tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Chiang Rai

Wie Thailand wil ontdekken, zonder last te hebben van het massatoerisme, zou eens moeten kijken naar de stad Chiang Rai. Deze stad ligt in het noordelijke deel van Thailand en is lange tijd geïsoleerd geweest, waardoor de cultuur en gewoontes afwijken van de rest van het land. Met een huurauto Chiang Rai verkennen is daarom zeker de moeite waard. Het fijne van Happycar is dat zij meerdere verhuurbedrijven vergelijken, zoals Hertz en Europcar maar ook de minder bekende lokale bedrijven. Een ieder kan de rental car Chiang Rai kiezen die het beste past. Of het nu om de prijs of kwaliteit gaat, Happycar vergelijkt het allemaal.

Ontdek Chiang Rai
Doordat Chiang Rai enigszins afgelegen ligt, wordt het minder vaak bezocht door toeristen. Dit wordt door sommige mensen als zeer fijn ervaren. Chiang Rai wordt de toegangspoort naar de Gouden Driehoek genoemd. Deze Gouden Driehoek is de bijnaam voor het grensgebied waar de landen Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. De grensstad Mae Sai is goed te bereiken met een huurauto in Chiang Rai. Deze driehoek staat overigens bekend om de opiumteelt die, sinds dat de productie in Afghanistan na 2001 enorm is afgenomen, een forse stijging meemaakt. In dit gebied wonen vele verschillende bergstammen die relatief afgezonderd leven en daardoor hun eigen gebruiken behouden hebben.

Met een huurauto Chiang Rai ontdekken
Met behulp van autoverhuur Chiang Rai is de stad op relatief eenvoudige wijze te verkennen. De infrastructuur is naar Thaise begrippen goed en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn prima te bereiken met de auto. De mooiste bezienswaardigheden van Chiang Rai zijn de tempels Wat Phra Sing en Wat Phra Keao. De Wat Phra Sing ligt binnen de oude ommuurde binnenstad en de hoofdingang van deze tempel wordt door leeuwen bewaakt. In de tempel staat een heel belangrijk Boeddhabeeld, welke eenmaal per jaar naar buiten wordt gehaald en in een processie door de straten van Chiang Mai wordt gereden. De tempel is prachtig gebouwd en men komt ogen tekort voor de fraaie afwerking van het interieur. De Wat Phra Keao is echter de beroemdste tempel van de twee en wordt zelfs als heilig beschouwd. De koning van Thailand komt driemaal per jaar in deze tempel om de Boeddha een seizoenskleed om te doen. Behalve de tempels, kan men ook het Hilltribe museum bezoeken. In dit museum kan men veel leren over de bergvolken die in de bergen rondom de stad Chiang Rai wonen. Daarbij is het museum het startpunt voor diverse routes die de bergen in gaan. Voor leuke en originele souvenirs kan men hier terecht.

Rondreis door de regio Chiang Rai
Begin uw rondreis vanaf de luchthaven van Bangkok. Spendeer en dagje in Bangkok en rijd door naar Phuket of Pattaya. Met behulp van autohuur Chiang Rai kan men ook denken aan het verkennen van het gebied buiten de stad. De natuur is prachtig en veelal onaangetast door de mens, behalve gebieden die bevolkt worden door kleine bergstammen. Let op dat de wegen in het bergachtige gebied anders zijn dan in de stad, daarom is het aan te raden om hier rekening mee te houden bij het kiezen van de rental car Chiang Rai. Behalve de natuur ligt de stad Chiang Mai in de buurt. Deze stad is zeker de moeite waard om te bezoeken, wat wordt bevestigd door de grote jaarlijkse toestroom van toeristen. Chiang Mai had in het verleden een belangrijke strategische ligging op de zijderoute waardoor allerlei handwerklieden zich daar gevestigd hebben. Men kan daarom het hart openhalen aan handwerken, juwelen en houtsnijwerk.  Verder zijn in deze stad diverse tempels de moeite waard om te bezoeken. Daarnaast kan men een dierentuin, stadspark of diverse andere parken bezoeken.  Met autoverhuur Chiang Rai kan men zich dus prima vermaken in de regio Chiang Rai.