EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
9 januari 2024

Tips voor het huren van een auto op wintersport vakantie

Met het naderen van het winterseizoen komen ook de spannende vooruitzichten van sneeuwrijke avonturen en opwindende wintersporten dichterbij. De spanning van het afstoffen van je ski's, het klaarmaken van je winteruitrusting en het kiezen van de hipste skibril is nog maar het begin. Er blijft echter één cruciale vraag hangen: hoe bereik je je gekozen skibestemming en wat is de beste manier om er te komen? Overweeg het gemak en de flexibiliteit van het huren van een auto via HAPPYCAR voor je skivakantie.

Tips voor het huren van een auto op wintersport vakantie

Boek je huurauto voor skivakantie ruim van te voren

Als het gaat om het huren van een auto voor je wintersportvakantie, is planning belangrijk. Je zult niet de enige zijn die het gemak van een huurauto zoekt voor je skivakantie, en je hebt waarschijnlijk specifieke eisen met betrekking tot het type voertuig dat je nodig hebt, afhankelijk van het aantal reizigers en de uitrusting die je vervoert, zoals ski's. Het is aan te raden om je huurauto ruim van tevoren te reserveren, zodat je zeker bent van de voertuigklasse die je wenst. Bovendien worden de huurtarieven hoger naarmate je dichter bij je vertrekdatum komt.

Kies een huurauto met winterbanden of sneeuwkettingen

Reizen tijdens het winterseizoen vereist speciale aandacht voor veiligheid. Winterbanden of sneeuwkettingen zijn niet altijd standaard inbegrepen bij huurauto's. De beschikbaarheid hangt vaak af van lokale wetten en regels. In veel landen zijn winterbanden verplicht tussen oktober en april of tijdens slechte weersomstandigheden zoals ijs, vorst, sneeuw of smeltwater. 

Wanneer je een boeking plaatst bij HAPPYCAR, zorg er dan voor dat je een verzoek voor winteruitrusting toevoegt, zodat deze informatie meteen kan worden doorgestuurd naar het lokale verhuurbedrijf.

Overweeg een auto te huren met een dakkoffer

Om optimaal van je skivakantie te kunnen genieten, heb je waarschijnlijk een handige manier nodig om je ski's te vervoeren. Veel autoverhuurbedrijven bieden skiboxen aan die op het dak van je huurauto kunnen worden gemonteerd. Deze accessoires moeten apart worden gereserveerd en worden meestal betaald op de verhuurlocatie, net als sneeuwkettingen.

Een winter checklist opstellen

Naast winterbanden en een dakkoffer is het essentieel om een goed voorbereide winterchecklist voor je huurauto te hebben. Deze checklist moet het volgende bevatten

  • Een ijskrabber van hoge kwaliteit om je ruiten efficiënt schoon te maken

  • Een auto borstel om sneeuw van je auto te verwijderen

  • Een doek of zeem om beslaan van de voorruit tegen te gaan

  • Voldoende ruitenwisservloeistof met antivries, zowel in het reservoir als reserve

  • Een zaklamp of hoofdlamp voor noodgevallen, vooral bij het monteren van sneeuwkettingen in donkere of afgelegen gebieden

  • Een autolader voor je telefoon, omdat batterijen sneller leeg raken bij koud weer. Neem ook een powerbank mee zodat je kunt bellen, zelfs als de batterijen van je auto en je telefoon leeg zijn.

Zorg voor voldoende verzekeringsdekking voor je huurauto

Gezien het verhoogde risico op ongelukken in winterse omstandigheden en de kans op schade bij het gebruik van sneeuwkettingen, is het cruciaal om ervoor te zorgen dat je huurauto goed verzekerd is tijdens het winterseizoen. Het is aan te raden om vooraf een verzekering af te sluiten, omdat dit vaak voordeliger is dan ter plaatse. Bekijk hiervoor onze Worry Free aanbiedingen. Deze aanbiedingen zijn inclusief een gedekt eigen risico zodat u zonder zorgen op reis kunt.

Kortom, planning is essentieel bij het huren van een auto voor je skivakantie. Door je huurauto van tevoren te boeken, de juiste accessoires te kiezen en de juiste autoverzekering te nemen, kun je zorgen voor een veilige en plezierige wintervakantie vol onvergetelijke ski-avonturen. Bekijk vandaag nog onze huurauto opties en haal het meeste uit je komende wintersportvakantie.

  1. Home
  2. Tips voor het huren van een auto op wintersport vakantie