tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Peru

Betreed het rijk van de oude Inca´s en ga terug in de tijd van de Conquiste van Latijns Amerika, in het land van Macchu Picchu en de Lama is de sprankelende hoofdstad Lima. Of u nu van de mystiek van de Andes houdt of graag naar het regenwoud trekt, zeer waarschijnlijk is Lima het startpunt van uw reis, ondanks dat u misschien voor een andere reden naar Peru bent gekomen valt er alsnog in Lima veel te doen. U kunt bijvoorbeeld komen om Spaans te leren in Lima. Het Spaans dat in Lima gesproken wordt gaat erg snel. Het is echter wel zeer duidelijk Spaans en dus ook ideaal om te leren. Verder kunt u natuurlijk nog naar Lima toe komen voor het historische centrum, met haar rijke geschiedenis en vele overblijfselen uit de koloniale tijd is Lima een zeer goede bestemming om wat cultuur op te snuiven

 

Lima: vermaak voor iedereen
Op 5 januari 1535 werd Lima gesticht door Fancisco Pizarro onder de naam La Ciudad de Los Reyes, de stad van de koningen. Wat u zeker moet doen in Lima (wanneer u niet vies bent van macabere taferelen) is het San Francisco klooster bezoeken. Dit prachtige koloniale klooster huistvest naast een grote collectie authentieke wandschilderingen prachtige tuinen en een unieke bibliotheek namelijk ook catacomben waar de botten van overledenen werden geplaatst. Ondanks dat dit macaber mag klinken is het ook een teken van respect aan de doden door hun botten netjes te sorteren. Daarnaast is de kerk prachtig om te bezoeken in heel Lima en zou dus ook op uw lijstje niet mogen ontbreken. Verder kunt u in Lima, wanneer u een lange dag door het historische centrum gewandeld heeft, naar Barranco. Deze buurt ligt aan de zee op een aantal stijle kliffen en was de thuisplaats van vele van Lima´s creatievelingen zoals schrijvers, dichters en musici. Tegenwoordig is het een uitgaansbuurt dat bij de lokale bevolking zeer in trek is. U kunt in dit district heerlijk eten en drinken. Een ding dat u hier zeker niet mag missen wanneer u van een drankje houdt, is de Pisco Sour: deze cocktail bestaande uit limoensap, geklopt eiwit en Pisco is de nationale drank van Peru en dus ook zeker de moeite waard om een keer geprobeerd te hebben.

De keizerlijke stad

De Magische stad Cusco in het zuiden van Peru, het wordt gezegd een van de mooiste koloniale steden in Perú. De stad heeft de bijnaam de keizerlijke stad en in de taal van de Quechua betekent de Cusco navel van de aarde. Dicht bij Cusco ligt de meest bekende een inca ruïne die is ontdekt, Machu Picchu en voor vele is dit dan ook de reden om naar Cusco af te reizen. Naast Machu Picchu is er nog meer te doen in deze regio en misschien reist u wel per huur auto Perú af richting Machu Picchu of rijdt u vanuit Cusco naar Arequipa met autoverhuur Peru en sluit u daar aan met de beroemde Pan Amerikaanse snelweg door Zuid-Amerika.

De witte stad
Arequipa wordt ook wel de witte stad genoemd is een stad in het zuiden van Peru en is de derde stad van het land. Samen met Nazca en Puno is de stad deel van de zuidelijke toerisme driehoek van Peru. De naam ‘de witte stad’ komt doordat veel gebouwen in witte vulkaan steen zijn opgetrokken. Deze witte steen komt veelal van de vulkaan Misti. De vulkaan ligt op een kleine afstand van de stad.

Op het centrale plein van Arequipa kunt u de prachtige kathedraal te bekijken, de bouw werd begonnen in 1540 en werd pas afgerond in 1656. In de tussentijd werd de kathedraal geteisterd door meerdere aardbevingen en vulkaanuitbarstingen waardoor het werk óf stil kwam te liggen óf de kerk verwoest werd. Daarnaast staat de rest van het centrum van Arequipa ook op de wereld erfgoed lijst en is dus zeker een bezoek waard. Daarnaast kunt u heerlijk wandelen door het historische centrum want er valt genoeg te zien voor iedereen. Als u nog wat verder wilt gaan, kunt u de grens met Ecuador overgaan. Wanneer u een auto huurt heeft u de vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer u wilt.