tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Guadalajara (MX)

De stad Guadalajara in de provincie Jalisco in het zuiden van Mexico,is de stad waar de Tequila en de Mariachi vandaan komen en nog veel meer dingen die als typisch Mexicaans beschouwd worden. De naam Guadalajara komt van het Arabische Wad-al-hidjara, wat "Rivier die tussen de rotsen stroomt " betekent. De stad is de op een na oudste koloniale stad van Mexico. Deze stad staat ook bekend om haar beroemde kathedraal, een van de oudste van Latijns Amerika en een het beeldmerk van de stad. Wanneer u in Guadalajara komt zit u ongeveer in het midden van Mexico. Het is dus eenvoudig om vanuit hier met autoverhuur Guadalajara een auto te huren en de streek te verkennen. Daarnaast kunt u wanneer u een paar dagen in Guadalajara verblijft ook de Tequila express doen, dit is een trein die naar het plaatsje Tequila vertrekt waar u natuurlijk deze Mexicaanse drank kunt proeven, er een distillerij bezoek kunt brengen en vaak live Marriachi muziek wordt gespeeld. Wanneer u bijgekomen bent van dit uitstapje en niet onbelangrijk nuchter bent kunt u met uw huur auto in Guadalajara de streek verkennen.

 

Op het plein van de kruizen vindt u de Kathedraal van Guadalajara, aan de bouw van dit bouwerk werd begonnen in 1560 en het duurde ongeveer 50 jaar voordat de kathedraal af was. De huidige torens stammen overigens uit een later tijdperk, namelijk uit 1818. Daarnaast vind u oostelijk gelegen van de kathedraal het Plaza de la Liberación er zijn twee grote kom vormige fontijnen en een gigantisch beeld van Miguel Hidalgo, de man die de Mexicaanse onafhankelijkheids verklaring in het huidige overheids paleis tekende. U vindt er ook het Theater Degollado, dit is het oudste theater van de stad en hier worden vaak grote gratis concerten gehouden, een must see wanneer u de stad bezoekt. Daarnaast is het Theater zelf, zowel van binnen als van buiten een aanrader om in deze bruisende stad te bezoeken. De stad is overigens de tweede grootste stad van Mexico en is dan ook een van de meest dicht bevolkte.

Een van de grootste steden ter wereld met Autoverhuur Guadalajara

De conquistador Hernán Cortés kon zijn ogen niet geloven toen hij op Tenochtitlan stuitte, het huidige Mexico Stad. Tenochtitlan was namelijk een zeer grote welvarende stad en evenaarde de grootste steden in Europa. “Deze grootse stad Tenochtitlán is gebouwd op een zout meer, Via welke weg men ook komt zijn er twee wegen van de binnenstad naar het vaste land. Er zijn vier verhoogde wegen naar het centrum en elke is zo breed als twee cavalerie lansen. De stad zelf is zo groot als Sevilla of Córdoba.” Was de reactie van Cortés. Delen van de oude stad zijn dan ook nog te zien in het centrum van het hedendaagse Mexico stad.


Zon, zee, strand in het met uw huurauto in Guadalajara

Wanneer u uw reis vervolgt kunt u ook nog naar de befaamde stranden van Acapulco of Cancún waar u naast de internationale Jet Set en de Amerikaanse Spring breakers de tijd van uw leven kunt hebben. Daarnaast wanneer u wat meer cultuur wil zien en de wijn streek van Mexico in wil dan kunt u richting Mérida, een prachtige koloniale stad die door de meeste toeristen over geslagen wordt omdat deze meer met de oude beschavingen van Mexico bezig zijn dan met het koloniale verleden. Zo is de kathedraal van Mérida gebouwd in 1561 en daarmee de oudste van Latijns Amerika. Daarnaast kunt u hier ook het antropologie museum bezoeken waar een aantal unieke Maya objecten ten toon gesteld zijn. Terwijl u door het prachtige en diverse Mexico rijdt vergeet u dan ook niet te eten, de Mexicaanse cuisine is excellent probeert u eens een traditionele Molé, varkensvlees of kip met een chocolade chili saus. Wanneer u naar richting de kust regio´s komt vindt u meer fantastische verse vis, in het noorden van Mexico vindt u meer gerechten met rundvlees en in het zuiden meer kip en varken, een paar gerechten die u absoluut niet moet missen zijn Ceviche, Enchiladas, Tamales, Gorditas en Carnitas u zult verstelt staan dat de Mexicaanse keuken niet alleen maar uit burrito´s en taco´s bestaat. Maak er een reis naar Manzanillo of Puerto Vallarta. Wanneer u met autoverhuur Mexico door het land reist zult u zeker de mogelijkheid krijgen vele van deze gerechten te proberen en misschien vindt u zo wel uw nieuwe favoriete voedsel. Wanneer u in Mexico een auto huurt met auto huren Mexico kunt u zich makkelijk voort bewegen in het land.