tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Lissabon - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 7 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen
Peugeot 107
Peugeot 107
gevonden op 18 okt. 2016 13:29 uur
Vanaf € 10 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen
BMW 116
BMW 116
gevonden op 18 okt. 2016 13:29 uur
Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
BMW 7er 4T AUT AC
BMW 7er 4T AUT AC
gevonden op 3 okt. 2016 16:18 uur
Vanaf € 22 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen
Ford Transit Minivan
Ford Transit Minivan
gevonden op 24 okt. 2016 11:41 uur

Autohuur Lissabon

Met iets meer dan een half miljoen inwoners is Lissabon de grootste stad en tevens de hoofdstad van Portugal. Lissabon is sinds de Romeinse tijd virtueel altijd bewoond geweest en een prachtig aquaduct net iets buiten de stad doet nog terug denken aan deze periode, net als de Romeinse muren in de binnenstad die nog steeds staan. Wanneer u naar Lissabon af reist kunt u het Jerónimos Klooster niet missen. Dit gebouw is het meest bezochte gebouw van Portugal en het is dan ook zeker aan te raden om hier naar toe te gaan. Het gebouw werd voor het eerst door Henry de Navigator rond 1459 gebouwd, het is daarna door de latere generaties vele malen verbouwd.

Een auto huren in Lissabon
Wanneer u het openbaar vervoer van Lissabon gezien heeft en in een van de unieke elektrische trams gezeten heeft, kunt u verder gaan met een huurauto. De verschillende verhuurstations op de luchthaven, bieden een uitstekende mogelijkheid om uw reis te beginnen. Daarnaast kunt u ook bestemmingen iets buiten de stad op deze manier makkelijk bereiken. Voordat u buiten Lissabon gaat rijden, moet u geweest zijn in de wijk Alfama. Dit is verreweg de oudste wijk van Lissabon en spreidt zich van Castelo de São Jorge tot aan de rivier Tagus. In Alfama wonen de armere mensen en de vissers van de stad. In deze wijk vindt u vele bars, winkeltjes en ook vele historische gebouwen. Wanneer u uiteten gaat in een van de restaurantjes zal u al snel de typische Portugese muziekstijl horen, de Fado. Dit Portugese levenslied dateert van meer dan 150 jaar terug en vond zijn oorsprong in de arme wijken van Lissabon.
Daarnaast kunt u in Lissabon Baixa bezoeken. Dit is het hart van de stad en een elegant district dat na 1755 geconstrueerd is na de aardbevingen in Lissabon. Hoewel de aardbevingen veel van Lissabon hebben aangetast is het voorheen genoemde Alfama relatief onbeschadigd gebleven door de compacte gebouwen en kleine straatjes. Om weer terug te komen op Baixa is dit een district waar u heerlijk rond kunt wandelen en dus veilig bent voor een aardbeving aangezien dit centrum als een van de eerste ter wereld getest is op aardbeving bestendigheid.

Wanneer u graag wilt gaan winkelen of het nachtleven van Lissabon wilt verkennen kunt u het beste naar Bairro Alto gaan waar de meeste clubs zitten en waar zich ook veel winkels bevinden.

Als u meerdere dagen in Lissabon blijft, is het ook zeker aan te raden om een dag naar Sintra te gaan. Hier kunt u komen met uw huurauto of met een trein die gaat van Rossio naar Sintra. Eenmaal in Sintra aangekomen, merkt u gelijk dat dit een toeristsiche trekpleister is.

Vanaf het station kunt u vrij gemakkelijk naar het historisch centrum van Sintra lopen. In het centrum komt u één van de mooiste bezienswaardigheden tegen het Paleis van Sintra. Rondom dit paleis zijn er tal van leuke en gezellige horecagelegenheden te vinden. Voor de andere bezienswaardigheden in Sintra Het Paleis van Queluz, het Palacio da Pena en het Castelo dos Mouros kunt u het beste de bus of een ander vervoermiddel nemen. Deze liggen namelijk redelijk ver van het centrum van Sintra vandaan en de weg ernaartoe is steil en zwaar. Al deze bezienswaardigheden in Sintra zijn van een ongekende schoonheid waar u van de ene in de andere verbazing valt.

Ook Castelo de São Jorge is zeker een aanrader. Dit kasteel bevindt zich op de hoogste heuvel in de stad en u krijgt het mooist uitzicht over Lissabon. Het kasteel dat in de twaalfde eeuw tijdens een kruistocht veroverd werd op de Moren is tegenwoordig één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Lissabon.

Autoverhuur Lissabon
Wie weet maakt u deze prachtige reis wel door een auto te huren Lissabon. Verder maakt een huurauto in Lissabon het niet alleen mogelijk om deze stad te verkennen, maar kunt ook nog doorrijden naar de populaire bestemming Evora of Estoril.