Vind de juiste auto in IJsland

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in IJsland

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in IJsland:

4.7 tot 5 (13752 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
klaar en duidelijk aanbod - gemakkelijke zoekmotor - praktische info verhuurder gemakkelijk consulteerbaar - en vlotte reservering
Huurauto beoordeling van Ingrid V. - 27 apr. 2017 13:57
(4.5 tot 5 )
correcte afhandeling
Huurauto beoordeling van Eric d. - 27 apr. 2017 06:22
(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10

Autohuur IJsland

IJsland is een land van extremen, een van prachtige natuur maar ook zeer dodelijke natuur. Dit land is als eerste gesticht in het jaar 847 te beginnen met de hoofdstad Reykjavik. Naar IJsland gaan de meeste mensen om de geisers te zien of het noorder licht, twee prachtige natuur fenomenen die u in IJsland het beste kunt ontdekken. Daarnaast kunt u in IJsland ook genieten van afwisselende landschappen met watervallen, groene valeien prachtige meren in verschillende kleuren, dramatische bergen en prachtige kustlijnen. Vliegt u op Keflavik of Reykjavik Airport? Op beide luchthavens kunt u gemakkelijk uw huurauto ophalen, want de beste manier om dit land te verkennen dan ook is per huurauto.

Reykjavik
De hoofdstad van IJsland, is met zijn ligging de meest westelijke hoofdstad van Europa en is een het jaar 847 gesticht door Inglofur Arnarson die tegelijkertijd de naamgever van de stad is. Of u nu gaat voor de geschiedenis van het land of om het noorderlicht te zien, Reykjavik is zeker de moeite waard. Daarnaast is Reykjavik dan ook een goede bestemming om als uitvalsbasis te nemen wanneer u de rest van IJsland verkent. Rijdt u ook eens naar Jökulsárlón: waar een gletsjer meer u een tipje van de sluier laat oplichten hoe het op de polen van onze wereld moet zijn, ervaart u de schoonheid van dit met ijsrotsen gevulde meer. Wanneer u door rijdt naar Mývatn kunt u het prachtige meer aanschouwen waar doordat er meer dan genoeg vis in zit diverse duikvogels graag hun ronde maken. Verder kunt u ook het prachtige vulkaanlandschap aanschouwen en zich even op Mars wanen.

Autohuur IJsland

Wanneer u daarna terug rijdt naar Reykjavik valt er nog steeds genoeg te zien.
De Hallgrimskirkja is de beroemdste kerk van de stad Reykjavik en het enige punt in Reykjavik waar vanaf waar deze niet te zien is, is binnen in de kerk zelf. Wanneer u voor een echt hoogtepunt gaat dan beklimt u de kerk tot aan de top op 73 meter hoogte voor een prachtig uitzicht over de stad. Wanneer u uit de kerk komt heeft u direct de kans om te gaan winkelen, de kerk is namelijk gevestigd aan het einde van de winkelstraat Skolavordustigur. Verder kunt u natuurlijk wanneer u tussen november en februari in IJsland bent het Noorderlicht gaan bekijken. Of u blijft nog even in de stad en gaat naar het Höfdi huis, een van de mooiste gebouwen in IJsland en het gebouw dat het einde van de Koude Oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten heeft ingeluid. In dit huis troffen Michael Gorbatsjov en Ronald Reagan elkaar voor de zogenaamde Reykjavyk top, die mislukt leek te zijn doordat er geen overeenkomst bereikt was, maar beide partijen kenden nu elkaars grenzen en mede hierdoor kon in eind 1987 tijdens de Washington top een overeenkomst worden bereikt.

Uit eten en hotsprings
Verder staat Reykjavik ook bekend om zijn heerlijke eten, u heeft mogelijkheden genoeg om te gaan eten, zo kunt u de lokale IJslandse specialiteiten proeven bij Carpe Diem. Maar wanneer u toch meer naar de internationale keuken neigt, kunt u terecht bij een van de vele restaurants in de stad. Daarnaast kunt u ook met uw huurauto uit Reykjavik naar de meest beroemde hotsprings van het land gaan, de Blue Lagoon waar u een dagje kunt genieten van deze natuurlijke spa, de omgeving is er alsof u door een scene uit Lord of the Rings heen wandelt. Een bezoek aan deze spa is echt een must wanneer u in IJsland bent.

Het land van uitersten

Kortom: er is genoeg te doen in IJsland en een huurauto geeft u de mogelijkheid deze stad in alle vrijheid te verkennen. Daarnaast kunt u met een huur auto in IJsland het volledig op uw eigen tempo bezichtigen. Of u kunt naar Husavik om walvissen te spotten. Of wat dacht u van Gysers spotten om ze in volle kracht water omhoog te zien spuiten.

In IJsland zult u ogen en oren tekort komen, bereid u voor op een fantastische reis. Boek uw huurauto nu via HAPPYCAR.nl