Vind de juiste auto in Cyprus

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Cyprus

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Cyprus:

4.7 tot 5 (13747 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37
(5 tot 5 )
simpel en vlot, proficiat
Huurauto beoordeling van luc d. - 18 apr. 2017 06:56
(4.5 tot 5 )
Makkelijk met boeken en een prettige prijs.
Huurauto beoordeling van Robert v. - 13 apr. 2017 10:28

Autohuur Cyprus

Cyprus staat in de Griekse mythologie ook wel bekend als de geboorte plaats van Aphrodite. Met zijn grote historie en een schatkamer aan overblijfselen van vele eeuwen geleden, is Cyprus een lust voor het oog. Daarnaast bevinden zich op Cyprus veel uitgestrekte wijnvelden, glooiende wijngaarden en grillige rotskusten. Met een huurauto op Cyprus heeft u alle vrijheid om dit prachtige eiland te ontdekken.

Een auto huren
Door een auto te huren ontdekt u dit eiland op een leuke en makkelijke manier. Het eiland is opgedeeld in een Grieks en een Turks gedeelde en het is dan ook gemakkeijk om met uw huurauto Cyprus door te kruisen. Onderweg komt u langs wonderschone bloemenvelden, cultuurhistorisch erfgoed en een azuur blauwe zee. Deze zee zou u kunnen doen vermoeden dat u in het paradijs bent aangekomen. Wanneer u het eiland verkent zult u er achter komen dat er vele sporen zijn achter gebleven van zowel de Turkse als de Griekse cultuur. U ziet dit duidelijk in de hoofdstad, Nicoisa. De scheidslijn tussen het Turkse en Griekse gedeelte ligt namelijk nog in het midden van deze stad.

Cyprus ontdekken
Met een huur auto op Cyprus rijdt u langs een van de vele historische kloosters of moskeeën op het eiland. Ook zult u waarschijnlijk langs de de grillige kusten rijden. Voor wie de auto even wilt laten staan is een stuk wandelen of een berg beklimmen op Cyprus ook een optie. Een berg die u bijvoorbeeld kan beklimmen is het Troödosgebergte. De hoogste top hiervan is de Olympus, niet te verwarren met de gelijknamige berg in Griekenland. Dit hoogste punt is 1952 meter hoog. Het gebergte beslaat een groot deel van het westen en het midden van het eiland.

Houdt u meer van van lekker eten en drinken dan van wandelen, dan kunt u wederom de auto even laten staan en genieten van een Cypriotische lunch of diner. De Cypriotische keuken kent veel unieke afwisselingen van Turkse, Italiaanse, Britse en Oosterse ingrediënten. Deze afwisselingen zorgen voor een erg smaakvolle keuken. Na deze maaltijd kunt u er weer tegen aan en kunt misschien als nog het Troödosgebergte beklimmen. U kunt natuurlijk ook naar een van de vele stranden gaan, waar men een duik in de azuur blauwe zee kunt nemen en waar u al uw zorgen even kunt vergeten.


Wanneer men denkt aan rondreizen op Cyprus kunt u vanuit de hoofdstad Nicosia naar de St. Lazarus kathedraal om uw reis verder te vervolgen naar Ayia Napa en Protaras. Op deze twee plekken bevinden zich de mooiste stranden van het eiland. Vanuit hier kunt u verder rijden naar Limassol, waar u in het oude Kourion vele archeologische bezienswaardigheden zult aantreffen. Verder kunt u door rijden naar Phapos en daar in de buurt het St. Neophytos klooster bezoeken. Wanneer u dit bezocht heeft, kunt u hierna weer verder rijden met uw huurauto via een route met prachtige vergezichten. Uiteindelijk zult u uitkomen bij de plaats Latschi. Hier vindt u de baden van Aphrodite. Volgens de legendes badderde Aphrodite hier met haar geliefde Adonis. Hij dronk ooit water uit de baden en werd op slag verliefd op haar. Ook nu nog kunt u deze baden bezoeken en er een duik in nemen, of u kunt één van de vele paden dwars door de ongerepte natuur volgen naar één van de adembenemende uitkijkpunten over de kust of het Akamas schiereiland.

Daarnaast is er ook nog de plaats Larnaca. Larnaca is niet alleen een belangrijke havenstad aan de zuidoostkust van Cyprus, maar door de goede verbindingswegen op het eiland is het ook de ideale uitvalsbasis om andere interessante plekken te bezoeken. Daarbij is een huurauto vanaf Larnaca Airport een prima start van uw vakantie

Kortom; met een huurauto op Cyprus heeft u de vrijheid om het eiland te verkennen op een ontspannende manier. Laat uw creativiteit u leiden, huur een auto en ga op weg om Cyprus te ontdekken.

 

 

.