tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Nice - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 6 per dag
bij een huurperiode van 2 dagen
Opel Corsa
Opel Corsa
gevonden op 25 okt. 2016 14:59 uur
Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen
Renault Megane
Renault Megane
gevonden op 24 sep. 2016 20:35 uur
Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 8 dagen
Volkswagen Golf Sportsvan
Volkswagen Golf Sportsvan
gevonden op 19 aug. 2016 21:58 uur
Vanaf € 32 per dag
bij een huurperiode van 56 dagen
Mercedes ML
Mercedes ML
gevonden op 10 sep. 2016 08:26 uur

Autohuur Nice

Met een huurauto in Nice weet u zeker dat u niks van Nice mist. Nice is een oude stad in het zuiden van Frankrijk en ligt aan de Middellandse Zee. De stad heeft ongeveer 341.000 inwoners en trekt jaarlijks veel toeristen, dit komt voornamelijk door de aangename zomermaanden, Saint Nicolas de Nice en de Notre Dame de Nice. Zodra we een kijkje nemen in de geschiedenis van Nice zien we al snel dat de stad rijk is aan cultuur, zo dateren de eerste nederzettingen zo'n 400.000 jaar terug. Nice bestaat uit twee grote baaien. Villefranche-sur-Mer ligt op een afgesloten baai, terwijl de belangrijkste baai is uitgestrekt langs de stad en ligt tussen de oude havenstad en het vliegveld de Côte d'Azur. Door de luchthaven van Nice is de stad prima te bereiken en dus uitstekend geschikt voor een vakantie of stedentrip. Huur in dat geval eenvoudig en snel uw auto via HAPPYCAR!

Bezienswaardigheden Nice
Nice kent vele prachtige bezienswaardigheden die u gezien moet hebben. Zo kunt u met uw huurauto in Nice bijvoorbeeld naar de haven van Nice. Deze is ook wel bekend als Lympia port. Lympia port is de belangrijkste haven van Nice - er is ook een kleine haven in de wijk Carras. De haven is de grootste cement fabrikant in Frankrijk, gekoppeld aan de zuiveringsinstallaties van de rollen van de vallei van Paillon. Visserijactiviteiten blijven wel bestaan in Nice, maar het aantal beroepsvissers is nu heel erg laag. Daarnaast kunt u heerlijke wandelingen maken in Nice. De natuurlijke groei van Nice is typisch voor een mediterraan landschap, met een grote vertegenwoordiging van breedbladige groenblijvende struiken en grote inheemse boomsoorten. Voorbeelden zijn de steeneik, venijnboom en vruchten die een subtropische uitstraling geven aan deze mooie stad.

Na het wandelen is het heerlijk om een drankje te doen op het terras. Place Massena is het belangrijkste plein van de stad. Voordat de rivier Paillon was bedekt, was de Pont-Neuf de enige mogelijke weg tussen de oude stad en het moderne. Het plein werd dus opgesplitst in een noord en een zuid deel. Het is natuurlijk ook mogelijk om lekker op het strand te zitten. De Promenade des Anglais, oftewel de Wandelweg van de Engelsen, is een boulevard langs de Middellandse Zeekust in Nice. Voordat Nice was verstedelijkt, werd de kust bij Nice slechts begrensd door een verlaten stuk strand bedekt met grote keien. De eerste huizen werden zich op hoger gelegen gebied, ver weg van de zee, gebouwd. Rijke toeristen die een bezoek brachten aan Nice in de 18e eeuw kwamen ze niet voor het strand, maar voor het zachte winterweer. De gebieden dicht bij het water waren  echter de thuisbasis van de havenarbeiders en de vissers van Nice.

Na het strand is de Notre Dame de Nice erg aan te raden. De kerk dateert uit het jaar 1868 en werd ontworpen door Louis Lenormand. De kerk ziet er prachtig uit en heeft opvallende kenmerken zoals de twee vierkante torens die 65m hoog zijn, waardoor het oostfront van de kerk samen met een groot roosvenster gedomineerd wordt.

Met de huurauto door de omgeving van Nice
Met een huurauto in Nice kunt u natuurlijk ook naar de omliggende steden van Nice. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Antibes een stad dat ten zuidwesten van Nice ligt. De stad heeft ruim 75.000 inwoners en verschillende parken/musea. Het Jazz à Juan festival is het festival in juli en is een van de top jazz festivals in de wereld. Sinds 1960 trekt het festival zeer veel bekende Jazz artiesten aan.  Een ander zeer leuk festival is het het festival of Saint Peter, wat wordt gehouden in juni.. Dit is een jaarlijkse viering van de patroonheilige van de vissers. Het is een kleurrijke optocht door de stad. Alle lokale vissers tuigen hun boot op en drijven deze langs de kust.

Ook kunt u naar de bekende stad Cannes, waar jaarlijks tijdens het Filmfestival de befaamde Gouden Palm wordt uitgereikt. Nice ligt op nog geen uur rijden van Cannes.

Met autohuur Nice is er genoeg te zien en te beleven. De omringende steden bieden zeer leuke culturele festivals waardoor uw vakantie er een is om nooit te vergeten.