Vind de juiste auto in Dubrovnik

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Dubrovnik - Goedkoopste aanbiedingen

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 4 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 20 jul. 2017 10:34 uur.

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 5 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen

Dit aanbod is gevonden op 5 jul. 2017 06:31 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 6 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 20 jul. 2017 10:34 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 8 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen

Dit aanbod is gevonden op 20 jul. 2017 10:34 uur.

Beoordeling autoverhuur in Dubrovnik

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Dubrovnik:

4.6 tot 5 (77 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Was gewoon goed.
Huurauto beoordeling van SEBASTIEN S. - 25 jul. 2017 09:14
(4.5 tot 5 )
het heeft mij goed bevallen duidelijke uitleg goede prijs alleen de afhandeling kan wel iets sneller
Huurauto beoordeling van Peter K. - 24 jul. 2017 20:37
(4.5 tot 5 )
alles klopt, redelijke prijs en volledige casco dekking mogelijk. Fair brandstof beleid
Huurauto beoordeling van Henricus K. - 24 jul. 2017 16:03

Autohuur Dubrovnik

Uw huurauto in Dubrovnik

In het zuiden van van Kroatië ligt Dubrovnik aan de Adriatische Zee. De stad wordt ook wel de ‘’Parel van de Adriatische Zee’’ genoemd doordat het wordt ervaren als een van de mooiste steden van de Adriatische kust. De vestingstad van Dubrovnik staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De stad is jaar in jaar uit populair bij de toeristen voor het aangename klimaat en de fraaie monumenten. Twijfel zeker niet om deze stad te bezoeken. U kunt uw huurauto ophalen direct op de luchthaven van Dubrovnik en uw reis voortzetten.

Bezienswaardigheden in Dubrovnik

De muren rondom de stad staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en zijn zeker een bezoek waard. Deze muren zijn gebouwd in de 12e eeuw en hebben een lengte van ongeveer 2 kilometer  en de dikte scheelt per locatie. De muren om de stad en tegen de prachtige blauwe zee bieden een schitterend uitzicht. Binnen deze muren schreeuwt het stadje cultuur en geschiedenis. De stad heeft destijds vele schoten moeten doorstaan en dit kunt u zien aan de oude daken die met gaten en beschadigingen zitten.

Het Franciscanenklooster is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het klooster is in romaansgotische stijl en de bouw ervan startte in 1317. Helaas is het grootste deel van de originele constructie tijdens de aardbeving vernietigd. Door de eeuwen heen werd het klooster vele keren herbouwd. Binnen in het klooster vindt u barokke altaren en vele kunstvoorwerpen. De kloostergang is zeker een toppunt van uw bezoek aan het klooster. De kloostergang wordt als een van de belangrijkste architecturale constructies in heel Dalmatië beschouwd.

Voor de strandfanaten is het Copacabana Beach zeer geschikt. Dit strand is een erg populair publiek strand. In Dubrovnik zijn vele andere privé stranden doordat er hotels aan gevestigd zijn. Het Copacabana strand bevindt zich op het schiereiland Lapad. Hier kunt u volop genieten van het strand en de zee. Voor de sportievelingen zijn er gelegenheden voor verhuur van kajaks en jetski’s. Aan het strand zijn ook restaurants en cafeetjes gevestigd. Als het laat wordt heeft u de mogelijkheid om door te lopen naar de discotheek, die in een van de strandgebouwen gelegen is.

Vroeger was het zo dat de persoon die de leiding had over de stad de rector werd genoemd. Doordat de rector een belangrijke positie had, verdiende deze een residentie die zijn positie waard was. Het Rectorenpaleis had meer weg van een fort en het gebouw werd meerdere malen herbouwd na de zware vernielingen door onder meer een explosie in 1463. In het paleis zelf is ook een museum gevestigd met kamers met meubilairs uit de 18e eeuw en schilderijen van de adel uit dat tijdperk. Een bezoek aan dit museum zult u kennis maken met de geschiedenis en de stijl van het oude Dubrovnik.

Het Onofriofontein , ook wel het drinkfontein, ligt net aan het begin van de hoofdstraat van het oude stadsgedeelte, Stradun. De fontein dateert uit 1440 en heeft 16 zijden. Dit concept maakt deel uit van het watervoorzieningssysteem van de stad. Het is vernoemd naar de bouwer, Onofrio de la Cava. De fontein heeft ook een kleinere versie genaamd de kleine fontein van Onofrio en het is dichtbij het plein genaamd Loza, dit plein vormt echt het hart van Dubrovnik. Op dit plein zijn veel mensen te vinden en het is hier altijd wel druk. Om dit plein heen zijn de belangrijkste bezienswaardigheden gevestigd zoals de Loggia van de Klok, een 15e eeuws klokkentoren die het plein domineert met wel vier klokken.

Breng een bezoekje aan de Sint-Blaisekerk, deze werd gebouwd in 1715 om een romaanse kerk te vervangen die de grote aardbeving in 1667 niet heeft overleefd. De kerk heeft een koepeldak die is opgetrokken in Barokke stijl met weelderige versieringen aan  de buitenkant.

U kunt natuurlijk ook met uw huurauto de rest van Kroatië verkennen. Zo kunt u langs de kust richting Split rijden en zelfs nog een stukje verder richting Zadar.