EUR (€) (NL)
    • Klantbeoordelingen 7.5 / 10
  • Makkelijk en snel geregeld
9 januari 2024

Rijden aan de linkerkant - Bereid je voor en blijf kalm!

Plan je een adembenemende vakantie naar een land waar ze aan de linkerkant rijden? Laat de overstap van rechts rijden je niet afschrikken om een fantastische vakantie te beleven. Ontdek hoe je je avontuur met links rijden soepel en plezierig kunt laten verlopen. Om ervoor te zorgen dat je de wegen met gemak bedwingt, hebben we een lijst met handige tips. 

Rijden aan de linkerkant - Bereid je voor en blijf kalm!

Kies een automaat als huurauto

Een automatische huurauto huren is een verstandige keuze, ook al kost het iets meer. Met deze optie kun je je concentreren op de weg, omdat je je geen zorgen hoeft te maken over schakelen. Zet gewoon de versnelling in "D" (Drive), houd beide handen aan het stuur en navigeer met vertrouwen. Je kunt je 100% richten op het verkeer om je heen, wat prettig is in een omgeving waar alles net iets anders werkt dan thuis.

Oefening baart kunst

Als je gehecht bent aan een handgeschakelde huurauto, neem dan de tijd om te oefenen in een veilige omgeving. Zoek voordat je drukke straten opgaat een lege parkeerplaats op om vertrouwd te raken met je huurauto totdat je niet langer de neiging voelt om naar de rechterkant van de weg te gaan of naar verkeersborden aan de verkeerde kant te zoeken. Zo raak je gewend aan links rijden en krijg je meer vertrouwen achter het stuur.

Daarnaast kan een medepassagier of navigatiesysteem je beste component zijn in landen met links verkeer. Zij kunnen je helpen om rustig te blijven terwijl je aan de juiste kant van de weg rijdt en je aanwijzingen geven als dat nodig is.

Begrijp de regels voor links verkeer 

Maak je voordat je aan je avontuur begint vertrouwd met de verkeersregels van het land met links verkeer dat je bezoekt. Onthoud dat ze misschien niet hetzelfde zijn als in landen met rechts verkeer. De voorrangsregels kunnen bijvoorbeeld verschillen, dus wees voorbereid.

Rij niet tijdens de spitsuren

Om te wennen aan links rijden is het verstandig om de spits te mijden. Let op verkeersborden en let op hoe voertuigen in de buurt geparkeerd staan om de verkeerspatronen beter te leren begrijpen.

Rotondes

Navigeren op rotondes met links verkeer gaat vaak tegen onze instincten in en kan ons wat stress bezorgen. Onthoud dat het verkeer op de rotonde nog steeds voorrang heeft. Wees je ervan bewust dat je de rotonde naar links neemt en dat het voorrangsverkeer dus van rechts komt. Je kunt gebruik maken van een navigatiesysteem om je door deze mogelijk lastige situatie te loodsen.

Houd er rekening mee dat er een enorme lijst is van landen die links rijden. Hoewel de informatie hierboven vooral gericht is op voorbeelden uit Engeland, raden we je aan om altijd de lokale verkeersregels in het land van verhuur te controleren. Bereid je voor en blijf kalm. Je bent niet de eerste die dit meemaakt!

  1. Home
  2. Rijden aan de linkerkant - Bereid je voor en blijf kalm!