Vind de juiste auto in Nicosia

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Beoordeling autoverhuur in Nicosia

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Nicosia:

4.7 tot 5 (13749 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Snel geregeld!!
Huurauto beoordeling van Maria J. - 24 apr. 2017 14:20
(4.5 tot 5 )
I'm happy
Huurauto beoordeling van Heino L. - 23 apr. 2017 11:56
(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37

Autohuur Nicosia

De republiek Cyprus is één van de landen dat nog verdeeld is. Het noorden van Cyprus is Turks gebied en het zuiden is Grieks gebied. Echter, stelt dit alleen een grenspost voor en is dit niet gauw te merken met het blote oog. Uw huurauto kunt ophalen op de luchthaven van Cyprus. Dat is erg handig, dan hoeft u niet na uw vliegreis eerst nog te reizen om de auto op te halen. HAPPYCAR heeft op deze luchthaven verschillende partners, van wie u via de website de aanbiedingen eenvoudig kan vergelijken. Het eiland is in tweeën gedeeld en de grens loopt ook door de hoofdstad Nicosia. Cyprus ligt het meest zuid van heel Europa, bijna wijkend naar Azië. Cyprus heeft een warm klimaat wat zorgt voor warme zomers en milde winters. Het eiland heeft Britse invloeden in het land, ze rijden bijvoorbeeld aan de linker kant van de weg. Dit komt doordat Cyprus vroeger een Britse kolonie was.

Bezienswaardigheden Nicosia.

Nicosia is het centrum van het eiland, hier zijn vele financiële bedrijven gevestigd. De stad is opgedeeld in een Turkse en een Griekse gedeelte. De muur die is gebouwd door deze stad is groen, dit was de kleur van de inkt waarmee de grens werd getekend op papier. Dit zorgt ervoor dat toeristen Europa en Azië in één eiland kunnen bezoeken. Met uw huurauto kunt u alle steden bezoeken, want ze zijn allemaal één voor één een bezoekje waard. De archeologische site Choirokoitia staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze wordt gezien als één van de oudste steden van de wereld. Deze plek stamt uit 7000 jaar voor Christus en valt op door zijn ronde vormen die binnen de stadsmuren zijn gebouwd.

De stad Paphos is vanwege de grote archeologische waarde opgenomen in de werelderfgoedlijst van Unesco. Op een enorme vlakte kunt u indrukwekkende mozaïek vloeren bewonderen van villa’s uit de oudheid. Ook kunt u oude monumenten en allerlei archeologisch vondsten bekijken.Hier vanuit heeft u een wonderschone uitzicht over Paphos. Zo’n 25 kilometer ten oosten van de badplaats van Paphos ligt in de zee een rots. Volgens de legende Aphrodite, de godin van de liefde, is zij hier geboren. De rots zelf stelt niet heel veel voor maar voor de geschiedenis en legende liefhebbers is dit een interessant plekje en absoluut uw bezoek waard!

Het beroemdste klooster van Cyprus, het Kykkos-klooster, staat op 1140 meter hoogte. Het klooster dat is opgedragen aan de Maagd Maria is bijna 1000 jaar oud. Het klooster is intussen vele male keer herbouwd wegens catastrofale branden. Het belangrijkste object in het klooster is het Maria-icoon.

De Selimiye moskee, eerder een kathedraal, is één van de bekende icoontjes van Cyprus. De moskee heeft altijd een religieuze functie gehad. Het gebouw vormt het middelpunt van het noordelijke deel van Nicosia. Het kent prachtig houtsnijwerk zoals we dat gewent zijn van de Europese kathedralen. De torens van de kathedraal van toen dienen nu als minaretten bij de Moskee.

Het noorden van Cyprus biedt schitterende gouden stranden. Het bekende ‘’Golden Beach’’ is dan zeker een bezoekje waard! De azuurblauwe zee zal u zeker weten meer dan tevreden stellen. Doordat Cyprus een ideaal klimaat beheerst is vrijwel het hele jaar mogelijk om te zwemmen in de zee. Ook kan men verschillende watersporten uitoefenen zoals zeilen, snorkelen, windsurfen en waterskiën. Daarnaast is het ook mogelijk om te duiken en snorkelen, er valt veel te ontdekken in de onderwater wereld.

De Arab Ahmet moskee is in de 17e eeuw gebouwd en past geheel in de wijk waarin het gelegen is, in de hoofdstad Nicosia. De moskee bestaat uit authentieke Turkse architectuur. De moskee is vernoemd naar een van de generaals die strijde tijdens de oorlog op het eiland. Het heeft een gebogen terras en een koepel van zes meter in diameter.

U kunt uw bezoek aan Cyprus natuurlijk ook prima combineren met een bezoek aan Turkije. Wat dacht u van Turkse badplaatsen als Alanya en Antalya? Maar u kunt natuurlijk ook richting Griekenland: het eiland Kreta ligt helemaal niet zo ver weg!