tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Cuzco - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 36 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
Volkswagen Bora
Volkswagen Bora
gevonden op 23 apr. 2016 16:57 uur

Autohuur Cuzco

De Magische Stad Cuzco in het zuiden van Peru, het wordt gezegd een van de mooiste koloniale steden in Peru. De stad heeft de bijnaam de keizerlijke stad en in de taal van de Quechua betekent de Cusco navel van de aarde. Voor dat de Conquistadores er kwamen was de stad de hoofdstad van het Incarijk. Cuzco was lange tijd de hoofdstad van het Inca rijk en werd gebouwd in de vorm van een Poema door de Inca´s, de stad telde dan ook vele tempels en was naast het politieke centrum ook de spirituele hoofdstad van de Inca, hier kwam echter een einde aan toen Inca leider Huayna Capac de troon besteeg. Hij maakte namelijk Quito de hoofdstad van het Inca rijk waardoor Cuzco haar politieke macht verloor. Capac werd opgevolgd door twee van zijn zoons, Huascar en Atahualpa, deze verdeelde het rijk in tweeën, Atahualpa nam het noordelijke deel en Huascar het zuidelijke deel. Huascar had de leiding over de stad totdat de Spanjaarden deze innamen. Dichtbij Cuzco ligt de meest bekende een Inca ruïne die is ontdekt, Machu Picchu en voor veel mensen is dit dan ook de reden om naar Cuzco af te reizen. Naast Machu Picchu is er nog meer te doen in deze regio. Misschien reist u wel per huurauto af richting Machu Picchu of rijdt u vanuit Cuzco naar Arequipa. U kunt daar de prachtige kathedraal bekijken, de bouw werd begonnen in 1540, maar de kerk was pas af in 1656. In de tussentijd is de kathedraal geteisterd geweest door meerdere aardbevingen en vulkaanuitbarstingen waardoor het werk óf stil kwam te liggen óf de kerk verwoest werd.

Bezienswaardigheden in Cuzco
Ondanks dat u alle mogelijkheid heeft om de stad te verlaten en verder te gaan op uw reis is er in deze stad meer dan genoeg te zien en te bezichtigen. Met een Boleta turistico kunt u meer dan 20 toeristische attracties in de stad bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld naar de Inca-ruïnes van Sacsayhuaman, Q'enko, Tambomachay en Puca Pucara. Maar bijvoorbeeld ook naar het Plaza de Armas en de kathedraal die er in de buurt ligt. Het plein werd al gebruikt in de tijd van de Inca en wanneer de Inca’s een nieuw gebied hadden veroverd dan was het de traditie om aarde van deze plek mee terug te nemen naar Cuzco en te vermengen met de aarde op het plein om zo de vereniging van de nieuw veroverde gebieden te bezegelen. Toen de Spanjaarden een kathedraal aan het plein bouwden verscheen er volgens legende een Inca leider op de toren van deze kathedraal die voorspeld heeft dat wanneer de kathedraal instort de Inca weer zullen terugkeren naar Cuzco. Wanneer u door de straten van Cuzco loopt kunt u verschillende lagen van de geschiedenis zien, zo staan er nog muren uit het Inca tijdperk en is er ook veel koloniale architectuur te zien opgezet door de Spanjaarden. Daarnaast zijn er in Cuzco vele musea, veelal gericht op het koloniale en Inca verleden van de stad, dit is ook niet gek aangezien de stad voor zowel de Spanjaarden als voor de Inca zeer grote betekenis droeg. Wanneer u liever buiten blijft en dingen wil bekijken dan kunt u ook nog naar de stadsmuren van Cuzco, deze zijn nog door de Inca gebouwd, een meesterwerk aangezien de Inca geen specie of andere bevestigingstechniek gebruikten. De muren worden dus volledig ondersteund door hun eigen gewicht en zijn na meer dan 500 jaar nog niet uit elkaar gevallen. Wanneer u dit op uw eigen tempo wil doen kunt u dit het makkelijkste doen met een huurauto, zo kunt u zelf de tijd nemen en zit u nergens aan vast.

Autohuur Cuzco
Buiten de stad Cuzco liggen diverse ruïnes en tempels van de Inca, daarnaast leent het landschap rondom Cuzco zich ook zeer goed om een downhill mountainbike trip te doen of om te gaan paardrijden. Verder zijn er activiteiten die de laatste jaren steeds populairder worden, zoals raften of zip-lining over het Andes gebergte. Daarnaast staat de rest van het centrum van Arequipa ook op de werelderfgoedlijst en is dus zeker een bezoek waard. Met een huurauto heeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u wil, wanneer u dat wilt.