tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Siena

Iedereen heeft natuurlijk wel eens van de Italiaanse streek Toscane gehoord. Siena ligt ook hier en is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Vanwege het redelijk intact, Middeleeuws beeld van de stad, is Siena een veel bezochte stad door toeristen. Om op een comfortabele en flexibele manier alle bezienswaardigheden te kunnen bekijken is het mogelijk met een huurauto Siena te gaan verkennen. HAPPYCAR helpt u bij het vinden van een geschikte auto voor autoverhuur Siena, en garandeert de beste prijs-kwaliteit verhouding. HAPPYCAR vergelijkt meerdere aanbieders van autoverhuur Siena zoals CarDelMar, Argus Car Hire en Holiday Autos. Op deze manier bent u verzekerd van een goede auto voor een betaalbare prijs.

Ontdek Siena

Siena is van oorsprong een nederzetting en een Romeinse stad. Doordat in de Middeleeuwen de stad opbloeide en er veel gebouwd werd, is daar nu nog veel van terug te zien. Veel gebouwen zijn in goede staat behouden en hierom te bewonderen. Siena is daarom een uitstekende stad voor liefhebbers van architectuur en kunst. Daarnaast wordt Siena gekenmerkt door een bijzondere geschiedenis. De stad Florence werd altijd gezien als de grote rivaal van Siena, bijvoorbeeld op het gebied van kunst en politiek. Uiteindelijk onderwierp Siena zich dan ook aan Florence en viel het politieke bestuur van Siena in handen van Florence.

Met een huurauto Siena ontdekken

Het historische centrum van Siena is in de jaren negentig toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er zijn vele bouwwerken te bewonderen. Een voorbeeld hiervan is de kathedraal van Siena, geheel gebouwd in Gotische stijl. Behalve basilieken, zijn er in het Palazzo Pubblico een historisch paleis in Gotische stijl te vinden en ook de Torre del Mangia: een ruim honderd meter hoge klokkentoren. Naast historische bouwwerken bezit Siena ook een tweetal musea. Één daarvan heeft als thema architectuur, het andere herbergt vele kunstwerken variërend uit de 13e, 14e en 15e eeuw. Al deze prachtige bezienswaardigheden zijn op een comfortabele manier te bereiken bij gebruik van autohuur Siena.

Rondreis door de regio Siena

Begin uw rondreis al vanaf de luchthaven van Pisa. Naast de prachtige historische bouwwerken die te vinden zijn in Siena, is ook in de omgeving genoeg te doen. In de buurt van Siena zijn vele wijngaarden te vinden. Daarom is het is goed mogelijk om met rental car Siena hier naartoe te rijden en te genieten van een Toscaanse wijnproeverij. Op niet al te grote afstand van Siena is het Trasimenomeer te vinden. Dit meer, dat van grote waarde is op historisch en natuurlijk gebied, is het vierde grootste van Italië. In dit meer zijn drie eilandjes te vinden en is het heerlijk om te zwemmen.

Mocht u geen genoeg kunnen krijgen van de historie van Italië, dan is het ook nog mogelijk om met uw rental car Siena naar Rome te rijden. Naast het beroemde Colosseum vindt u hier ook de Trevifontein en het Sint-Pietersplein met zijn Sint-Pietersbaseliek. Bovendien zijn er vele typische Italiaanse koffiebarretjes te vinden waar genoten kan worden van een originele Italiaanse espresso of latte macchiato. Na het bezoeken van allerlei historische bouwwerken en het proeven van wijn en koffie kan heerlijk uitgewaaid worden aan de kust. Rimini is hiervoor een geschikte stad. Rimini, gelegen aan de oostkust van Italië, is een toeristische plek waarin zich veel uitgaansgelegenheden bevinden. 's Avonds op een terras vertoeven of tot de laatste uurtjes dansen in de discotheek; het is hier allemaal mogelijk. Naast uitgaan kunnen ook hier bezienswaardigheden bekeken worden. Zo is er een amfitheater uit de tweede eeuw te vinden, waar vroeger gladiatorengevechten werden gehouden, qua uiterlijk vergelijkbaar met het Colosseum.

In Siena en omstreken is dus voldoende te beleven, voor jong en oud met verschillende interesses. Ga daarom snel naar de website van HAPPYCAR om verzekerd te zijn van een prachtige rondreis binnen uw budget.