tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Funchal - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 9 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen
VW Up
VW Up
gevonden op 14 okt. 2016 20:58 uur
Vanaf € 17 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen
VW Golf STW
VW Golf STW
gevonden op 14 okt. 2016 20:58 uur
Vanaf € 24 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Renault Traffic Minivan
Renault Traffic Minivan
gevonden op 28 sep. 2016 20:37 uur

Autohuur Funchal

Funchal is de hoofdstad in het zuidoosten van het eiland Madeira, dat 700 kilometer ten westen van de Afrikaanse kust ligt en 1000 kilometer onder Portugal, waar het officieel bij hoort. Je kan hier dus gewoon met de Euro betalen. Het vliegveld ligt op een kwartier rijden van Funchal. In de terminal vind je een aantal autoverhuurbedrijven, zoals EuropCar, Avis en Hertz. Op HAPPYCAR zie je de scherpste prijzen en de beste aanbiedingen van autoverhuur Funchal op dat moment. Je kan dus vooraf je keuze maken, ook wat betreft het soort auto, eventuele extra´s en de juiste verzekering. Wanneer je aankomt, staat de huurauto van Rental Car Funchal klaar en kan de vakantie beginnen!

Ontdek Funchal
Wanneer je met je huurauto Funchal naar de hoofdstad bent gereden, is het handig om richting de jachthaven te gaan (Marina). Daarnaast ligt een voordelige ondergrondse parkeergarage en je bent meteen op een centraal punt in de stad. Vlakbij ligt het park van Santa Catarina. Hier is het heerlijk toeven in de schaduw tussen de bomen en de bloemen. Er is ook een meertje met een terras en een kleine speeltuin. In de buurt bevinden zich een aantal musea, zoals het museum van Christoffel Columbus of het kunstmuseum Arte Sacra. Funchal heeft een paar kiezelstranden, waarvan het Praia Formosa het bekendst is. Dit strand is via de Lido Promenade te bereiken, een boulevard met palmbomen, bloemen, winkels en terrasjes met prachtig uitzicht op zee. Ook bevindt zich hier het zwembadcomplex Lido met zoutwaterbaden, waterglijbanen en allerlei sportactiviteiten, een echte toeristentrekker. De Mercado dos Lavradores moet je echt gezien hebben, een markt vol kleurrijke groenten, fruit en bloemen. Oudere vrouwen, ´de bloemenmeisjes´ verkopen hier in traditionele klederdracht allerlei bloemen, waarvan de paradijsbloem (strelitzia) het symbool is van Madeira. De naastgelegen vismarkt bruist van leven en verkoopt bijvoorbeeld de espada, de zwarte degenvis, een specialiteit van Madeira. Proef op Madeira ook de beroemde gelijknamige wijn!

Met een huurauto Funchal ontdekken
Een bijzonder uitstapje vanaf het centrum van Funchal is Monte, een voorstadje op 500 meter hoogte met een schaduwrijk marktplein en de Igreja Nossa Senhora do Monte, het kerkje waar de voormalige Oostenrijkse keizer Karel I begraven ligt. Bezoek ook de Jardim Botanico, een prachtige botanische tuin met uitzicht op Funchal en de zee. Hier zijn 3000 verschillende bomen, bloemen en planten te zien, waarvan 400 inheemse soorten zijn. Madeira heet niet voor niets het bloemeneiland! Ook zijn er exotische vogels te zien. Natuurlijk kan je hier met je auto van Rental Car Funchal naar toe rijden, maar een bijzonder alternatief is erheen te gaan met de kabelbaan, de Telefrico, en terug met de Toboggan, een soort rieten mand met glijders eronder, waarop je met een vaart door smalle straatjes naar beneden glijdt richting Funchal onder leiding van twee mannen in klederdracht, die sturen. Een bijzondere ervaring!

Een rondreis door de regio Funchal
Een huurauto is ook ideaal om vanuit Funchal het eiland Madeira te ontdekken. Typisch voor Madeira zijn behalve de bloemen de vele laurierbossen, de kleine kronkelwegen en de ´levadas´, een soort smalle aquaducten door de bergen heen om water vanuit het noorden naar het zuiden te brengen. Hier liggen (vaak smalle) wandelpaden naast voor de ervaren wandelaars. Een spectaculair uitzicht is de beloning. De hoogste bergtop is de Pico Ruivo. Met je huurauto van autohuur Funchal kan je tot bijna 1600 meter hoog komen waar een parkeerplaats is. Daarna is het twee uur wandelen naar de top. Hiervandaan kijk je uit op het dorpje Curral das Freiras (Nonnendal), waar veel kastanjebomen staan en allerlei heerlijke specialiteiten van kastanjes te koop zijn. Bezoek met je huurauto van autoverhuur Funchal vooral ook het dorpje Santana met de prachtige A-vormige huisjes in vrolijke kleuren met fraaie tuintjes eromheen. Een geweldige plek voor foto´s! De natuurlijke vulkanische zwembaden van Porto Moniz in het noordwesten van Madeira zijn ook een bezoek waard! De zee beukt tegen de lavarotsen en vult de uitgeholde delen, waar je in de zomer veilig kan zwemmen. In het oude fort van Sao Joao Batista is een groot aquarium gemaakt met bijzondere vissen. Met een auto van autohuur Funchal via HAPPYCAR zijn er allerlei bijzondere dingen te beleven op Madeira!