Vind de juiste auto in Groningen

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Groningen - Goedkoopste aanbiedingen

Renault Clio

Renault Clio

Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 3 aug. 2016 19:36 uur.

Renault Megane Estate

Renault Megane Estate

Vanaf € 21 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 3 aug. 2016 19:36 uur.

Mercedes Vito Traveliner

Mercedes Vito Traveliner

Vanaf € 33 per dag
bij een huurperiode van 17 dagen

Dit aanbod is gevonden op 5 okt. 2016 05:26 uur.

Beoordeling autoverhuur in Groningen

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Groningen:

4.7 tot 5 (13747 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37
(5 tot 5 )
simpel en vlot, proficiat
Huurauto beoordeling van luc d. - 18 apr. 2017 06:56
(4.5 tot 5 )
Makkelijk met boeken en een prettige prijs.
Huurauto beoordeling van Robert v. - 13 apr. 2017 10:28

Autohuur Groningen

tGroningen is de grootste gemeente, evenals de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Nederland. De stad Groningen heeft ongeveer 190.000 inwoners en is daarmee de grootste stad in het noorden van Nederland. Met uw huurauto in Groningen weet u zeker dat u al het pracht van de stad kunt bezichtigen. Daarbij is Groningen een zeer belangrijke studentenstad; de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzehogeschool Groningen hebben elk ongeveer 25.000 studenten. De stad werd gesticht op het meest noordelijke punt van de Hondsrug. Het oudste document waarin Groningen bestond dateert uit het jaar 1040. Echter bestond de stad al lang voor die tijd: de oudste archeologische sporen dateren tussen 3950-3720 voor Christus.

Bezienswaardigheden in Groningen
De stad is landelijk bekend als de "Metropool van het Noorden" en als "Martinistad" verwijzend naar de Martinitoren. Een auto huren in Groningen maakt het mogelijk om op een makkelijk en leuke manier de stad te leren kennen. Hoewel Groningen geen hele grote stad is, heeft het een belangrijke rol op het gebied van muziek, kunst, onderwijs en het bedrijfsleven. In Groningen zijn er verschillende belangrijk bezienswaardigheden. Zo kunt u naar de Martinitoren, de 97 meter hoge kerk. De kerk bevindt zich op de noordoostelijke hoek van de Grote Mark en 62 klokken. Bezoekers kunnen de Martinitoren beklimmen en daar van binnen bewonderen. U kunt het klokkenspel bekijken in de klokzolder en Groningen op grote hoogte ontdekken. De eerste, tweede en derde trans van de toren tellen totaal 311 treden

Na een bezoek aan de Martinitoren kunt u naar het Groninger Museum. Dit is een van de belangrijkste musea van de stad. De collectie van het Groninger Musuem bestaat uit; Archeologie & Geschiedenis, Aziatische keramiek, Kunstnijverheid, Het Werkman Archief en kunst van 1500 tot 1950. Groningen heeft u naast haar culturele bezienswaardigheden nog veel meer te bieden. Zo kunt ook u ook met uw huurauto naar het stadscentrum rijden. Hier kunt u gaan winkelen of een drankje drinken op een van de terrasjes die Groningen rijk is. Zoals eerder werd vermeld is deze stad een echte studentenstad, wat het nachtleven een zeer goede sfeer geeft. In de meeste discotheken en cafés kunt u tot zeven uur in de ochtend door feesten. Dit maakt Groningen een stad voor jong en oud, waar niemand zich hoeft te vervelen.

Ook is er in deze stad zeer veel sport te vinden. Zo kunt u een kijkje nemen bij een wedstrijd van FC Groningen. FC Groningen is een voetbalclub in Groningen en heeft als grootste rivaal de voetbalclub sc Heereveen. Wanneer deze twee clubs tegen elkaar spelen, wordt dit ook wel de derby van het Noorden genoemd wordt. Na voetbal is basketbal de grootste sport. Groningen is de thuishaven van de GasTerra Flames, een basketbal club met al jarenlang de meeste toeschouwers van Nederland. De 4 Mijl van Groningen is een van de grotere hardloop wedstrijden van Nederland en wordt ieder jaar op de tweede zondag van oktober gehouden. De route is zoals de naam al zegt 4 mijl wat 6437 meter is.

Met de huurauto door Groningen
Zodra u wat anders dan de stad Groningen wilt zien is dat met een huurauto natuurlijk ook mogelijk. Zo kunt u naar de prachtige stad Heerenveen, een stad die 35 minuten van Groningen gelegen is. Heereveen staat bekend om sc Heereveen, die zoals al eerder vermeld de rivaal van FC Groningen is. Naast de plaats Heereveen zijn er vele prachtige natuurparken en kleine dorpen rondom Groningen te vinden. Zoals u ziet hoeft u zich in Groningen zeker niet te vervelen. Populaire bestemmingen in de buurt zijn ook Leeuwarden of Assen. De Friese hoofdstad, Leeuwarden, staat bekend om haar combinatie van oude en moderne architectuur, maar ook om de prachtige, landelijke omgeving waarin de stad te vinden is. In het prachtige en rustieke Drenthe ligt de stad Assen. Deze stad bevind zich in een rustige omgeving, ideaal voor vakanties of korte tripjes.

De verhuurstations op de luchthaven van Groningen bieden u een eenvoudige manier om uw reis te beginnen en geven u de vrijheid om te gaan en staan waar uzelf wilt