Vind de juiste auto in Ierland

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Ierland

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Ierland:

4.7 tot 5 (13750 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10
(5 tot 5 )
Snel geregeld!!
Huurauto beoordeling van Maria J. - 24 apr. 2017 14:20
(4.5 tot 5 )
I'm happy
Huurauto beoordeling van Heino L. - 23 apr. 2017 11:56

Autohuur Ierland

Met een huurauto door Ierland – zo ontdekt u het gastvrije land op een leuke en makkelijke manier. Ierland ligt aan de noordwestelijke punt van Europa. Het is een eiland waar het lijkt of de tijd geen vat op het leven kan krijgen. Op het betoverende Ierland vindt u heldere meren, schuine heuvelruggen en adembenemende uitzichten. Naast de prachtige natuur vindt u er ook talrijke steden met ieder hun eigen historie. In dit prachtige land hoeft u zich geen seconde te vervelen en met een huurauto ontdekt u Ierland op een leuke en gemakkelijke manier.

Ierland in vogelvlucht
Dublin, de hoofdstad van Ierland ademt de echte Ierse sfeer van weleer uit, maar is tegelijkertijd een moderne en multiculturele stad. U kunt de stad gemakkelijk bereiken door te vliegen op Dublin Airport. Uw reis is niet compleet zonder het wereldberoemde bier Guinness geproefd te hebben. Dit kan gemakkelijk in één van de bijna duizend pubs die de stad rijk is. De trendy wijk Temple Bar is the place to be als u eens uit wilt gaan op z’n Iers. Ook cultuurliefhebbers komen hier aan hun trekken: in deze wijk bevinden zich bijvoorbeeld het Ierse filminstituut en tentoonstellingsruimten. Dublin staat bomvol monumenten die van groot belang zijn voor de Ierse geschiedenis, daarvan zijn het Dublin Castle en de St. Patrick’s Cathedral een must-see. Verder vindt u in Dublin nog het grootste stadspark van Europa, genaamd het Phoenix Park. Wij raden u aan om uw reis met een huurauto door Ierland in Dublin te beginnen. Hier vandaan rijdt u gemakkelijk naar uw volgende bestemming. Naast Dublin heeft Ierland natuurlijk nog veel meer interessante steden. Rijdt u bijvoorbeeld naar Kilkenny: de best bewaarde middeleeuwse stad. Neemt u hier een kijkje in het Killkenny Castle en de Saint Canice's Cathedral. De tweede stad van Ierland, Cork mag u ook niet missen op uw reis met een huurauto door Ierland. Cork heeft een compact stadscentrum, dat u gemakkelijk te voet kunt bewonderen. Maak een wandeling door St.Patrick's Street, de belangrijkste winkelstraat van Cork. Niet te missen is het bronzen standbeeld van Father Matthew, een geliefd man om zijn inspanningen voor de armen. Voor een prachtig uitzicht over Cork brengt u een bezoekje aan het Elizabeth Fort.

Naast de cultuurrijke Ierse steden vindt u in Ierland ook een divers landschap. Hoge rotsen en kliffen aan de Atlantische westkust, prachtige stranden aan de oostkust, bergen en heuvelruggen in het midden van het land. Daarnaast zijn ook meren en eilanden de sleutelwoorden van het prachtige Ierse landschap. Wanneer u een echte natuurliefhebber bent, hoeft u zich dus niet te vervelen op Ierland. Bezoekt u een van de prachtige nationale parken op Ierland. Bijvoorbeeld Wicklow Mountains National Park, hier vindt u een ruig en verlaten landschap met diep uitgesneden dalen. Of bezoekt u het Glenveagh National Park. In dit park vindt u meren, rivieren, bergen, valleien en uitgestrekte bossen. Verder vindt u in het midden van dit gebied een kasteel uit de negentiende eeuw, waar u omheen de beroemde Glenveagh tuinen vindt. Wat u ook niet mag missen tijdens uw reis per huurauto door Ierland is de Ring of Kerry, een schitterende kustweg met een aaneenschakeling van diverse landschappen en adembenemende uitzichten. Zo geniet u van een afwisselende reis door Ierland met een huurauto.

Op rondreis door Ierland met een huurauto
Als u van afwisseling houdt dan is een rondreis met een huurauto op Ierland de ideale oplossing. De hierboven genoemde bezienswaardigheden zijn stuk voor stuk de moeite waard. De prachtige natuur die Ierland te bieden heeft in combinatie met de bruisende steden maakt het land tot iets wat u in uw leven gezien moet hebben. De comfortabelste manier om het land te ontdekken, is wanneer u met een huurauto door Ierland trekt. U kunt op die manier zelf uw route uitstippelen en stoppen op de mooiste plekjes van Ierland. U kunt deze reis ook combineren met een bezoek aan Engeland. Autohuur in Ierland geeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.