tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autohuur Weert

Met een auto maakt u van heel dichtbij kennis met een stad of streek. Alle plaatsen zijn bereikbaar en u kunt op uw gemakje rondtoeren door plaatsen die u echt wilt ontdekken. HAPPYCAR weet dat ook en maakt het u graag gemakkelijk. Bij ons vergelijkt u de prijzen voor autohuur in Weert. U komt aanbieders tegen zoals AutoEscape en Europcar. Betrouwbaarheid vinden wij belangrijk en dat matchen we graag met een goede prijs. Door de autoverhuur in Weert bij ons te vergelijken, bent u ervan verzekerd dat u een auto van hoge kwaliteit voor een scherpe prijs tot uw beschikking krijgt.

Ontdek Weert

Het Limburgse stadje Weert beschikt over zo'n 50.000 inwoners. Doordat het eigenlijk precies op de grens ligt met Noord-Brabant én België, draagt dit plaatsje de erenaam 'de poort van Limburg'. Het ligt hiermee op de grens van diverse gemoedelijke culturen en dat zult u tijdens een bezoekje aan deze stad zeker merken. Vroeger was deze plaats omgeven door moerassen en dat is ook waar de naam vandaan komt. Weert is afkomstig van waard, een ingedijkt stuk land. Het plaatsje wordt voor het eerst in een akte genoemd in 1062. Waarschijnlijk bestond Weert in werkelijkheid al wat langer, met name door de strategische ligging. Rondom Weert kunt u genieten van de prachtige natuur. Hier liggen uitgestrekte bosgebieden, zoals de Weerter- en Budelerbergen en het Weerterbos. Met een huurauto uit Weert heeft u deze prachtige plaatsen binnen een mum van tijd bereikt. Is het mooi weer en heeft u wel zin om te zwemmen? De IJzeren Man is een populaire bestemming in dit gebied. In deze plas kunt u heerlijk zwemmen, maar er zijn ook diverse andere toeristische accommodaties bij gevestigd.

Met de huurauto Weert ontdekken

Wie met zijn rental car Weert gaat bekijken moet zeker de Birgittinessenabdij Maria Hart niet vergeten. Op deze zelfde plaats was al in 1442 een klooster gebouwd. Later waren er woningen in het pand gevestigd. Die werden in 1843 weer verbouwd tot het huidige klooster. De zusters (Birgittinessen) hebben er sindsdien gewoond en hun bijdrage aan de gemeenschap van Weert is erg groot geweest. Zo zorgden zij voor de oprichtingen van een Burgerarmenschool. Ook in het begin van de 21e eeuw woonden er nog enkele zusters in het kloosters van hoge tot zeer hoge leeftijd. Inmiddels is de abdij met instemming van de orde gerestaureerd en heeft het een meer publieke functie gekregen. Een tweede bezienswaardigheid die u kunt bezoeken met een voertuig van een autohuur in Weert is de Broekmolen. Vanaf het begin van de 19e eeuw werd deze molen van Stramproy een water-graanmolen genoemd. En dat geeft de functie dan ook duidelijk weer. De molen wordt aangedreven met een een houten onderslagrad. Om het effect van het snelstromende water wat te beperken zijn er plaatijzeren schoepen aangebracht. De molen kan ook elke 2e woensdag en 4e zondag van de maand van binnen worden bezichtigd.

Rondreis door de regio Weert

Hoewel u zich in het zuiden van Nederland bevindt, is de rest van het land ook zeer goed bereikbaar over mooie snelwegen. Wilt u naar de toeristische trekpleister Amsterdam met haar wereldberoemde grachten en monumenten, dan is dat maar 1 ½ uur rijden met een rental car uit Weert. Amsterdam behoort tot de Randstad, met de grootste steden van Nederland die per auto goed berijdbaar zijn, maar vanuit de hoofdstad van Nederland ligt ook de Noordzeekust met de brede zandstranden voor u open. Ook in de provincie Limburg is van alles te ontdekken. Hier stroomt de rivier de Maas door een on-Hollands landschap met vele heuvels bedekt met bossen. Daar treft u schilderachtige dorpjes aan waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. De Limburgse gastvrijheid word elders in het land geroemd evenals de culinaire geneugten die u daar te wachten staan. Wilt u liever een uitje naar een gezellige stad met terrasjes luxe restaurants en een luxe winkelcentrum om te shoppen, dan is Maastricht de place to be. Voor de liefhebber van historische gebouwen heeft deze stad eveneens veel te bieden. Tenslotte is een avondje cultuur snuiven in Maastricht dankzij de autoverhuur in Weert zonder problemen mogelijk.