tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Toulon

Toulon is een typische mediterrane havenstad en heeft een van de mooiste havens in Frankrijk. Deze prachtige natuurlijke haven ligt vol met kleine vissersboten en enorme jachten. Langs de pittoreske haven staan grote palmbomen die echt voor een vakantiegevoel zorgen. Op de boulevard zijn leuke boetiekjes te ontdekken en zitten de terrassen vaak vol met zonaanbidders. Om op een comfortabele en flexibele manier alle bezienswaardigheden te kunnen bekijken is het mogelijk om met een huurauto Toulon te verkennen. Kies bijvoorbeeld voor een auto met open dak en rij lekker langs de kust zodat u volop van de zon en de omgeving kunt genieten. HAPPYCAR helpt u bij het vinden van een geschikte auto voor autoverhuur Toulon, en garandeert de beste prijs/kwaliteit verhouding. HAPPYCAR is een website waarop meerdere aanbieders van autoverhuur Toulon kunnen worden vergeleken, zoals CarDelMar, Argus Car Hire en Holiday Autos. Op deze manier bent u altijd verzekerd van een goede auto voor een betaalbare prijs.

Ontdek Toulon
De stad Toulon combineert een toeristische sfeer met het gevoel van een echte werkende stad, want het is ook de belangrijkste marinebasis van Frankrijk. Verder wordt Toulon gezien als het middelpunt van de visserij en van een aantal andere industrieën. Toulon beschikt ook over een rijk Provençaals erfgoed. Het heeft verschillende beroemde tradities zoals de "Cérémonie des Couleurs" met vele  kleurrijke markten. Door heerlijk te wandelen en tijd door te brengen op het strand en in de zee kan worden genoten van de zonnige mediterrane levensstijl.

De oude binnenstad van Toulon werd zwaar beschadigd tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar het heeft wel veel van haar oude charme behouden. Toeristen kunnen door de vele smalle straatjes zwerven en ontspannen bij de rustige pleinen versierd met grote fonteinen en beeldhouwwerken. Op warme dagen is het prettig om even pauze te nemen op een van deze schaduwrijke pleinen en te genieten van een drankje op een terras.

Een andere bezienswaardigheid in de oude stad is de Préfecture Maritime, waar de "Cérémonie des Couleurs" elke dag bezocht kan worden na zonsondergang. Hier kunt u met rental car Toulon in korte tijd zijn.

Ook de grote standbeelden bij de ingang van het gemeentehuis trekken vaak veel bezoekers. Ze werden gemaakt door kunstenaar Pierre Puget (1620-1694) en zijn vele malen gekopieerd in andere Franse steden maar volgens de Fransen zijn die in Toulon het indrukwekkendst door de sprekende gezichtsuitdrukkingen.

Door een auto te huren met autohuur Toulon kan ook naar het westen van de stad worden gereden. Hier kunt u een wandeling maken langs de drukke Rue d'Alger, dat leidt naar de Rue Hoche en vervolgens naar de Place Puget met de Fontaine des Trois Dauphins (Fontijn van de drie dolfijnen) wat zeker een bezoek waard is.

Rondreis door regio Toulon
Behalve in Toulon zelf, is in de nabije omgeving ook voldoende te ontdekken. Begin uw rondreis vanaf de luchthaven van Nice. Ook is de mogelijkheid om met rental car Toulon naar plaatsen in de nabije omgeving te rijden zoals Saint-Tropez. De beroemde plaats Marseille ligt op korte afstand. Marseille is de oudste stad van Frankrijk. Met huurauto Toulon is dit niet meer dan een paar uur rijden. Deze kosmopolitische stad is de tweede grootste na Parijs en heeft veel te bieden: van de oude geschiedenis en culturele diversiteit tot aan de vele prachtige landschappen.

In Marseille is ook indrukwekkende architectuur te bewonderen zoals de Basilique Notre-Dame de la Garde of de basiliek Saint-Victor. Net als Toulon ligt Marseille aan de kust en is het daarom aan te raden om een bezoek te brengen aan Vieux-Port (Oude haven). U kunt hier ook heerlijk eten en genieten van vers gevangen vis door bijvoorbeeld de beroemde bouillabaisse te proberen.

In Toulon en omstreken is dus voldoende te beleven. Het is de perfecte bestemming voor zongenieters. Ga daarom snel naar de website van HAPPYCAR om verzekerd te zijn van een prachtige rondreis binnen uw budget.