tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Carcassonne

In de Franse regio Languedoc-Roussillon ligt de stad Carcassonne. De publiekstrekker is natuurlijk de oude, maar volledig gerestaureerde binnenstad van Carcassonne. Deze "La Cité de Carcassonne" staat niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De middeleeuwse stad met zijn vesting is volledig bewaard gebleven en staat hierdoor in de top drie van de toeristische trekpleisters van Frankrijk. Vanzelfsprekend brengt u ook een bezoek aan deze geweldige vestingstad, met een huurauto van HAPPYCAR zit u er zo en er is voldoende parkeergelegenheid. De prijzen voor een huurauto in Carcassonne vallen reuze mee. Met HAPPYCAR heeft u altijd een scherpe aanbieding en de beste auto’s van erkende huurbedrijven zoals Hertz, Avis en AutoEurope.

Ontdek Carcassonne
Carcassonne ligt op een schitterende locatie tussen de Pyreneeën en de Montagne Noire. Een prachtig gebied om te ontdekken. Carcassonne bestaat uit de benedenstad, de Ville Basse en de oude Cité. Ook de benedenstad heeft een historische waarde. In de 13e eeuw was deze Bastide St. Louis het toevluchtsoord voor de bewoners van de buurten rondom de Cité. Hier vindt men tal interessante bezienswaardigheden zoals de kathedraal Saint Michel, de kerk van Saint Vincent, de overdekte markthal en het gezellige Place Carnot. De talrijke herenhuizen geven de bastide een bijzondere sfeer, net zoals de ligging naast het Canal du Midi. De oude brug was ooit de enige verbinding tussen de oude en nieuwe stad. Tegenwoordig kunt u er op verschillende manieren komen. Ook met uw huurauto kunt u zeer dichtbij parkeren. De Cité is het oudste stadsdeel en is ommuurd met een vestingwal. Dit deel van Carcassonne wordt nog steeds bewoond en de sfeer is zeer levendig.

Met een huurauto Carcassonne ontdekken
De ommuurde citadel heeft vele bezienswaardigheden. De drie kilometer lange stadsmuur en de 52 torens zijn al een bijzonderheid op zich. Dan is er de basiliek Saint Nazaire met zijn oude ramen en de gravensteen uit de 11 eeuw met zijn verdedigingsmuur, slotgracht, edelstenenmuseum en maquette. Daarnaast heerst er een gezellige sfeer in het oude centrum. De vele winkeltjes en leuke restaurantjes, de sfeervolle pleintjes en pittoreske smalle straatjes bieden een sprookjesachtig decor. In de zomermaanden is er een festival met theater, circus, opera, dans en diverse concerten. U kunt uren door de straatjes slenteren, genieten van het weidse uitzicht of de bijzondere sfeer en heerlijke gerechten proeven in één van de leuke horecagelegenheden. Op deze locatie proeft u ook de 2000 jaar geschiedenis, veroveringen en kruistochten. Vele voetafdrukken van de Katharen liggen op deze plek.

Rondreis door de regio van Carcassonne
Wanneer u Carcassonne en zijn omgeving wilt ontdekken is de huurauto zeker een goede optie. In het ommeland van Carcassonne zijn veel kastelen en abdijen die herinneren aan het tijdperk van de Katharen. Voor autoverhuur in Carcassonne kunt u het best terecht bij HAPPYCAR. Hier heeft u een goed overzicht betreffende de aanbiedingen van de gerenommeerde verhuurbedrijven. Voor een scherpe prijs kunt u hier een auto huren voor uw hele reisgezelschap. Met deze huurauto kunt u de wijngaarden in de omgeving bezoeken of één van de andere fraaie steden, zoals Nîmes, Perpignan en Montpellier. Maar u kunt natuurlijk ook een wat ruigere omgeving opzoeken. De prachtige bergachtige landschappen van de Languedoc liggen achter de stranden. Hier kan men heerlijke natuurwandelingen maken of een fietstocht. Of u gaat naar de zes kilometer lange ondergrondse rivier met de imposante druipsteenformaties en grotten. Deze kloof is een onderdeel van een ondergronds gangenstelsel, uitgesleten door het water van de Clamoux. Met een auto van Rental Car Carcassonne zit u hier zo.
De betrouwbare modellen zorgen dat u zich ook in de Pyreneeën en het Centraal Massief op een veilige manier kunt verplaatsen. De kinderen zullen graag een bezoek brengen aan een boomklim- en Avonturenpark of het Dinosauria. Of gewoon een dagje lekker niets doen op het strand aan de Middellandse Zee. Met autohuur in Carcassonne zijn er tal van mogelijkheden om alle leden van het reisgezelschap een heerlijke tijd te bezorgen. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. met de goedkope tarieven van HAPPYCAR kunt u onbezorgd genieten van heerlijke uitstapjes.