tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Olbia - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 8 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen
Fiat Panda
Fiat Panda
gevonden op 16 okt. 2016 13:02 uur
Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen
Citroen DS4
Citroen DS4
gevonden op 15 okt. 2016 11:41 uur
Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 9 dagen
Hyundai i40 STW
Hyundai i40 STW
gevonden op 24 sep. 2016 13:59 uur
Vanaf € 36 per dag
bij een huurperiode van 16 dagen
FIAT SCUDO
FIAT SCUDO
gevonden op 9 okt. 2016 10:30 uur

Autohuur Olbia

Olbia
Olbia ligt op het eiland Sardinië voor de Italiaanse kust in de middellandse zee. De stad Olbia biedt u cultuur en historie, voor wie Sardinië wil verkennen is een huurauto de beste optie. Indien u per vliegtuig aankomt is het bijzonder handig om de huurauto direct op te kunnen halen op de luchthaven van Olbia. Hier zitten meerdere partners van HAPPYCAR.nl en kunt u uw huurauto eenvoudig en snel ophalen.
Op die manier mist u niets van dit prachtige eiland. Op Sardinië lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan, het eiland is onaangetast en kent kilometers witte stranden met prachtige baaien met azuurblauw helder water daarnaast zijn er vele rotsformaties, en heeft Sardinië een ruig binnenland met ongerepte natuur en bergen. Vele heuvels zijn begroeid met rozemarijn, thijm en mirte waardoor er op het eiland een heerlijke geur hangt. Een perfecte manier om Sardinië te verkennen en de geur er van op te snuiven is dan ook om een auto te huren in Olbia.


Bezienswaardigheden
Olbia heeft meerdere bezienswaardigheden die erg de moeite waard zijn als u op Sardinië op vakantie bent. In Olbia kunt u er bijvoorbeeld voor kiezem om de kathedraal bezoeken in de oude stad, deze is opgedragen aan St. Simplicio: een bisschop uit de derde eeuw en een martelaar voor het Christendom. De kathedraal is gebouwd op de resten van een oud Romeins Necropolis waarvan de overblijfselen nog steeds te zien zijn in de kathedraal. Rijdt u met uw huurauto in Olbia een stukje verder dan komt u bij het Castello di Pedres, een kasteel met een Byzantijnse origine, een vierkant kasteel met vier hoektorens. Dit kasteel is gebouwd van de stenen met stenen uit de Nuraghe. Met de mooiste kuststrook op Sardinië kunt u in Olbia ook prima lui aan het strand liggen. Zet hiervoor uw huurauto even aan de kant en geniet van wat welverdiende rust.

Olbia en omstreken
Met uw huurauto kunt u vanuit Olbia eerst naar Arzchena rijden waar de Tomba dei Giganti Coddu Vecchju zijn, deze monumentale graven uit de bronstijd geven een kleine inkijk in hoe de mensen in de prehistorie hun doden begroeven en wat voor een indrukwekkende taak het was om zo’n graf te maken. Onderweg kunt u er voor kiezen om eerst nog Porto Rotondo en Porto Cervo te bezoeken, waar u ontspannen aan de prachtige havens met uitzicht op de azuurblauwe zee kunt lunchen. Geniet van de lokale specialiteiten zoals de Kreeft alla Catalana. Wanneer u met uw huurauto uit Olbia via het binnenland naar Alghero rijdt komt u door ruige landschappen, geurige heuvels en kunt u een stop maken bij het Lago de Coghinas, dit binnenlandse meer is gelegen in ene prachtige omgeving en dus zeker de moeite waard om te bekijken. Wanneer u met uw huurwagen uit Olbia verder rijdt komt u bij de beste excursie van het eiland uit namelijk de Grotta di Nettuno ofwel de grotten van Neptunus, de god van de zee. Deze grotten ten westen van Alghero zijn per deels per auto en deels per voet te bezichtigen. Het moge duidelijk zijn dat u zich in Olbia of in Sardinië absoluut niet hoeft te vervelen.


Met de huurauto door Olbia... en verder!

Indien u het eiland even wilt verlaten, zijn er verschillende nabij gelegen plaatsen waar u heen kunt gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van het eiland Corsica? Dit Franse eiland bevat verschillende leuke bezienswaardigheden zoals het UNESCO erfgoed natuurreservaat Scandola en Calanches de Piana en de Genuese torens en bruggetjes. Denkt u ook aan bergen als Col de Bavella, het oudheidkundig park Filitosa en de vele stadjes met burchten en citadellen (een versterking van een vestingstad) als Ajaccio en Corte.

Zoals u kunt lezen, is Olbia en het gebied er omheen erg veelzijdig en is er altijd wat te doen. Als u nu van culturele activiteiten houdt of van het nachtleven. Olbia biedt het allemaal. Met een huurauto in Olbia kunt u gaan en staan waar uzelf wilt.