in drie delen, genaamd “de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls”. De breedte en de geweldige hoeveelheid water die naar beneden komt, maakt deze bezienswaardigheid zo spectaculair. Er zou elke minuut genoeg water naar beneden komen om een miljoen badkuipen vol te krijgen. U kunt ze vanaf de kant goed zien, maar u kunt nog dichterbij komen met de rondvaartboten, waarbij u poncho’s krijgt uitgereikt. Door de kracht van het vallende water wordt ook veel stroom opgewekt. Hiervoor loopt een watertunnel in de Niagara River naar de elektriciteitscentrale. Deze voorziet 160.000 huishoudens van stroom. Het is zeker de moeite waard om een nachtje over te blijven in deze omgeving, want de watervallen worden in de zomer ’s avonds helemaal verlicht. Hierdoor staat u een prachtig schouwspel te wachten. Bovendien wordt er ’s nachts een vuurwerk afgestoken. Het hele gebied is ingesteld op toeristen en er zijn veel attracties en hotels te vinden. U heeft een ruim aanbod uit zowel luxe overnachtingen als meer budgettaire accomodaties. Wanneer u uw auto voor langere tijd huurt, neemt u dan rustig de tijd om hier wat langer rond te kijken. Er valt ook veel te zien op historisch gebied over het ontstaan van de watervallen.

Wanneer u toch deze kant bent opgereden, kunt u ook makkelijk de grens van Canada oversteken om daar de omgeving te verkennen. U rijdt dan langs de Niagara River waar u tal van forten vindt. Deze forten werden gebruikt tijdens de Amerikaanse Burgeroolog. De rivier speelde een belangrijke rol als vluchtroute voor de slaven tijdens deze burgeroorlog. De rivier kruiste het pad van de beroemde Underground Railroad die hen naar de vrijheid in Canada moest leiden.