Huurauto-verzekeringen

Als u op vakantie bent, wilt u natuurlijk zorgeloos kunnen genieten. Daarom bieden wij u een verzekering op maat voor uw autohuur. De verzekeringen verschillen op basis van hun prestaties en dus ook hun prijzen. U kunt zich nu, voor weinig geld, optimaal laten verzekeren. Als u een grote behoefte heeft aan veiligheid, dan kiest u een pakket met meer aanvullende diensten. De verzekering wordt zo wel duurder, maar biedt u meer veiligheid en een zorgeloze vakantie. Om u te helpen bij het kiezen van het juiste verzekeringspakket, hebben we alle belangrijke informatie voor u op een rijtje gezet.


Stel uzelf eerst, voordat u een verzekering uitkiest, de volgende vragen:

  • Gaat het om een WA-verzekering - of casco verzekering?
  • Is het verzekerde bedrag van de WA-verzekering hoog genoeg?
  • Moet u in geval van schade eigen risico betalen?
  • Welke voorwaarden zijn er in het pakket opgenomen? Worden er bepaalde soorten schade uitgesloten?
  • Hoe reageren de individuele aanbieders op een klacht?


De verschillende soorten verzekeringen en de voor- en nadelen daarvan worden hieronder uitgelegd.

Wettelijke aansprakelijkheid (WA)- verzekeringMet de WA-verzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw autohuur aan anderen toebrengt. Daaronder valt zowel persoonlijke als materiële schade. In bijna alle landen is het afsluiten van een WA-verzekering verplicht. Wij adviseren u om op de verzekeringspremie te letten, want deze kan van land tot land erg verschillen. De bij ons bekende verzekeringspremies staan vermeld in de verzekeringsdetails. Wanneer de autoverhuurder de prijs niet expliciet meedeelt, controleer dan de premie in de huurvoorwaarden.

All-risk verzekeringDe cascoverzekering dekt, naast uw aansprakelijkheid, ook schade die u aan uw eigendommen heeft toegebracht. Normaal gesproken wordt er bij een casco verzekering een eigen risico opgenomen. Het eigen risico verschilt per aanbieder en kan in de polisvoorwaarden van elke aanbieder gevonden worden. Dit verschilt per aanbieder en is daarom bij elke aanbieder opgenomen in de polisvoorwaarden. Schade, die door de volgende oorzaken worden veroorzaakt, worden niet gedekt:

  • Nalatigheid
  • Rijden onder invloed van drugs en/of alcohol Het niet nakomen van de huurvoorwaarden Schakelen zonder de koppeling in te drukken Geen voorrang verlenen of door rood licht rijden Als een persoon, die niet geregistreerd staat als bestuurder, de auto bestuurt
  • Het rijden op onverharde, niet geasfalteerde wegen (er zijn een aantal landen met een uitzondering op deze regel)
  • Verlies of schade aan de autosleutels
  • Kosten als gevolg van een ongeluk, zoals bergingsdienst, overnachting en telefoonkosten

DiefstalverzekeringEen diefstalverzekering dekt de kosten, die zich bij de diefstal van de autohuur voordoen. Dit omvat niet de bagage en andere voorwerpen, die zich op het moment van de diefstal in de auto bevinden. De schadevergoeding vervalt ook wanneer de auto wordt gestolen, omdat u de sleutel heeft verloren.

Persoonlijke ongevallenverzekering

De persoonlijke ongevallenverzekering vergoedt de schade die aan alle inzittenden in de auto is toegebracht. Zo zijn alle passagiers meeverzekerd, ook wanneer ze geen reisverzekering hebben.

Dekking voor glas-, dak-, bandenschade en schade aan het onderstelHierbij gaat het om een verzekering die alle extra kosten dekt. Dit geldt bijvoorbeeld voor schade veroorzaakt door een lekke band, steenslag en andere schade op het gebied van glas-, dak-, bandenschade en schade aan het onderstel.