Vind de juiste auto in Griekenland

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Griekenland

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Griekenland:

4.8 tot 5 (13834 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Alles staat goed en duidelijk beschreven. En de prijzen zijn uitstekend
Huurauto beoordeling van Houda A. - 23 jun. 2017 13:27
(4.5 tot 5 )
Snelle en nette afhandeling bij de balie en we kregen een upgrade, daar wij waren wij super blij mee.
Huurauto beoordeling van Jolanda d. - 22 jun. 2017 07:33
(5 tot 5 )
Makkelijk te boeken
Huurauto beoordeling van Richard C. - 21 jun. 2017 21:45

Autohuur Griekenland

Met een huurauto door Griekenland – ontdek het land vol zon, cultuur, natuur en strand op een makkelijke en leuke manier. Griekenland is gelegen in het zuidoosten van Europa en grenst aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije.  Het vasteland van Griekenland beslaat ongeveer 80% van het landoppervlak, u vindt hier hoge bergen, vruchtbare vlakten, uitgestrekte bossen en met struikgewas bedekte heuvels en natuurlijk, een aantal oude steden vol historie. De overige 20% van Griekenland bestaat uit eilanden, in totaal ongeveer 1450. In dit prachtige land hoeft u zich geen seconde te vervelen en met een huurauto ontdekt u Griekenland op een leuke en makkelijke manier. Kiest u ervoor om met het vliegtuig te komen, haal uw huurauto dan gemakkelijk op op één van de luchthavens van Griekenland, bijvoorbeeld Athene airport.

Met een huurauto door Griekenland
Wanneer u met een huurauto door Griekenland trekt mag de hoofdstad, Athene zeker niet op uw lijstje ontbreken. Athene is de oudste wereldstad van Europa en de geboortegrond van de democratie. In het oude centrum vindt u overblijfselen van oude zuilengalerijen, antieke theaters en andere indrukwekkende monumenten, met als hoogtepunt de Akropolis. De Akropolis is een 156 meter hoge tafelberg met daarop overblijfselen van verschillende tempels. Daarnaast vindt u vlakbij de Akropolis nog het Dionysus Theater, Tempel van Zeus en de Poort van Hadrianus. Nog niet genoeg van alle historie, bezoekt u dan het Nationaal Archeologisch Museum. De tweede stad van Griekenland, Thessaloniki, ligt ten noorden van Athene. De stad kent een rijke cultuur met veel bezienswaardigheden en musea. Bezoekt u het symbool van Thessaloniki, de Witte Toren. De toren is onderdeel van de stadsmuur welke vroeger om de stad lag en geeft u een prachtig uitzicht. Aan het einde van de lange straat, Egnatia, bevindt zich de Triomfboog. Op de boog zijn nog beelden terug te vinden van de veldslag met de Perzen. Heeft u even genoeg van alle bezienswaardigheden, neemt u dan een kijkje op het Aristoteles plein. De vele cafés en restaurants om het plein maken dit één van de populairste pleinen van Thessaloniki.

Kreta is het meest zuidelijk gelegen van alle Griekse eilanden en is tevens het grootste eiland. Het heeft een heerlijk klimaat, er zijn veel prachtige stranden, overheerlijke restaurantjes en veel uitgaans mogelijkheden. Verder zijn er op het gebied van cultuur en natuur ook enorm veel mogelijkheden. Uw vindt bijvoorbeeld in het binnenland van Kreta nog de echte authentieke Griekse dorpjes. Wanneer u per huurauto door Griekenland reist mag u deze dorpjes zeker niet overslaan. Rhodos is het meest oostelijk gelegen eiland. Naast zon,zee en strand heeft dit eiland u nog veel meer te bieden. Enkele culturele hoogtepunten zijn de vlindervallei of een excursie naar Lindos, een wonderschoon dorpje met prachtige witte huizen. Naast culture hoogtepunten heeft Rhodos ook een prachtig bergachtig binnenland, dat bedekt is met vruchtbare valleien en groene pijnboombossen. Prachtig om tijdens uw reis door Griekenland met een huurauto te verkennen. Een ander prachtig eiland in Griekenland is Kos. Geniet u hier van het mediterrane klimaat terwijl u door de straten van Kos-stad slentert en geniet u van de overheerlijke Griekse keuken of van een prachtige zonsondergang op het strand. Wanneer u in met uw huurauto door Griekenland gaat, probeert u dan het drankje locale drankje ouzo. Die u bij vele gerechten er als aperitief krijgt. Een reis naar Chios, Kos of Karpathos is ook absoluut de moeite waard.

Op rondreis door Griekenland met een huurauto
Als u van afwisseling houdt, dan is een rondreis met een huurauto in Griekenland de ideale oplossing. De prachtige kustlijn met de mooie binnenlanden, die Griekenland  te bieden heeft in combinatie met de steden maken het land tot iets wat u in uw leven gezien moet hebben. De makkelijkste manier om het land te ontdekken is wanneer u met een huurauto door Griekenland trekt. Uw kunt zo zelf uw route uitstippelen en stoppen op de mooiste plekjes van Griekenland. De eilanden die hierboven beschreven zijn, kunt u allemaal makkelijk bereiken met de veerboot. U rijdt zo met u huurauto de boot op en af. Autohuur in Griekenland geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.