Vind de juiste auto in Reykjavik

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Reykjavik - Goedkoopste aanbiedingen

Hyundai i20

Hyundai i20

Vanaf € 26 per dag
bij een huurperiode van 2 dagen

Dit aanbod is gevonden op 30 sep. 2016 09:17 uur.

Toyota Corolla

Toyota Corolla

Vanaf € 27 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 2 okt. 2016 14:39 uur.

Peugeot 5008

Peugeot 5008

Vanaf € 39 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen

Dit aanbod is gevonden op 25 sep. 2016 19:53 uur.

Beoordeling autoverhuur in Reykjavik

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Reykjavik:

4.8 tot 5 (13834 beoordelingen)

(5 tot 5 )
Alles staat goed en duidelijk beschreven. En de prijzen zijn uitstekend
Huurauto beoordeling van Houda A. - 23 jun. 2017 13:27
(4.5 tot 5 )
Snelle en nette afhandeling bij de balie en we kregen een upgrade, daar wij waren wij super blij mee.
Huurauto beoordeling van Jolanda d. - 22 jun. 2017 07:33
(5 tot 5 )
Makkelijk te boeken
Huurauto beoordeling van Richard C. - 21 jun. 2017 21:45

Autohuur Reykjavik

De hoofdstad van IJsland, Reykjavik, is met zijn ligging de meest westelijke hoofdstad van Europa. Daarnaast is het met een ligging net ten zuiden van de poolcirkel ook 's werelds meest noordelijk gelegen hoofdstad. Het land is in het jaar 847 gesticht door Inglofur Arnarson, die tegelijkertijd de naamgever van de stad is. Desondanks dat de stad al vroeg gesticht is vond er nog geen urbanisatie plaats, dit was pas het geval toen Reykjavik een belangrijke handelsstad werd in het begin van de 18e eeuw. Of u naar Reykjavik gaat voor de geschiedenis van het land om of het noorderlicht te zien; het land is zeker de moeite waard.

In en rondom Reykjavik
De Hallgrimskirkja is de beroemdste kerk van de stad.  Wanneer u voor een echt hoogtepunt gaat dan beklimt u de kerk tot aan de top op 73 meter hoogte voor een wonder schoon uitzicht over de stad. Als u de kerk heeft verlaten, dan krijgt u direct de kans om te gaan winkelen. De kerk is namelijk gevestigd aan het einde van de winkelstraat Skolavordustigur.

Verder kunt u het noorderlicht gaan bekijken wanneer u tussen November en Februari in IJsland bent.  Vanuit Reykjavik gaat dit gemakkelijk met uw huurauto. U kunt er ook voor kiezen om te gaan naar het Höfdi huis, een van de mooiste gebouwen in IJsland. In dit huis is het einde van de Koude Oorlog tussen Rusland en de Verenigde Staten ingeluid. Michael Gorbatsjov en Ronald Reagen troffen elkaar hier op de zogenaamde Reykjavik top. Eerst leekt dit mislukt te zijn, doordat er geen overeenkomst bereikt was, maar beide partijen kende nu elkaars grenzen en mede hierdoor kon eind 1987 tijdens de Washington top een overeenkomst worden bereikt.

Uit eten en hotsprings
Verder staat Reykjavik ook bekend om zijn heerlijke eten, u heeft mogelijkheden genoeg om te gaan eten, zo kunt u de lokale IJslandse specialiteiten proeven bij Carpe Diem. Wanneer u toch meer naar de internationale keuken neigt, kunt ook terecht bij een van de vele restaurants in de stad. Een echte aanrader zijn ook de beroemde hotsprings van het land, die u met uw huurauto kunt bezoeken. Ga een dagje naar de Blue Lagoon en geniet van deze natuurlijke spa. De omgeving laat het lijken alsof u door een scene uit Lord of the Rings heen wandelt; u ziet een groot ondiep binnenmeer met water rond de 38 graden celcius, omringd door zwarte lava stenen, stoombaden, lava groten en een waterval. Een bezoek aan deze spa is een echte must-see wanneer u in IJsland bent.


Huurauto in Reykjavik.
Wilt u nog een anders stad bezoeken? Dan is dit in IJsland ook mogelijk. Op ongeveer 50 kilometer bij IJsland vandaan ligt Keflavik. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde het Amerikaanse leger er een vliegveld dat uitgroeide tot wat nu de luchthaven Keflavík is, de internationale luchthaven van IJsland. Keflavik is een moderne stad met veel hoogbouw en een redelijk grote haven.

Om nog even terug te komen op Reykjavik; er kan worden geconcludeerd dat er genoeg te doen is in en rondom Reykjavik. Een huurauto geeft u de mogelijkheid om de gehele stad in vrijheid en op uw eigen tempo te verkennen. Ook kunt u met uw huurauto de rest van IJsland verkennen, door te rijden naar het prachtige Landmannalaugar. Hier vindt u de IJslandse hooglanden in verschillende kleuren. De reden hiervoor zijn de vele verschillende mineralen in de grond. U heeft ook nog de mogelijkheid om naar Husavik te gaan. Hier kunt u walvissen spotten per boot. Ook kunt u opzoek gaan naar Gysers en deze bekijken, wanneer zij met volle kracht water omhoog spuiten. IJsland is het op zeven na minst dicht bevolkte land ter wereld. Desondanks bezit IJsland veel unieke plekken die u kunt ontdekken. De verhuurstations op de luchthaven van Reykjavik bieden u een eenvoudige manier om uw reis op IJsland te beginnen. Een huurauto geeft u de vrijheid om te gaan en te staan waar uzelf wilt.