EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
9 januari 2024

Milieuvriendelijke elektrische huurauto's: Wat je moet weten

In de wereld van autoverhuur zijn traditionele voertuigen op benzine of diesel altijd de eerste keuze geweest. De afgelopen jaren hebben veel verhuurbedrijven echter groenere opties omarmd om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Hybride en elektrische huurauto's winnen aan populariteit onder reizigers vanwege hun milieuvriendelijke uitstraling. Maar voordat je voor je volgende huurauto op de elektrische wagen springt, zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.

Milieuvriendelijke elektrische huurauto's: Wat je moet weten

De juiste bestemming kiezen

De beschikbaarheid van oplaadinfrastructuur speelt een belangrijke rol bij het huren van een elektrische auto. Sommige landen, zoals Duitsland, Nederland, Zweden en Noorwegen, hebben robuuste oplaadnetwerken, waardoor elektrische auto's een geweldige keuze zijn voor reizigers in deze regio's. Als deze landen deel uitmaken van je reisplannen, is de keuze voor een elektrische auto een no-brainer.

Maar als je van plan bent om naar het Middellandse Zeegebied te gaan, kun je misschien beter twee keer nadenken over het huren van een elektrische auto. Veel landen rond de Middellandse Zee zijn nog bezig om elektrische auto vriendelijk te worden, met beperkte oplaadpunten en lange wachttijden. Je wilt je vakantie niet doorbrengen met wachten in de rij voor een oplaadbeurt.

Reizen in Noord-Amerika

Als je naar de Verenigde Staten of Canada reist, heb je geluk. Er is een grensoverschrijdende laad corridor tussen deze twee landen met verschillende laadstations. Maar als je reis door meer afgelegen gebieden gaat, zorg er dan voor dat je je route zorgvuldig plant om er zeker van te zijn dat je toegang hebt tot oplaadstations. De afstanden kunnen groot zijn en zonder stroom komen te zitten is een echte zorg. Als je een milieuvriendelijke optie met meer flexibiliteit wilt, overweeg dan een hybride die zowel op de accu als op benzine kan rijden.

Types laders begrijpen

Als je een elektrische auto huurt, is het belangrijk om te weten welk type lader je nodig hebt. De meeste elektrische auto's zijn compatibel met opladers van niveau 2, die meestal tot 7 uur nodig hebben om volledig op te laden. Als je ervan droomt om in een Tesla te rijden, wees dan voorbereid op een hogere huurprijs. Het navigatiesysteem van Tesla helpt je echter bij het vinden van oplaadpunten, waaronder hun superlaadnetwerk, zodat je al na 15 minuten weer op weg kunt nadat je accu's zijn opgeladen.

Navigeren door verschillende oplaad regelingen

Vergelijkbaar met de traditionele brandstofregelingen, bieden autoverhuurbedrijven verschillende oplaad regelingen voor elektrische huurauto's. Wanneer je je elektrische huurauto ophaalt, zal de autoverhuurder het accuniveau meten en verwachten dat je de auto terugbrengt met een vergelijkbaar niveau. Als je het voertuig niet volledig opgeladen terugbrengt, kunnen er oplaadkosten in rekening worden gebracht.

Het huren van een elektrische auto voor je reizen kan een milieubewuste keuze zijn, maar het is essentieel om rekening te houden met je bestemming, oplaadinfrastructuur, soorten opladers en oplaadregeling voordat je een beslissing neemt. Door vooruit te plannen kun je genieten van een milieuvriendelijke en probleemloze huurervaring.

  1. Home
  2. Milieuvriendelijke elektrische huurauto's: Wat je moet weten