tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Gdansk - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen
Ford Fiesta
Ford Fiesta
gevonden op 17 okt. 2016 16:10 uur
Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen
Seat Leon
Seat Leon
gevonden op 17 okt. 2016 16:10 uur
Vanaf € 26 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen
Ford Mondeo
Ford Mondeo
gevonden op 17 okt. 2016 16:10 uur
Vanaf € 35 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen
Volvo XC60
Volvo XC60
gevonden op 17 okt. 2016 16:10 uur

Autohuur Gdansk

Uw huurauto met HAPPYCAR

Gdánsk is een stad in het noorden van Polen. De stad telt een half miljoen inwoners en ligt tussen de zee en een heuvel met een groot natuurreservaat. Gdánsk biedt vele mogelijkheden zoals een dag combineren met strand en een wandeling in het park om actief te doen. De stad kent een rijke geschiedenis en cultuur. De stad stond altijd in het middelpunt wat betreft geschiedenis. Dit duurte tot eind jaren 80 toen het communisme verviel.

Gdánsk heeft veel te verduren gehad tijdens het communisme. Om hier meer over te leren kunt u het museum "The Road to Freedom" bezoeken. Hier kunt u de sfeer proeven van de wijze waarop de bewoners toen leefden en hoe ze verlost werden van het communisme.

Gdánsk is zelf een grote haven aan de Oostzee. Door de goede ligging is de stad ook een industrieel centrum met goede technisch ontwikkelde machines voor de bouw. Dit industriële stadje verandert in de zomer in een echt toeristen stadje. Van over heel Europa komen toeristen naar Gdánks maar ook Poolse toeristen hebben de voorkeur voor dit stadje.

De huizen in de stad zijn prachtig gebouwd en stralen authentiekheid uit. Bezoekt u ook eens de kerk van St. Maria, deze staat ook wel bekend als de grootste kerk van Europa die gemaakt is van baksteen. De Koninklijke Route trekt jaarlijks vele toeristen, dit is de hoofdingang van de stad. Als u fan bent van de Renaissance moet u absoluut het Dlugi Targ bezoeken, hier zijn vele monumenten van deze tijd. U kunt het belangrijkste stadhuis, de Neptunus-fontein, de Artus Hof, de Groene Poort en het Gouden Huis bezichtigen.

Voor een dagje sightseeing moet u op de Lange Markt wezen. Dit is een lange, brede plein.Hier vindt u de belangrijkste bezienswaardigheden. Dit plein is al 300 jaar oud en de huizen erom heen zijn in detail versiert met felle kleuren. U kunt voor een klein bedrag de toren beklimmen van het stadhuis. Hierbij heeft u een prachtig uitzicht van Gdánsk en zijn gekleurde huisjes.

Vlakbij het middeleeuwse stadhuis van Gdansk, dat ook aan de Lange Markt ligt, staat de Neptunusfontein. Dit symbool van Gdansk werd net als de Gouden Poort ontworpen door de Nederlandse architect Abraham van den Blocke. De fontein is een verzamelpunt voor veel citytrips.

Aan de andere kant van de lange mand, vindt u de Motlawa rivier. Hiernaast staat de Groene Poort. Deze is door een Amsterdamse architect ontworpen in 1564. Hier is ook het Nationaal Museum Gdánsk gevestigd.

Een van Europa’s grootste openluchtmarkten wordt gehouden in de zomer in Gdánsk, de Jarmark sw Dominika. U kunt hier de raarste dingen scoren. Van overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog tot oude cassettebandjes uit de jaren ’80. In dezelfde periode worden er ook gratis openlucht concerten gehouden. Als u actief bezig wilt zijn kunt u een kano huren en met deze de Moltawa bevaren.

Huurauto HAPPYCAR

Als u liever de 6 kilometer lange strand wilt aangaan, kunt u rijden naar Sopot. Hier treft u het strand en vele winkeltjes en terrassen aan. De pier van Sopot werd in 1827 geopend. En is met 511,5 meter de langste houten pier van Europa. De pier bestaat uit twee delen: de steiger en een deel waar verschillende winkels met antiek en amber zitten.

Het landschap nodigt u uit voor een reis naar het dichtsbijzijnde Kraków.

Bezoek het Westerplatte peninsula, op dit punt begon de Tweede Wereldoorlog. Hier staan vele monumenten zoals het Westerplatte monument. Op deze plek hielden 188 Poolse soldaten 7 dagen lang stand tegen de invasie van de Duitsers. Dit beeld is ter herdenking van de vele soldaten die zijn gesneuveld tijdens de strijd met de Duitsers.

Zoals u hierboven kunt lezen, is een bezoek aan Gdansk echt de moeite waard. Met een huurauto van HAPPYCAR maakt u het uzelf gemakkelijk. U kunt gaan en staan waar u dat wilt en ergens heenrijden als u daar zin in heeft. Boek daarom nu uw huurauto via HAPPYCAR.nl.