Vind de juiste auto in Tallinn

Huurauto zoeken

Prijsvergelijking:

Kosteloos annuleren

Zonder risico: Kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van uw huurperiode.

Beste prijsgarantie

Wij garanderen u de beste prijzen voor onze huurauto's!

Kosteloos advies

Wij helpen u graag verder via onze gratis servicelijn 0800 - 02 02 757

Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Tallinn - Goedkoopste aanbiedingen

Opel Corsa

Opel Corsa

Vanaf € 9 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 21:13 uur.

Opel Astra

Opel Astra

Vanaf € 14 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 21:13 uur.

Renault Traffic Minivan

Renault Traffic Minivan

Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 21:13 uur.

BMW 5 Series

BMW 5 Series

Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 12 dagen

Dit aanbod is gevonden op 23 okt. 2016 21:13 uur.

Beoordeling autoverhuur in Tallinn

Gemiddelde waardering van onze klanten voor een huurauto in Tallinn:

4.7 tot 5 (13747 beoordelingen)

(4.5 tot 5 )
Nu twee keer gebruik gemaakt van jullie service en tot op heden erg tevreden
Huurauto beoordeling van Chris K. - 21 apr. 2017 08:37
(5 tot 5 )
simpel en vlot, proficiat
Huurauto beoordeling van luc d. - 18 apr. 2017 06:56
(4.5 tot 5 )
Makkelijk met boeken en een prettige prijs.
Huurauto beoordeling van Robert v. - 13 apr. 2017 10:28

Autohuur Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland. De stad ligt aan de Finse Golf, op één van de meest noordelijke punten van de drie Baltische staten. Het is van oorsprong een Hanzestad, die vooral in de vroege middeleeuwen een belangrijke periode van bloei kende. Daarna is het eeuwenlang het middelpunt geweest van conflicten tussen Rusland en de Scandinavische landen, waardoor Tallinn amper de kans kreeg economische en politieke zelfstandigheid te verwerven. Dat is eigenlijk pas gebeurd na de onafhankelijk van Rusland in 1991. Sindsdien is het in zeer snel tempo gemoderniseerd, hoewel zeer veel oude gebouwen bewaard zijn gebleven. Dat maakt Tallinn echt een aanrader voor een stedentrip of korte vakantie. Je kunt het beste per auto gaan, omdat de afstanden betrekkelijk groot zijn en het wegennet uitstekend is. Zoek je een Rental Car in Tallinn? Bij HAPPYCAR vergelijk je snel en simpel de beste autoverhuur in Tallinn, zodat je altijd genoeg overhoudt om lekker de toerist uit te hangen. We vergelijken alle grote aanbieders van autohuur in Tallinn, zoals AutoEurope, RentalCars en Enterprise. Zo weet je zeker dat je wegrijdt in de beste huurauto van Tallinn voor de laagste prijs.

Ontdek Tallinn
Tallinn is dus van oorsprong een Hanzestad. De geschiedenis gaat daarom zeer ver terug: ruim een millennium. Het leuke van Tallinn is dat er nog erg veel bewaard is gebleven uit die periode. De belangrijkste toeristische trekpleister van de stad is bijvoorbeeld de oude binnenstad, Vanallin. Deze wijk staat helemaal vol met vroegmiddeleeuwse bouwwerken. Je loopt er naar binnen via de oude stadsmuur, die nog vrijwel geheel intact is – inclusief poorten en een aantal zeer fraaie verdedigingstorens. Binnen Vanallin zijn er dan twee gedeeltes: de Domberg en de benedenstad. De Domberg was vroeger het domein van de adel en de burgerlijke elite, dus je vindt er veel paleizen, fraaie kathedralen en het Toompeakasteel. En bovendien is de Domberg ook echt een berg, dus je hebt er een aantal prachtige uitzichten over de rest van Tallinn. In het andere gedeelte van Vanallin, de benedenstad, kun je echt nog de leefsfeer van die tijd opsnuiven. De middeleeuwse straten met koopmanshuizen en dergelijke zijn namelijk nog vrijwel onveranderd. Ook zijn er diverse mooie kerken en het oude stadhuis te bezichtigen. Al met al is Vanallin een spectaculaire wijk die beslist een bezoekje waard is. Geen wonder dat UNESCO het gebied integraal tot Werelderfgoed heeft bestempeld!

Met een huurauto Tallinn ontdekken
Vanallin is dus feitelijk één groot openluchtmuseum, maar het is geen drive-through, vanwege het middeleeuwse stratenplan. Een huurauto is echter wel de beste manier om je te verplaatsen in de stad, omdat de afstanden tussen de bezienswaardigheden betrekkelijk groot zijn. En veel autohuur in Tallinn zit daar vlak in de buurt, dus het is een logische eerste stop. Rijd daarna bijvoorbeeld eens een stukje naar het oosten. Binnen een kwartiertje rijd je dan het zakencentrum binnen. Het verschil met Vanallin kan bijna niet groter zijn, want het is een hypermoderne wijk die praktisch volledig nieuw is: pas na de onafhankelijkheid van Rusland in 1991 is het gebied echt ontwikkeld. Estland staat tegenwoordig bekend als een technologisch zeer vooruitstrevend land, waar bijvoorbeeld de overheid – en het contact met de burger – sterker is gedigitaliseerd dan in welk Europees land dan ook. Die reputatie is grotendeels verdiend in het zakendistrict van Tallinn. Wie houdt van modernistische architectonische hoogstandjes kan er dus zijn ogen uit kijken. Rijd dan nog iets verder naar het oosten. Aan het randje van de stad ligt het fraaie Kadriorgpark met onder meer het presidentiële paleis en een bijzondere kloosterruïne. Liefhebbers kunnen daar ook nog de aangrenzende flatwijk Lasnamäe bezoeken. Deze is volledig gebouwd in een strenge Sovjetstijl, en de grimmige sfeer van het Russische verleden van Tallinn is welhaast tastbaar.

Rondreis door de regio Tallinn

Als je verstandig bent, houdt je reis daar nog niet op. Ook buiten Tallinn is namelijk veel te beleven. Maak bijvoorbeeld het meeste van je Rental Car in Tallinn door weer even terug te rijden naar de stad. Een kwartiertje rijden ten westen van Tallinn vind je namelijk het Estse Openluchtmuseum in Rocca al Mare, een zeer populaire bestemming voor zowel binnenlandse als buitenlandse bezoekers. En vanaf daar kun je ook een eindje toeren langs de fraaie kustlijn. Vergaap je eerst aan het reusachtige havengebied en geniet daarna van de mooie natuur in het kustgebied. Je komt er allemaal heel gemakkelijk dankzij de autoverhuur in Tallinn. Letland is ook niet ver weg. Fijn verblijf! Of gebruik de tijd om ook de prachtige stad Riga te bezoeken. Bijzoner handig is de overname direct bij de vlughaven van Riga Airport.