Vind de juiste auto in Kreta

Huurauto zoeken

Huurauto zoeken
Voor bestuurders jonger dan 26 of ouder dan 69 jaar kan een leeftijdstoeslag worden gerekend. Vult u alstublieft uw leeftijd in zodat wij u de juiste aanbiedingen inclusief de verplichte toeslagen kunnen laten selecteren.

+ €10 huurauto korting*

U ontvangt een 10 € voucher om u te bedanken voor uw eerste boeking

Vanaf € 12 per dag
Kleine auto

Goedkope voorbeeldprijs Kleine auto

bij een huurperiode van 3 dagen.

Voorbeeld gisteren gevonden. Kiest u een andere huurlengte, dan kan de prijs afwijken van het voorbeeld.

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Thrifty
Hertz
Dollar
Alamo
Avis
Europcar
Budget
National
Enterprise

Autoverhuur in Kreta - Goedkoopste aanbiedingen

Kleine auto

Kleine auto

Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 11 okt. 2018 11:59 uur.

Dit aanbod is gevonden op 11 okt. 2018 11:59 uur.

Compacte klasse

Compacte klasse

Vanaf € 14 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 09 okt. 2018 07:19 uur.

Dit aanbod is gevonden op 09 okt. 2018 07:19 uur.

Middenklasse

Middenklasse

Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 3 dagen

Dit aanbod is gevonden op 11 okt. 2018 11:59 uur.

Dit aanbod is gevonden op 11 okt. 2018 11:59 uur.

Hogere klasse

Hogere klasse

Vanaf € 36 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen

Dit aanbod is gevonden op 09 okt. 2018 07:19 uur.

Dit aanbod is gevonden op 09 okt. 2018 07:19 uur.

Beoordeling autoverhuur in Kreta

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Kreta:

4.9 tot 5 (628 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Prima service en een uitstekende wagen voor de bergachtige wegen die we moesten gaan richting La Clusaz
Huurauto beoordeling van Wouter C.- 15 okt. 2018 20:11
(5 tot 5 )
Heel vriendelijk en goede service
Huurauto beoordeling van Marja V.- 15 okt. 2018 19:14
(4.5 tot 5 )
de auto beviel goed maar......vooraf enige uitleg dat het een auto betrof met een door mij nog niet eerder ervaren stop-start systeem was wel prettig geweest.
Huurauto beoordeling van A. J.- 15 okt. 2018 19:13

Autohuur Kreta

Met een huurauto in Kreta bent u zo vrij als een vogel. Maar waarom Kreta? Kreta is het grootst van de Griekse eilanden en staat in de top vijf van de grootste eilanden in de Middellandse zee. De eerste beschaving op Kreta dateert uit 6500 voor Christus. In die tijd kwamen volkeren uit Klein Azië naar het eiland. In de tijd tot 1450 voor Christus ontwikkelde zich op Kreta de Minoïsche beschaving.

Deze beschaving bracht veel goede handelaren, landbouwers en zeevaarders voort. Zij hadden toentertijd veel van de Oostelijke Middellandse zee in bezit en hadden weinig vijanden. Hierdoor konden de mensen op Kreta zich ontwikkelen tot een hoge beschaving.

Kreta heeft het vandaag de dag 52 steden, waarvan de bekendste Chersonissos en Heraklion zijn. Heraklion is de hoofdstad van Kreta en heeft 175.000 inwoners en is daarmee een van de vijf belangrijkste steden van Griekenland. Met een huurauto in Kreta kunt u het eiland goed verkennen. Op deze manier komt u niet alleen in de badplaatsen, maar ook in de minder toeristsiche dorpjes.

Kreta kent drie luchthavens: Heraklion, Sitia en Chania. Op deze luchthavens is het mogelijk om uw huurauto op te halen. Vanaf Sitia zijn alleen nationale vluchten mogelijk.


Met de huurauto door Kreta

Een auto huren in Kreta is sterk aan te raden, dit komt omdat het eiland veel meer te bieden heeft dan de meeste reisorganisaties aanbieden. Vanwege de overblijfselen van de Minoïsche cultuur en het klimaat is het toerisme op Kreta sterk toegenomen en is daarom net zo'n belangrijke inkomsten bron als landbouw. Wanneer u met uw huurauto op Kreta bent is het Arkadi-klooster erg aan te raden. Het Arkadi-klooster dateert uit 1587 en is zeker de moeite waard om te bezichtigen. Echter in 1866 vond er een verschrikkelijke gebeurtenis plaats. De Kretenzische rebellen kozen ervoor om het klooster als hoofdkwartier te gebruiken, iets wat vandaag de dag nog goed terug te zien is.

Wanneer u wilt wandelen, dan kunt u eigenlijk het hele jaar op Kreta terecht. Het is het meest aangenaam om in de maanden van april tot oktober te gaan. In deze maanden is het nog niet zo warm op Kreta. Met een huurauto kunt u naar verschillende mooie plekjes rijden, zodat u daar kunt wandelen en de ideale wandelvakantie krijgt. Als u Kreta op haar mooist wilt zien dan zijn de maanden april en mei in het voorjaar erg aan te raden.

De flora op Kreta heeft een uitzonderlijke diversiteit; zo groeien er maar liefst 2170 verschillende soorten bloemen en planten. De beste tijd om de flora van Kreta te kunnen bewonderen is tussen april en juni. De flora is dan overal te zien waar water in de buurt is. Met uw huurauto kunt u gemakkelijk door Kreta rijden en opzoek gaan naar verschillenden soorten planten en dieren.

Een van de best bewaard gebleven archeologische vondsten is te vinden in Goernia, hier zijn nog meerdere belangrijke Minoische bouwwerken. Goernia ligt 19 km ten zuidoosten van Agios Nikolaos.

Met uw huurauto op Kreta bent u zo bij de Samaría Kloof. De Samaría Kloof is een van de bekendste kloven van Kreta. Veel toeristen maken dan ook een dag vrij om op deze kloof een wandeling te maken. Vaak in de zomer is het hier heel erg druk, het wordt dan ook aangeraden om ’s ochtends vroeg te gaan. Hierdoor zult u de drukte vermijden en hoeft u ook nog niet vol in de zon te lopen. Houdt u er rekening mee dat de wandeling ongeveer 5 tot 8 uur duurt en dat het niet mogelijk is om onderweg ergens drinken te kopen. Wanneer u aan deze wandeling begint is het belangrijk dat u genoeg drinken met u meebrengt en dat u goede schoenen aan doet, om blaren te voorkomen

Zoals u hierboven heeft gelezen is Kreta een prachtig eiland en heeft het ontzettend veel te bieden. Met een huurauto in Kreta bent u zo vrij als een vogel en kunt u optimaal genieten van het mooie landschap en de vele bezienswaardigheden. Met een huurauto op Kreta heeft u de mogelijkheid om te gaan en staan waar uzelf wilt.