Vind de juiste auto in Krakau

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Krakau - Goedkoopste aanbiedingen

Opel Corsa

Opel Corsa

Vanaf € 14 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 1 okt. 2016 08:47 uur.

Opel Astra

Opel Astra

Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 sep. 2016 16:53 uur.

Toyota Avensis

Toyota Avensis

Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 15 dagen

Dit aanbod is gevonden op 28 sep. 2016 08:17 uur.

Audi A6

Audi A6

Vanaf € 34 per dag
bij een huurperiode van 5 dagen

Dit aanbod is gevonden op 12 okt. 2016 06:56 uur.

Beoordeling autoverhuur in Krakau

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Krakau:

4.7 tot 5 (13750 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10
(5 tot 5 )
Snel geregeld!!
Huurauto beoordeling van Maria J. - 24 apr. 2017 14:20
(4.5 tot 5 )
I'm happy
Huurauto beoordeling van Heino L. - 23 apr. 2017 11:56

Autohuur Krakau

De stad Krakau ligt in het zuiden van Poland in het hart van de provincie Malopolska. Volgens velen is dit de mooiste stad van Europa en de stad wordt dan ook wel het Florance van Polen genoemd. Florance is ook een partnerstad van Krakau, net als Sevilla. Er is dan ook veel te zien in deze stad die overigens in de geschiedenis lange tijd onder Duitse invloed viel, dit omdat de Polen liever geen systeem hadden waarbij burgers vrij recht hadden om te handelen. Dit systeem was echter wel nodig voor het economische belang, vandaar dat Krakau dan ook werd gesticht als een stad onder het Maagdenburgse recht. Dit gecombineerd met Duitse invloed heeft er voor gezorgd dat tot ver in de 16e eeuw de belangrijkste taal in de stad dan ook Duits was. Het kasteel Wawel in de nabijheid van de stad is zeker de moeite waard. Dit paleis is origineel gebouwd in 1330 maar is verder uitgebreid in de 17e eeuw door het in de renaissance stijl te laten decoreren en uitbreiden. Misschien bezoekt u deze stad wel met auto huren Krakau.

Bezienswaardigheden in Krakau

Daarnaast ligt zeer dicht bij Krakau ook het oude concentratie kamp Auschwitz – Birkenau. Dit is een zeer trieste plek, maar wanneer u in de buurt bent zeker het bezoeken waard. Deze ervaring zal namelijk uw kijk op de Tweede Wereldoorlog in zekere zin beïnvloeden en u zult misschien wel op een andere manier over vrijheid nadenken. Dit gezegd te hebben is Krakau sowieso een bestemming die u veel te bieden heeft aan beide kanten van het spectrum in de geschiedenis, zowel vrolijk als droevig. Wanneer u hier bent, kunt u overigens het beste per auto op stap want de afstanden zijn overzienbaar, maar niet altijd even goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Met een wandeling door Krakau kunt u haar historische centrum pas echt goed bewonderen, wonderwel is dit door de eeuwen heen bewaard gebleven zelfs de Tweede Wereldoorlog heeft het doorstaan. Het stadscentrum werd in het verleden beschermd door een dikke stadsmuur. Deze is weliswaar niet meer volledig in takt, maar u kunt deze tegenwoordig alsnog bezoeken en bewonderen.

De Barbakan poort is een van de weinige overgebleven verdedigingswerken van de stad en geeft toegang tot de Florianus poort, tegenwoordig is het een toeristische trekpleister en is het een expositie ruimte van het stedelijk historisch museum van Krakau. Achter de Barbakan ligt de Florianus straat, deze straat heeft vele winkeltjes, bars en restaurants en hier kan degene die van winkelen houdt dan ook zijn of haar hart ophalen. Wie hier niet zo van houdt kan natuurlijk altijd een heerlijk drankje gaan drinken in een van de vele kroegen in deze straat. De Florianusstraat zal uiteindelijk uitkomen op de grote markt van Krakau, gebouwd in de 13e eeuw huist de grote markt een aantal van de meest historische en karakteristiekste gebouwen van Krakau, zoals de Maria basiliek.

Een auto huren in Krakau
In Krakau zijn er vele opties die u heeft om te genieten van een huurauto in Krakau. Krakau heeft een leuk aanbod en een levendige atmosfeer. Maar u kunt ook afreizen naar een iets donkerder verleden zoals de zoutmijn van Wieliczka, vandaag de dag een toeristische attractie met meer dan 250 kilometer aan galerijen waar de rotsen zijn versierd met reliëfs en standbeelden die uit het zout zijn uitgehakt . Het is uitgeroepen tot een World Heritage Site voor Unesco. Gedurende een tour zal u ongeveer 3,5 kilometer door de mijnen reizen, dus het is aangeraden om u comfortabel te kleden met stevige schoenen en voldoende energie mee te brengen. Een andere reis die u in de buurt kunt maken is naar het Nationaal Park Ojców, Wadowice de geboorteplaats van Paus Johannes Paulus II van het heiligdom van Czestochowa. Daarnaast zijn er nog genoeg andere leuke dingen te doen in Polen zoals een bezoek brengen aan de hoofdstad Warschau, waar u opnieuw uw ogen uit zult kijken. Met een huurauto Krakau is dit allemaal mogelijk en heeft u de vrijheid om te gaan en staan waar u zelf wil.