tuv-saarland

Huurauto zoeken

tuv-saarland
Wij vergelijken deze autoverhuur aanbieders

Autoverhuur in Zakynthos - Goedkoopste aanbiedingen

Vanaf € 17 per dag
bij een huurperiode van 14 dagen
Citroen C1 2T AC
Citroen C1 2T AC
gevonden op 9 okt. 2016 09:35 uur
Vanaf € 23 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
Opel Astra
Opel Astra
gevonden op 10 okt. 2016 20:17 uur
Vanaf € 27 per dag
bij een huurperiode van 11 dagen
Volkswagen Transporter
Volkswagen Transporter
gevonden op 10 okt. 2016 20:17 uur

Autohuur Zakynthos

Huurauto in Zakynthos

Zakynthos is één van de Ionische eilanden. Het eiland heeft een oppervlakte van ruim 406 km2 en is hierbij het op twee na grootste Ionische eiland. Dit eiland met een huurauto verkennen is ideaal. U kunt deze auto ophalen bij de luchthaven van Zakynthos.

Het eiland is beter bekend als het schildpaddeneiland. De Caretta schildpadden kunt u vinden bij het Zakynthos gelegen eiland Marathonissi. In de zomer zijn er vele toeristen aanwezig op het eiland voor het aangename mediterrane klimaat . Het eiland is ideaal voor een zon, zee, strand vakantie.

Op het Solomosplein vindt u vele musea met Post-Byzantijnse kunst. Vele stukken die in het museum worden tentoongesteld zijn gered uit kerken op verschillende plaatsen van het eiland. Op het San Marco plein vindt u ook de musea van Solomos en Kalvos. Hier vlakbij vindt u de belangrijkste winkelstraat van Alexander Roma.

Zakynthos is bekend om de schildpadden die er zijn eieren leggen in het zand. Deze schildpadden worden vaak ‘dikkopschildpadden’ genoemd door de afmeting van zijn hoofd. Deze schildpadden komen vaak voor rondom de middellandse zeegebied maar voornamelijk op Zakynthos. Deze schildpadden komen het meest voor op het zuiden van het eiland op vooral beschutte stranden. Sommige stranden worden zelfs streng bewaakt of afgesloten omdat de schildpadden daar graag hun eieren leggen in het zand.

Zakynthos heeft vele rotsen op zijn kustlijn waarna er vele grotten zijn ontstaan ter bezichtiging. De bekendste grotten zijn de Blauwe Grotten. Door de weerkaatsing van het licht op het water geeft een bijzonder mooie blauwe gloed. U kunt deze grotten vinden bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape.

Voor een helpende hand aan gewrichtsklachten en reuma kunt u naar de badplaats Xigia. Hier vindt u ook bijzondere grotten. Deze bevatten namelijk collageen en zwavel, deze hebben een geneeskrachtige werking op deze klachten.

Navagio Bay is bekend om zijn strand met zijn scheepswrak. Het verhaal gaat over een sigaretten smokkelboot die op weg was van Turkije naar Italië. Ze zeggen dat dit schip daar al ligt sinds 1980. Deze baai wordt vaak gefotografeerd en is vaak het symbool voor Zakynthos. Het geheel straalt iets mysterieus uit door kalkstenen rotsen en kliffen.

Op het eiland kunt u vele kloosters bezoeken want Zakynthos heeft er veel.  Een van die kloosters, Panagia, is gelegen in het dorpje genaamd Anafonitria dat iets meer dan 200 inwoners telt. In dit klooster leefde vroeger een beschermheilige van het eiland. Na het overlijden van Agios Dionysios werd deze opgegraven en het bleek dat zijn lichaam nog volledig in goede staat was. Hierna werd hij als beschermheilige verklaard. Elk jaar op 17 december wordt er een groot feest gegeven in het klooster ter gedachtenis aan deze beschermheilige.

Voor een ideaal badplaats voor kinderen moet u bij Agios Sostis zijn. Deze badplaats is verbonden met een brug met Laganas. Het is een klein strandje met ondiep water, ideaal voor gezinnen met kinderen dus! Hier kunt u aan verschillende watersporten doen en wanneer u trek heeft een typisch Griekse lunch nuttigen.

Voor een romantisch uitje moet u zeker naar Kampi en Keri. Deze twee plaatsen staan bekend om hun waanzinnige zonsondergang. Hier vindt u ook nog het authentieke leven zonder alle drukte in de badsteden.

Het Venetiaanse kasteel Kastro op de Strani heuvel is een echte trekpleister. Het biedt een mooi uitzicht over Zakynthos stad. Wat ook opmerkelijk is ,is dat het kasteel uitstekend is onderhouden. ’'s Avonds is het schitterend met alle lichtjes van de vele huisjes in de verte. In de omgeving, de wijk Bohali bijvoorbeeld, kunt u fijne wandelingen maken doordat het er rustig is en een authentieke uitstraling geeft.

Bezoek Olympia , waar in 767 voor Christus de eerste Olympische Spelen werd gehouden. Hier wordt nog steeds om de 4 jaar de Olympische vlam ontstoken.

U kunt er ook voor kiezen om de oversteek naar het vasteland te maken en richting Athene te rijden.

Zoals u hierboven kunt lezen, is het bezoeken van Zakynthos en omgeving zeker de moeite waard. Met een huurauto van HAPPYCAR bent u flexibel en kunt u gaan en staan waar u wilt. Wacht dus niet langer en boek nu uw huurauto via HAPPYCAR.nl.