tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Catania - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 7 per dag
bij een huurperiode van 21 dagen
Fiat Panda 2T AC
Fiat Panda 2T AC
gevonden op 16 okt. 2016 18:27 uur
Vanaf € 12 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Peugeot 308
Peugeot 308
gevonden op 10 okt. 2016 07:47 uur
Vanaf € 19 per dag
bij een huurperiode van 7 dagen
Nissan Qashqai SUV
Nissan Qashqai SUV
gevonden op 10 okt. 2016 07:47 uur
Vanaf € 29 per dag
bij een huurperiode van 23 dagen
Fiat Scudo
Fiat Scudo
gevonden op 22 okt. 2016 19:09 uur

Autohuur Catania

Catania is een Italiaanse stad aan de oostkust van Sicilië met uitzicht op de Ionische Zee, tussen Messina en Syracuse. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en is de op een na grootste stad van Sicilië en de tiende in Italië. Catania heeft een eigen luchthaven, Aeroporto di Catania-Fontanarossa, en is dus prima bereikbaar vanuit het buitenland. Catania kent een zeer fijn klimaat met gemiddelde temperaturen van 25 graden Celsius in de zomer en rond de 10 graden Celsius in de winter. Catania heeft een lange geschiedenis, die niet zonder slag of stoot verlopen is. De stad is gesticht in de 8e eeuw voor Chr. In de 14e eeuw en tijdens de Renaissance was Catania één van meest belangrijke en bloeiende culturele, artistieke en politieke centra van heel Italië. Vandaag de dag is Catania een van de belangrijkste economische, toeristische en educatieve centra op het eiland Sicilië. Het is een belangrijk knooppunt voor de industrie, waardoor het de bijnaam "Europese Silicon Valley" gekregen heeft. Met een huurauto in Catania weet u zeker dat u al het moois wat de stad en het eiland u te bieden hebben, kunt zien. Catania is een stad waar u zich geen moment hoeft te vervelen.

Bezienswaardigheden in Catania
Met uw huurauto in Catania kunt u naar het symbool van de stad het Fontana dell'Elefante, ook wel Olifantenfontein genoemd. De Fontana dell'Elefante dateert uit het jaar 1736 en is gemaakt door Giovanni Battista Vaccarini. De olifant is op het stadswapen van Catania afgebeeld. De stad Catania werd in totaal zeven keer onder het lava begraven, hierdoor zijn veel van de oude monumenten van de Romeinse stad verwoest. Maar momenteel kunt u nog steeds verschillende eeuwenoude romeinse overblijfselen bezichtigen in het centrum van de stad.

Zo kunt u bijvoorbeeld naar het Kathedraal van Catania. Deze is geweid aan de Heilige Agtha. Oorspronkelijk werd de kerk in de 11e  eeuw gebouwd, maar werd door een aardbeving verwoest. De huidige Kathedraal van Catania dateert uit het jaar 1693. Met uw huurauto kunt u naar het Romeinse theater. Het Romeinse theater van Catania dateert uit de 2e eeuw na Chr. Het theater biedt plaats voor 7.000 toeschouwers en is een van de grootste theaters van Sicilië. Om nog even in Romeinse sferen te blijven kunt u na het Romeinse theater van Catania naar het Romeinse Forum, Romeins marktplein. Een forum is een openbaar plein in een Romeinse municipium waar vroeger handel gedreven werd.

Catania staat naast de Romeinse overblijfselen ook bekend om haar Universiteit. De Universiteit van Catania dateert uit het jaar 1434 en is de oudste universiteit van Sicilië. Tegenwoordig herbergt de universiteit 12 faculteiten en meer dan 62.000 studenten. Na de vele kerken, romeinse overblijfselen en de universiteit, kunt u ook heerlijk door de stad wandelen en een kijkje nemen van wat de stad u nog meer te bieden heeft. Om na het wandelen even uit te rusten, kunt u een heerlijk drankje drinken op een van de vele terrasjes.

Met een huurauto door Catania
Wanneer u wat anders dan Catania wilt zien, is dit natuurlijk ook mogelijk. Zo kunt u bijvoorbeeld naar Acireale een plaats ten noordoosten van Catania. De stad Acireale is zeer gemakkelijk met uw huurauto in Catania te bereiken, aangezien de plaats 16,5km van Catania ligt. De stad werd in het jaar 1169 totaal verwoest door een zware aardbeving en is daarna herbouwd in Siciliaanse barokstijl. Ten zuiden van Acireale ligt een groot park, genaamd de thermen van Santa Venera, wat zeker de moeite waard is om te bezichtigen.

Zoals u al kunt lezen valt er in Catania genoeg te doen en te beleven. De overblijfselen van het Romeinse tijdperk en het heerlijke klimaat maken Catania een stad dat u gezien moet hebben. Het landschap nodigt u uit voor een reis naar het dichtsbijzijnde Milazzo. Door een auto te huren in Catania geeft u uzelf de mogelijkheid om te gaan en staan waar u dat wilt.