tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Paros - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 16 per dag
bij een huurperiode van 20 dagen
Mini Cooper
Mini Cooper
gevonden op 23 okt. 2016 17:39 uur
Vanaf € 24 per dag
bij een huurperiode van 20 dagen
Suzuki Jimny
Suzuki Jimny
gevonden op 23 okt. 2016 17:39 uur
Vanaf € 28 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen
Nissan Qashqai SUV
Nissan Qashqai SUV
gevonden op 26 sep. 2016 04:20 uur

Autohuur Paros

Paros is een van de Griekse eilanden en is gelegen in de Egeïsche Zee. Het 165 vierkante kilometer grote eiland behoort tot de Cycladen en bevindt zich vlak naast Naxos. Beide eilanden zijn slechts door een smalle zeestraat van elkaar gescheiden. Paros heeft circa 120 kilometer kuststrook in bezit, met prachtige kliffen, baaien en witte zandstranden die perfect zijn om te zonnen, te zwemmen en te watersporten. Het Griekse eiland is wereldberoemd om het schitterende witte marmer dat hier wordt gewonnen. Met autohuur in Paros leert u binnen korte tijd het eiland kennen. U komt snel en goedkoop aan een rental car in Paros via het huurautovergelijkingsplatform van HAPPYCAR, waar meer dan 150 internationale huurautobedrijven hun aanbiedingen presenteren. Van Alamo, Avis en AutoEurope tot Dollar, Europcar en Hertz. U vindt altijd een kwaliteitsauto tegen een lage huurprijs.

Ontdek Paros
Het eiland Paros wordt al sinds 3.200 voor Christus bewoond, zo hebben archeologische opgravingen op het nabijgelegen eiland Saliagos aangetoond. Verondersteld wordt dat Paros na een aardbeving is losgeraakt en een zelfstandig eiland is geworden. Koning Alkaios van Kreta was de eerste vorst op het eiland, dat zijn naam Paros te danken heeft aan leider Parios van de Arcadiers die in her jaar 1.000 na Christus het eiland in bezit nam. Paros is onder Romeinse en Byzantijnse invloed geweest. De Ekatontapliani kerk in Parikia geldt als het voornaamste Byzantijnse monument van Griekenland en is het zeker waard om via autohuur in Paros te bezoeken. Het godshuis staat ook wel bekend als ꞌde kerk met de 100 deurenꞌ.

Paros ligt ongeveer halverwege tussen Athene en Santorini. De hoofdstad van het eiland is Parikia, dat een van de grootste havens van de Cycladen heeft. Het eiland heeft een prachtige natuur en authentieke Griekse sfeer. In het voorjaar is het heuvelachtige eiland groengekleurd, onderbroken door wilde gele madeliefjes en rode klaprozen. De traditionele kleine dorpjes in typische Cycladenstijl met witgekalkte huizen, schattige balkons en smalle straatjes zijn zeer aantrekkelijk.

Met een huurauto Paros ontdekken
Er zijn vele mooie zandstranden op Paros naar ieders smaak. Van verborgen strandjes die omringd worden door imposante rotsformaties tot langgerekte zandstranden met duinen als decor en beschutte kiezelstranden. De meeste stranden bevinden zich in het oosten en zuiden van het eiland, maar u ontdekt ook in het westen pittoreske strandjes tussen de kliffen en in het noorden stranden als Santa Maria en Kolybirthes met zijn markante rots in zee. Mogelijkheden genoeg on na autoverhuur in Paros naartoe te rijden. Windsurfers trekken vanwege de wind en de hoge golven naar Golden Beach (Chrissi Akti).

Paros is het op een na grootste eiland van de Cycladen. De stranden trekken veel toeristen die kunnen genieten van het mediterrane klimaat. In de zomermaanden liggen de gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 30 graden, in de wintermaanden is het altijd nog tegen de 15 graden. Autoverhuur in Paros is alle dagen van het jaar een aantrekkelijke optie. Echte koude dagen komen zelden voor.

Rondreis door de regio Paros
Paros is een perfecte basis voor uitstapjes met uw huurauto in Paros naar de Griekse hoofdstad Athene of andere eilanden in de buurt. Maar niet voordat u eerst alle bezienswaardigheden op Paros heeft bewonderd. Wat te denken van het Archeologisch Museum en de antieke begraafplaats in Parikia, waar u graven, sarcofagen, uren en botten kunt zien uit de periode vóór Christus. In de oude wijk van de hoofdstad van Paros bevinden zich de restanten van een dertiende-eeuws Venetiaans kasteel en van de eerste nederzettingen op het eiland. In de tunnels van Marathi wordt het beroemde marmer gewonnen, dat gebruikt is voor vele Griekse standbeelden. Of rijd met uw rental car in Paros naar Naoussa, waar u een Venetiaans fort en de op een heuvel gelegen Panagia kerk tegenkomt. In Lefkes vragen de kathedraal Agias Trias, het Museum van de Egeïsche beschaving en het Folklore Museum om aandacht. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de Vlindervallei, op nog geen 10 kilometer ten zuiden van Parikia.


Met autoverhuur in Paros bent u flexibel en kunt u naar uw eigen tijdsindeling over het eiland toeren. De geringe omvang van dit aloude Griekse eiland maakt het u gemakkelijk om alle hotspots te ontdekken. U rijdt voordelig en veilig in een huurauto via HAPPYCAR. U kunt alle aanbiedingen naar uw wensen filteren en met elkaar vergelijken. Advies en annulering tot 24 uur voor aanvang van de boekingsperiode zijn kosteloos. U bent bij HAPPYCAR altijd verzekerd van de beste prijsgarantie en kunt dus onbezorgd genieten van uw verblijf op Paros.