Vind de juiste auto in Leeds

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Leeds

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Leeds:

4.7 tot 5 (13752 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
klaar en duidelijk aanbod - gemakkelijke zoekmotor - praktische info verhuurder gemakkelijk consulteerbaar - en vlotte reservering
Huurauto beoordeling van Ingrid V. - 27 apr. 2017 13:57
(4.5 tot 5 )
correcte afhandeling
Huurauto beoordeling van Eric d. - 27 apr. 2017 06:22
(4.5 tot 5 )
Het huurauto was netjes geregeld en zonder enige gedoe. Gewoon Enterprise wiste niet dat ik verzekering door Allianz heeft dus kostte het wat tijd. Het brandstof tank was ook niet vol opgeleverd maar slechts driekwart. Dan werd het lastig tijdens het teruglevering om tank tot het juiste niveau in te vullen. Wat happycar betreft ging alles prima! Zeker een aanrader.
Huurauto beoordeling van KOPAL G. - 26 apr. 2017 08:10

Autohuur Leeds

Een huurauto Leeds is een leuke en praktische manier om de bezienswaardigheden in de stad en de omgeving te bekijken. Leeds ligt in het noorden van Engeland op zo'n vier uur rijden van Londen. Met een totale populatie van 757.700 inwoners is het de op twee na grootste stad van het Verenigd Koninkrijk.

De geschiedenis van Leeds kan teruggebracht worden naar de vijfde eeuw toen het koninkrijk van Elmet omgeven werd door het bos van "Loidis", welke de herkomst van de naam Leeds verklaard. In de 17e en 18e eeuw groeide Leeds enorm, mede dankzij het een belangrijke rol had in de internationale productie en handel van wol. Tijdens de Industriële Revolutie in de negentiende eeuw, werd het gebied gedomineerd door de eerste machinaal vervaardigde wollen stoffen.
Vandaag de dag heeft Leeds drie universiteiten en staat de economie op de vierde plek van grootste economische steden in het Verenigd Koninkrijk. Vooral de werkgelegenheid op het gebied van juridische dienstverlening is enorm.
Bij HAPPCYAR is het mogelijk om de prijzen van vrijwel alle aanbieders van een huurauto Leeds te vergelijken en direct een huurauto te reserveren. Deze aanbieders zijn onder andere Avis, Europcar en Hertz.

Ontdek Leeds
Leeds is een minder bekende toeristische stad, desondanks heeft Leeds veel te bieden voor mensen die op zoek zijn naar een korte stedentrip. Er zijn diverse musea (zoals de Royal Armouries, the Henry Moore Sculpture Centre, West Yorkshire Playhouse en het Harewood House). Hiernaast kent Leeds een bruisend uitgangsleven dankzij aanwezigheid van de vele duizenden studenten, verdeeld over de drie universiteiten. Behalve de vele bars en restaurants heeft Leeds onder andere haar eigen opera- en balletgroepen. Ook worden er regelmatig evenementen georganiseerd, zoals het Leeds Festival, Party in the Park, The Leeds Christkindelmarkt (Duitse kerstmarkt), The Leeds International Pianoforte Competition, The Leeds Christmas Lights, The Leeds Mela, The Leeds West Indian Carnival en The Leeds International Film Festival.

Met een huurauto Leeds ontdekken
De wegen in Engeland zijn minstens van dezelfde kwaliteit als de wegen die in Nederland te vinden zijn. Het belangrijkste verschil is natuurlijk dat er in het Verenigd Koninkrijk aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Dit vergt in het begin het nodige aanpassingsvermogen maar na de eerste rotonde, die voor het gevoel aan de verkeerde kant wordt gereden, went het snel!
Het klimaat in Leeds is sterk te vergelijken met dat in Nederland. De winter verloopt vrij koel en regenachtig en de zomer is gematigd warm. Kortom, de ideale temperatuur om cultuur en natuur op te snuiven!

Rondreis door de regio Leeds
Een huurauto via autoverhuur Leeds biedt de mogelijkheid om naast de toeristische trekpleisters in het centrum van Leeds, ook een aantal bezienswaardigheden buiten de stad te bezichtigen. De stad is omringd door een aantal belangrijke en doorgaande snelwegen. Met een rental car Leeds kun je gebruik maken van de volgende uitvalswegen: M1 (richting het zuiden), M62 (richting het oosten en westen) en de A1(M) (richting het noorden en zuiden). Het is slechts een uur rijden vanaf de luchthaven Manchester. In de stad Manchester zijn, naast de bekende rivaliteit tussen de twee grootste voetbalclubs uit de regio, ook tal van musea te bewonderen. Er kan een bezoek gebracht worden aan de kustplaats Hull, waarvandaan de grote ferryschepen naar onder andere Zeebrugge en Rotterdam vertrekken: een imposant gezicht!

Daarnaast liggen er ten noorden van Leeds een aantal nationale parken die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken met autoverhuur Leeds. Een kleine selectie: Nidderdale Area, North York Moors en lake District, stuk voor stuk de moeite waard om te ontdekken. Om de stad en de omgeving goed te ontdekken is een rental car Leeds een absolute aanrader!