tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Elba - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 39 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen
Fiat 500 Cabrio
Fiat 500 Cabrio
gevonden op 18 sep. 2016 15:37 uur

Autohuur Elba

Elba is het grootste eiland van de Toscaanse archipel en de derde grootste in Italië na Sardinië en Sicilië. Samen met acht andere eilanden, waaronder Giglio, Giannutri en Montecristo, is het onderdeel van het Nationaal Park van de Toscaanse Archipel, de grootste in Europa. Het is de ideale plek om heerlijk tot rust te komen, maar ook om kunst, cultuur en natuur te bekijken. Dit kan op een gemakkelijke wijze dankzij een handige huurauto in Elba. Je bent zo een stuk mobieler en niet afhankelijk van het openbaar vervoer die maar zeer mondjesmaat op schema rijdt.

Een kleine geschiedenis
Het eiland Elba is bekend doordat de Franse keizer Napoleon in 1814 tijdens zijn ballingschap hier verbleef gedurende een aantal jaren. Maar de geschiedenis gaat terug tot de prehistorie, de Ilvati stam uit Ligurië, die het eiland Ilva noemden waren de eerste bewoners. Het was toen voor het eerst dat de Etrusken en later de Romeinen, die echt waardering voor het eiland kregen. Deze bewoners gaven een eerste vorm aan de plaatsen op Elba. Er zijn verschillende herinneringen aan zijn glorieuze verleden als je een bezoek brengt aan het eiland. Een voorbeeld hiervan zijn de archeologische vondsten in de musea en de indrukwekkende forten en vestingen zoals Castello del Volterraio. Ook kun je hier met je rental car in Elba naar de prachtige Napoleontische residenties van de jaren 1800, zoals Palazzina dei Mulini. Wat Elba echt bekend en beroemd maakt zijn de heldere en blauwe zee en de prachtige stranden. De buitengewone rijkdom van zijn landschappen, zowel van land en zee, maakt het eiland Elba in een unieke bestemming in Toscane.

Dingen om te doen op Elba
Elba is de perfecte plek voor outdoor sporten en activiteiten. De meest gewaardeerde sport, is duiken en snorkelen in Elba, dankzij de rijke zeebodem zijn er veel verschillende soorten vis. Maar buitenliefhebbers kunnen ook genieten van tijd doorbrengen met wandelen en mountainbiken, genieten van een rondje golf, een dag zeilen of genieten van volledige ontspanning in de thermale baden van San Giovanni. De aanwezigheid van Napoleon Bonaparte op het eiland Elba is onuitwisbaar de geschiedenis van het eiland en ter gelegenheid van de komst van Napoleon op het eiland 200 jaar geleden, zijn er veel interessante evenementen gepland. Voor toeristen zijn er verschillende plekken op het eiland die herinneren aan het verblijf van de kleine Franse keizer. Een van de plekken om naartoe te gaan met je huurauto is Villa dei Mulini (letterlijk "Villa van de Molens "). Deze is gelegen aan de kaap van Portoferraio en werd gekozen door Napoleon als zijn hoofdverblijfplaats vanwege de strategische ligging met een weids uitzicht over de zee. Dit gebouw is dagelijks te bekijken en is voorzien van een grote parkeerruimte voor je huurauto.

De mooiste stranden van het eiland Elba
Er zijn meer dan zeventig stranden op Elba. Deze zijn vaak omringd door steile kliffen of ze zijn makkelijk te bereiken en goed uitgerust met alle voorzieningen. De stranden van Elba hebben geen reden om de stranden in het Caribisch gebied te benijden. Ze zijn minstens zo mooi en een stuk rustiger in alle seizoenen.

Bezoek Capo Sant'Andrea met je huurauto
De verste landtong aan de noordwestelijke kant van het eiland Elba is Capo Sant'Andrea in de gemeente van Marciana. Dit was oorspronkelijk een Etruskische nederzetting. Het is vol met stranden, kliffen, bergen en adembenemende natuur. Het is de perfecte plek voor liefhebbers van kanoën, snorkelen en duiken, maar ook wandelen en mountainbiken is hier goed mogelijk over de heuvels met uitzicht op de omgeving.

Autoverhuur Elba
Als je een vakantie naar Elba gaat boeken is het verstandig om eens op de site van HAPPYCAR te kijken. Op deze handige site kun je voor de scherpste prijs een auto huren via gerenommeerde autoverhuurbedrijven zoals: AutoEurope, AutoEscape en Hertz. Als je aankomt op luchthaven Marina di Campo staat er een auto klaar bij een autohuur Elba naar keuze. Als je graag op een vrije manier het eiland wilt bekijken en ontdekken is de huurauto de beste optie. Bovendien kun je hier overal gemakkelijk parkeren en rijd je eenvoudig naar je hotel met een huurauto.